Van Thuisleven naar Tuin- en Buitenleven.

We bloggen erop los met team ‘Thuisleven’ met één soms twee publicaties per dag. Toch begint er iets te knagen….

Thuisleven.com.

Thuisleven bestaat al bijna 4 jaar en we werken er dagelijks met alle plezier. De bezigheden zijn erg divers van het beheren van de sociale media en de eigen Facebookgroep ‘Tips en Acties van Thuisleven‘ tot het publiceren van content of nalopen van bijdragen uit het team van bloggers. De onderwerpen die we beschrijven zijn erg breed. Eigenlijk hebben we overal wel een mening over op Thuisleven of in ieder geval iets te vertellen of te delen. Al is ons Thuisleven wel veranderd.

Ons Thuisleven.

Linda We zijn verhuisd en hebben een tuin. De meiden worden groter en we trekken er veelvuldig op uit met de fiets. Ook hebben we een Landje in bezit gekregen, een recreatief stuk grond. Daar zijn we nu erg druk mee als gezin, om daar ons buitenparadijs van te maken. Ons huis is een hotel geworden waar we eten en slapen tussen school, werk, scouting en bezigheden buiten door.

Miranda Als kind zijnde groeide ik op met een “postzegel-tuin” die niet zo heel groot was. Nadat ik mijn ouderlijk huis heb verlaten kwam ik terecht in een woning waarbij de tuin nog steeds een “postzegel-tuin” was maar nu wel een stuk dieper en dus ook meer mogelijkheden. Na mijn 3e verhuizing hadden we een tuin die tegen de heuvel van het Limburgse landschap aanzat. Geen uitzicht, niet veel mogelijkheden maar wel keurig aangelegd met vlonder, vijver, en bomen en planten. In 2021 hebben we de woning gekocht waar we nu wonen inclusief een grote tuin.

In 2022 hebben we de tuin onder handen genomen. De vijver is er nu uit, er zijn verhoogde borders gemaakt voor de moestuin, er is een grasveld waarop gespeeld kan worden en op het grasveld staan 4 fruitbomen (twee appelbomen en twee perenbomen). We hebben alles zoveel mogelijk zelf gedaan waarbij we ook zoveel mogelijk CO2 neutraal bezig zijn geweest. Zo zijn er geen graafmachines aan te pas gekomen en hebben we onze dagelijkse work-out ingeruild voor stenen slepen. Ons volgend project in de tuin wordt een grote opvangbak voor het regenwater zodat de regenpijpen afgekoppeld kunnen worden van het riool. We moeten immers zuinig zijn op de natuur.

TuinenBuitenleven.com.

Tijdens een moment van bezinning is in 2019 de wens voor Tuin- en Buitenleven ontstaan. Een actieve plek waar alle buitenmensen terecht kunnen voor wat leesvoer en tips. We lopen over van inspiratie, we hebben zoveel te delen. Op dit moment worden de pijlers uitgezet:

Tuin- en Buitenleven, voor alle buitenmensen.

Voor een kijkje achter de schermen kan je lid worden van de Facebookgroep ‘Tuin- en Buitenleven, voor alle buitenmensen‘. Je kan daar terecht voor leuke tips en weetjes.

Waar ligt jouw passie?

Logo Tuin- en Buitenleven.

Informatie

Recent gepubliceerd:

TuinTuin