Op vrijdag 17 en zaterdag 18 maart 2023 vindt de allereerste editie van De Moestuinbeurs plaats op Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd. Met producten, merken, masterclasses, workshops, live-demonstraties, een zadenruilmarkt en meer zijn het twee dagen vol kennis en inspiratie om een nieuw moestuinseizoen in te gaan. Naar verwachting komen er zo’n 4.000 bezoekers uit Nederland en België naar De Moestuinbeurs. De kaartverkoop is inmiddels van start gegaan via Demoestuinbeurs.nl.

Save the date– Moestuinbeurs 2024 wordt van 22 t/m 24 maart bij Kasteel Groeneveld te Baarn georganiseerd. Drie dagen vol moestuinplezier!

Inspirerende merken voor moestuinierders.

Verwacht op De Moestuinbeurs een divers aanbod aan deelnemers met onder andere kant-en-klare moestuinbakken, zaden, bloembollen, pootgoed, fruitbomen, compost, tuinkassen en boeken. Meer dan 40 verschillende bedrijven presenteren en verkopen hun producten passend bij het moestuinieren. Zo richt Bio-Kultura, partner van het event, een exclusieve ruimte in waarin alles draait om een gezonde bodem. Ook partner Ecotuintje – webshop voor de milieubewuste moestuinfan – is beide dagen aanwezig met onder andere hun duurzame moestuinbakken en partner L’Orangerie Buitenverblijven presenteert de mooiste tuinkassen op het event.

“Leren leven uit de natuur.”

Kennisdeling vormt een belangrijk onderdeel van De Moestuinbeurs. Bezoekers krijgen persoonlijk advies van experts op het gebied van (moes)tuinieren. Onder andere Lodewijk Hoekstra, Floor Korte en Jessica Koomen zijn aanwezig en delen hun ervaringen. Er zijn dagelijks inspirerende masterclasses en workshops te volgen over onderwerpen zoals: het starten van een moestuin, een gezonde bodem, het bouwen van een wormenhotel, no dig, fermenteren, balkon-moestuinieren en meer. Daarnaast is er een podcastopname, een zaden- en stekjesruilmarkt, een speciaal kinderprogramma en zijn er wildplukwandelingen. Kortom: een evenement vol belevenis.

Duurzaam en toegankelijk.

Er is zoveel mogelijk rekening gehouden met duurzaamheid, in bijvoorbeeld de keuze voor de locatie, de deelnemers, het aanbod van eten en drinken en de invulling van het programma. Ook is het een toegankelijk evenement, door zowel beginners als experts in de eetbare tuin van alle leeftijden samen te brengen. De Moestuinbeurs wil als ontmoetingsplek dienen voor iedereen met een interesse in een zelfvoorzienende levensstijl. Het doel? Zorgen dat alle bezoekers met nieuwe kennis en inspiratie vol vertrouwen, maar vooral vol plezier het nieuwe moestuinseizoen tegemoet gaan.

De Moestuinbeurs 2023 in Beesd.

Over De Moestuinbeurs.

De Moestuinbeurs, een jaarlijks terugkerend consumentenevenement met alles rondom moestuinieren, wordt 17 en 18 maart 2023 gehouden op Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd. Het event inspireert, informeert en belicht een goede start voor een nieuw moestuinseizoen. Standaard tickets zijn online verkrijgbaar voor 15 euro. De Moestuinbeurs is dagelijks geopend van 10.00-17.00. Kijk voor meer informatie en ticketverkoop op Demoestuinbeurs.nl.

Noot redactie: Op dit moment zijn er nog Vroege Vogel tickets voor De Moestuinbeurs verkrijgbaar!

Deelnemers aan de Moestuinbeurs.

Naarmate de tijd verstrijkt wordt er meer en meer duidelijk over het programma en de inhoud van de Moestuinbeurs. Onder andere Lodewijk Hoekstra, Floor Korte en Jessica Koomen zijn aanwezig en delen hun kennis op De Moestuinbeurs! De lijst van deelnemende bedrijven wordt ook steeds langer. Op alfabetische volgorde zijn dit:

Aardbeiplantje;
Agriculture of Tomorrow;
BAC Online, Specialist in biologische plantenvoeding;
Balkonton;
Bestico, duurzame alternatieven voor plaagbestrijding en ontwikkelen en telen nuttige insecten;
BIO-KULTURA, de bodem is de basis;
BIOGROEI, plaagbestrijding zonder gif;
BIONOVA, premium meststoffen;
Bloemoloog, biologische bloembollen;
Daily Greenspiration;
Decoflorall, bloemschikmaterialen;
DM Fashion;
De Duurzame Tuin;
Ecohoeve Den Oude Kastanje, bijzondere en vergeten groenten;
Ecostoof;
Ecotuintje;
Feggies, reproduceerbare moestuinzaden;
Floors Moestuin, eetbaar voor mens en dier;
Greensand Olivijn, de grote CO2 opruimer;
HOLLANDKAART;
Insect Heroes;
Jessica Koomen;
Kwekerij Arborealis;
Meet Your Greens, groenteportretten;
Minichamp, thuiskweekpakketten in champignons en paddenstoelen;
Moestuin Advies;
Moestuin Speelgoed;
Moestuinieren met Kinderen;
Moestuinkriebels;
Moestuinland;
My Tower Garden;
Odin, biologische foodcoop;
L’Orangerie Buitenverblijven;
Raintap;
Red een Legkip;
ROTPOT, doe-het-zelf fermeteren;
Pluk Atelier, biologische kwekerij & bloemenstudio;
Profperty;
De Smaeckaeker, culinaire groente en historische fruitbomen;
Stadstuinieren magazine;
Terra Lannoo uitgeverij;
Toshifarm, Growkits, broed en bio supplementen;
Tuincentrum Sterk;
De Tuinen van Mergenmetz;
Vilini, handbeschilderd aardewerk;
Vitaverda, natuurlijke kweek van groenten;
Vonk Uitgevers;
De Wiltfang;
De Wormenboerderij;
Wormenkwekerij Wasse;
De Zaderij.

Het programma is bekend!

Inmiddels is het programma van De Moestuinbeurs bekend. Voor alle activiteiten geldt dat ze gratis toegankelijk zijn. Wel geldt vol=vol op basis van inschrijving.

Lees ook.

Tuin- en Buitenleven is op vrijdag 17 maart aanwezig op De Moestuinbeurs, zie ik je daar?

 

 

 

Homepage van Tuin- en Buitenleven.

Informatie

Recent gepubliceerd:

Leave A Comment