De Campina Boerderijdagen vinden al jarenlang plaats rond Hemelvaart & Pinksteren. In de buitenlucht openen tientallen melkveehouderijen de deuren voor ons als nieuwsgierig publiek. Naast een kijkje achter de schermen hebben we al likkebaardend menig Campina toetje mogen proeven. We hebben al boerderijen in Eemnes, de Horstermeer en Soest met de fiets bezocht. Dit jaar zijn we voornemens om de boerderij van de familie Jansen in de Hilversumse Meent te bezoeken met ons gezin.

De Campina Boerderijdagen

In 2022 vinden de Campina Boerderijdagen plaats op de dag na Hemelvaart 27 mei en Tweede Pinksterdag 6 juni. Verspreid door Nederland hebben Campina boeren zich aangemeld om dit leuke uitje voor het hele gezin te huisvesten. Er worden spelletjes georganiseerd, rondleidingen verzocht en je kunt struinen door de stallen en over het erf. Meestal zijn er niet alleen melkkoeien en kalfjes te zien. Veel boeren hebben nog andere dieren of zelfs een kinderboerderij (Meentboerderij) in beheer. Ook kun je vaak wel op een trekker zitten, soms zelfs rijden. De Campina Boerderijdagen zijn gratis toegankelijk en staan garant voor een ochtend of middag vol plezier.

Onze ervaring met de Boerderijdagen

Zoals vermeld hebben we met onze dochters in de loop der jaren al een aantal melkveehouderijen bezocht. Steeds op fietsafstand van ons huis, wat een rijkdom. Iedere locatie is anders maar over het algemeen is de formule hetzelfde. Even afhankelijk van de ruimte op en rond het erf worden er activiteiten als zaklopen, obstakelrace, melkpak vissen en koe melken ontplooid. Naast vertier grijpen de boeren ook hun kans om het publiek voor te lichten. Je kunt terecht met al je vragen. Educatie staat juist dit jaar hoog in het vaandel. Er is namelijk nogal wat te doen over boerderijen. Wij vinden het belangrijk dat onze kinderen weten waar ons eten en drinken vandaan komt. De foto’s uit dit artikel dateren uit 2017.

Campina Boerderijdagen een kijkje in de stal.

Informatie

De Campina Boerderijdagen vinden plaats op 27 mei en 6 juni 2022 tussen 10.00 en 16.00 uur. Per datum en provincie is een locatie te selecteren. Je kunt je van tevoren aanmelden maar dit is niet verplicht. Wel kan het boerenbedrijf dan beter rekening houden met de aantallen te verwachten bezoekers.

Lees meer

Ik zal na afloop van ons bezoek aan de Campina Boerderijdagen 2022 een sfeerimpressie laten zien. Houd de sociale media kanalen van Tuin- en Buitenleven goed in de gaten!

Tuin- en Buitenleven op Social Media

Je kunt Tuin- en Buitenleven ook vinden op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, TikTok, Bloglovin en LinkedIn. Helemaal leuk als je Tuin- en Buitenleven ook gaat volgen. Daar kan je heel handig de volgknoppen voor gebruiken…
Voor een kijkje achter de schermen is de Facebookgroep van Tuin- en Buitenleven uitermate geschikt. Al je vragen, oproepjes en verzoeken m.b.t. het buitenleven kun je daar heel laagdrempelig plaatsen. Ook reacties achter laten onder andere blogartikelen vinden wij fijn!

Ben jij wel eens op een boerderij geweest?