“Groen als gras, groen als gras”, hoe gaat het liedje ook alweer? Goh, wat zijn wij dol op de kleur grasgroen. Een uitgestrekt gazon geeft zo’n mooi vergezicht. Alleen die uitgesleten paadjes en die molshopen verstoten het rustgevende beeld. Gelukkig is er voor alles een oplossing. Wat te denken van kunstgras?

Kunstgras.

Eigenlijk had ik het nooit zo op kunstgrassen. Toch zie ik steeds vaker tal van oplossingen met het kunstgras gecreëerd. Vaak met het blote oog nog niet eens herkenbaar als zijnde een kunstmatige oplossing. Menig balkon en dakterras wordt voorzien van een groen tapijt. Het oogt heel natuurlijk en het is onderhoudsvriendelijk. Even borstelen en je kunt er weer tegenaan. Een paar leuke potten met bloemen, wat zitplaatsen en een wuivende bamboestruik en klaar is je paradijs van een paar vierkante meter.

Buiten sportief bezig zijn.

Onze voetbalvereniging heeft ook een extra kunstgrasveld. Het is even wennen, toch spelen de meiden er graag op. Alleen even rekening houden met slidings. Dan is het wel te wensen dat je een broek met lange pijpen aan hebt. De terreinknechten zijn ook zeer tevreden over het kunstgras, want nog afgelopen seizoen moesten de grasvelden afgegraven worden op zoek naar Engerlingen. Tijdens deze monsterklus kon er toch gevoetbald worden op het kunstgras.

Stadsfitness.

In onze gemeente zijn een aantal buitensport locaties aangelegd, een soort stadsfitness. De nieuwste en drukbezochte is bovenop een aangelegde heuvel gelegen. Midden in een nieuwbouwwijk en met een grote trap te bereiken. Ook kun je een minder steile slingerweg omhoog lopen. Naast wandelaars met of zonder kinderen gebruiken sporters deze voorzieningen ook. Onder de verschillende toestellen ligt kunstgras of een ander soort verende ondergrond.

Valdemping kinderen.

Je kent het vast wel uit de speeltuinen en schoolpleinen, het valdemping kunstgras. Vooral plaatselijk onder de schommels, de trampoline of andere speeltoestellen. Dat is een verende ondergrond gemaakt van gerecycled plastic. Die ondergrond vangt niet alleen de val op maar heeft ook een drainerende werking. Al heeft het net geregend, toch kunnen de kinderen bijna met droge voeten blijven buiten spelen. Vroeger lag onder de glijbaan altijd een uitgesleten modderpoel. Of moest je je door de houtsnippers een weg banen en kwam je altijd met vieze schoenen thuis. Dat lijkt nu voorgoed verleden tijd.

Lees ook.

Tuin- en Buitenleven op Social Media.

Je kunt Tuin- en Buitenleven ook vinden op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, TikTok, Bloglovin en LinkedIn. Helemaal leuk als je Tuin- en Buitenleven ook gaat volgen. Daar kan je heel handig de volgknoppen voor gebruiken…
Voor een kijkje achter de schermen is de Facebookgroep van Tuin- en Buitenleven uitermate geschikt. Al je vragen, oproepjes en verzoeken m.b.t. het buitenleven kun je daar heel laagdrempelig plaatsen. Ook reacties achter laten onder andere blogartikelen vinden wij fijn!

Wat breekt jouw val?

Afbeelding van artepix via Pixabay

Homepage van Tuin- en Buitenleven.

Informatie

Recent gepubliceerd:

One Comment

  1. seadbeadyblogs 26 februari 2021 at 12:26 - Reply

    Ik herinner me dat nog goed – glijbanen met een megagrote plas modder waar je in terecht kwam :)

Leave A Comment