De Campina Boerderijdagen vinden al jarenlang plaats rond Hemelvaart & Pinksteren. In de buitenlucht openen tientallen melkveehouderijen de deuren voor ons als nieuwsgierig publiek. Naast een kijkje achter de schermen hebben we al likkebaardend menig Campina toetje mogen proeven. We hebben al boerderijen in Eemnes, de Horstermeer en Soest met de fiets bezocht. Dit jaar zijn we voornemens om de boerderij van de familie Jansen in de Hilversumse Meent te bezoeken met ons gezin.

De Campina Boerderijdagen.

In 2024 vinden de Campina Boerderijdagen plaats op de dag na Hemelvaart 10 mei en Tweede Pinksterdag 20 mei. Verspreid door Nederland hebben Campina boeren zich aangemeld om dit leuke uitje voor het hele gezin te huisvesten. Er worden spelletjes georganiseerd, rondleidingen verzocht en je kunt struinen door de stallen en over het erf. Meestal zijn er niet alleen melkkoeien en kalfjes te zien. Veel boeren hebben nog andere dieren of zelfs een kinderboerderij (Meentboerderij) in beheer. Ook kun je vaak wel op een trekker zitten, soms zelfs rijden. De Campina Boerderijdagen zijn gratis toegankelijk en staan garant voor een ochtend of middag vol plezier.

Onze ervaring met de Boerderijdagen.

Zoals vermeld hebben we met onze dochters in de loop der jaren al een aantal melkveehouderijen bezocht. Steeds op fietsafstand van ons huis, wat een rijkdom. Iedere locatie is anders maar over het algemeen is de formule hetzelfde. Even afhankelijk van de ruimte op en rond het erf worden er activiteiten als zaklopen, obstakelrace, melkpak vissen en koe melken ontplooid. Naast vertier grijpen de boeren ook hun kans om het publiek voor te lichten. Je kunt terecht met al je vragen. Educatie staat juist dit jaar hoog in het vaandel. Er is namelijk nogal wat te doen over boerderijen. Wij vinden het belangrijk dat onze kinderen weten waar ons eten en drinken vandaan komt. De foto’s uit dit artikel dateren uit 2017.

Campina Boerderijdagen een kijkje in de stal.

Informatie.

De Campina Boerderijdagen vinden plaats op 10 mei en 20 mei 2024 tussen 10.00 en 16.00 uur. Per datum en provincie is een locatie te selecteren. Je kunt je van tevoren aanmelden maar dit is niet verplicht. Wel kan het boerenbedrijf dan beter rekening houden met de aantallen te verwachten bezoekers.

Lees ook.

Ik zal na afloop van ons bezoek aan de Campina Boerderijdagen 2024 een sfeerimpressie laten zien. Houd de sociale media kanalen van Tuin- en Buitenleven goed in de gaten!

Tuin- en Buitenleven op Social Media.

Je kunt Tuin- en Buitenleven ook vinden op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Bloglovin en LinkedIn. Helemaal leuk als je Tuin- en Buitenleven ook gaat volgen. Daar kan je heel handig de volgknoppen voor gebruiken…
Voor een kijkje achter de schermen is de Facebookgroep van Tuin- en Buitenleven uitermate geschikt. Al je vragen, oproepjes en verzoeken m.b.t. het buitenleven kun je daar heel laagdrempelig plaatsen. Ook reacties achter laten onder andere blogartikelen vinden wij fijn!

Ben jij wel eens op een boerderij geweest?

 

12 Comments

 1. Marian B 20 mei 2022 at 09:45 - Reply

  Dat is vast leuk!
  Ik kom van de boerderij en dat was als kind echt geweldig. Vel ruimte, en leuke dieren en veel te doen.

 2. Luus 26 mei 2022 at 08:24 - Reply

  Erg leuk initiatief! Vooral een ‘must’ voor als je kinderen hebt, dan kunnen ze met eigen ogen zien dat lang niet al het voedsel uit een fabriek komt….

 3. Linda schrijft ' t op 9 juni 2022 at 14:17 - Reply

  Ik ben een fieren- mens en vroeger gingen we veel naar boerderij ‘ t Geertje, zo leuk.

 4. Frederique 9 juni 2022 at 15:48 - Reply

  Ik vind het zo leuk om met kinderen te gaan – vooral het educatieve aspect kan ik waarderen. We zijn zelf wel vaak weg in die periode helaas.

 5. Nicole Orriëns 10 juni 2022 at 08:58 - Reply

  Dit lijkt me echt een heel leuk gezinsuitje! Gezellig zo naar de boerderij. Leuk initiatief van Campina.

 6. Krystle 10 juni 2022 at 16:58 - Reply

  Ja zeker! Erg leuk om met de kinderen naartoe te gaan en heel leerzaam! Ik heb daar toen eens een koe geknuffeld:)

 7. Fallon 13 juni 2022 at 18:09 - Reply

  Dat is een leuk en duurzaam uitje voor de kinderen. Goede tip!

 8. hippiemeisje 14 juni 2022 at 10:05 - Reply

  Ja, ik ben al op een boerderij geweest, ik stam af van boeren… ;)

 9. Deborah 16 juni 2022 at 10:51 - Reply

  Een leuk gezinsuitje en leerzaam ook. Zien hoe het er aan toe gaat en waar eea vandaan.
  Zelf jarenlang met t paard op een boerderij gestaan. Weliswaar was deze niet van de Campina ;)

 10. Jouvence 16 juni 2022 at 11:01 - Reply

  Goed om kinderen te laten zien/leren waar voedsel vandaan komt. Wij gingen vroeger ook met onze ouders naar dit soort activiteiten.

 11. Mieke | Miek''s Mind 20 juni 2022 at 14:48 - Reply

  Ik ben er nog nooit geweest, maar dit past ook niet helemaal in mijn straatje. Ik denk dat het leuker is als je kids hebt,

 12. WIllem de Wal 23 juni 2022 at 11:02 - Reply

  Ik ben met mijn neefje en nichtje op de open boerderij dag geweest, was een topdag, de kinderen hebben genoten.

Leave A Comment