Ga er deze lente op uit en wandel een Praatpaadje van Natuurhuisje. Natuurhuisje lanceert Praatpaadjes om verbinding te maken met jezelf, elkaar en de natuur. Ik was uitgenodigd voor de opening van de Praatpaadjes, maar helaas op het laatste moment verhinderd.

Phubbing.

Phubbing, weleens van gehoord? Het in gezelschap bezig zijn met je telefoon. Uit recent onderzoek blijkt dat phubbing een schadelijk effect heeft op langdurige relaties en vriendschappen. Als je even écht met elkaar wil verbinden, kun je het beste gaan wandelen. Komt dat even goed uit; de  lente is begonnen. Het moment om er weer op uit te gaan. Daarom introduceert Natuurhuisje de Praatpaadjes. Wandelingen die via bewegwijzeringsbordjes aanzetten tot een diepgaand gesprek.

Bewegwijzering van de Praatpaadjes van Natuurhuisje.

Het belang van verbinding maken.

‘Sorry hoor’, zeg je terwijl je midden in gesprek bent met een vriendin, ‘even snel een appje beantwoorden’. Je verdwijnt zonder excuses in je telefoon. Onbewust weerhoudt je telefoon je best vaak van het maken van verbinding met de mensen om je heen. Dat is zonde, want verbinding maken met elkaar is heel belangrijk. Het zorgt ervoor dat je je gehoord, gezien en gewaardeerd voelt.

Niet online, wel verbonden: wandel deze lente een Praatpaadje.

Wandelen stimuleert verbinding: met elkaar, de natuur en jezelf. Je hebt geen afleiding, komt op andere gespreksonderwerpen, je bent lekker in beweging en komt tot rust. Natuurhuisje lanceert daarom de Praatpaadjes. Deze wandelroutes in Hooge en Lage Vuursche zijn ontworpen om gezinnen, partners en vrienden uit de digitale wereld te trekken. Op de bewegwijzeringsbordjes van de wandeling staan vragen die tot een diepgaand gesprek leiden. Of misschien ben je van het gesprek juist even stil, ook dat is helemaal oké.

Routekaart van de Praatpaadjes wandelingen.

Win een weekend in de natuur met vrienden, familie of partner.

Vanaf 21 maart tot en met 21 juni kun je drie verschillende wandelingen maken. Het Vrienden Praatpaadje (10 kilometer), het Relatie Praatpaadje (5 kilometer) en het Familie Praatpaadje (6 kilometer). Na afloop van de wandeling maak je kans op een weekend weg.

Over Natuurhuisje.

Natuurhuisje, opgericht in 2009 door broers Tim en Luuk van Oerle, is een internationaal boekingsplatform met 18.000 vakantiewoningen in natuurrijke omgeving binnen Europa. Sinds 2023 draagt het bedrijf 3,5% van de omzet af aan lokale natuurprojecten. Met het boeken van een natuurhuisje help je mee aan het herstellen van de balans tussen mens en natuur. Lees meer over Natuurhuisje op de website.

Lees meer.

Spreekt het concept van de Praatpaadjes je aan?

Afbeeldingen: Lieske Brinkhuis/ Cynthia Lennarts

 

 

Homepage van Tuin- en Buitenleven.

Informatie

Recent gepubliceerd:

4 Comments

 1. Mieke 26 maart 2024 at 13:12 - Reply

  Een mooi initiatief

 2. G.T. 26 maart 2024 at 23:03 - Reply

  Wat een leuk initiatief van Natuurhuisje!
  Hier in de buurt zijn diverse korte wandelingen uitgezet, dat nodigt ook uit tot even een ommetje maken. Al moet ik zeggen, in de coronatijd deden we dat vaker. Misschien goed om weer eens op te pakken. Dat praat toch lekkerder.

 3. Jolijn 27 maart 2024 at 19:02 - Reply

  Wat een goed idee, deze ga ik onthouden!

 4. Sharon de Ridder 16 april 2024 at 13:13 - Reply

  Nou, wat een leuke wandelingen zo! Die gaan op mijn bucketlist 2024 :)

Leave A Comment