Buiten zijn is gezond, ook in de winter. Misschien wel juist deze winter. Buiten heb je over het algemeen meer ruimte. Hoe kan je nu een geslaagde winterse barbecue organiseren? Dit zijn zaken waar je op kunt letten.

Voorraad aan huis.

Bij de BBQ winkel kan je het hele jaar door terecht om je spulletjes op orde te krijgen. Zo hebben wij bijvoorbeeld altijd aanmaakblokjes en briketten op voorraad om de spontane barbecue te faciliteren. In de vriezer liggen vaak nog een aantal vleespakketten. Ook dat scheelt een hoop stress, gedoe en gaat verspilling tegen.

Onderhoud je barbecue.

Om je spullen op orde te houden, maak je na ieder gebruik de roosters en tangen goed schoon. Bij de BBQ speciaalzaak zijn hoezen in allerlei soorten en maten te verkrijgen. Zo berg je je barbecue netjes op, dan is deze goed beschermd tegen weersinvloeden. En tover je deze ook gemakkelijk tevoorschijn. Zorg voor een vaste plek voor tangen, schalen en andere benodigdheden.
Tip: met een halve citroen of een doorgesneden ui is het rooster eenvoudig schoon te maken. En wist je dat je het as na afloop in de tuin kan verstrooien. Een hoop groenten teren daar welig op.

Gedegen voorbereiding.

Een hoop zaken zijn voor te bereiden. En een goede voorbereiding is het halve werk. Dat zorgt ervoor dat je zelf ook ten volle van de winterse barbecue kunt genieten. Koffie en thee in thermoskannen scheelt onnodig veel heen en weer lopen.

Denk aan de braadmeester.

Plaats de barbecue en de braadmeester uit de wind en beschut. Zorg voor een dikke keukenhandschoen, anders vriest de tang nog aan de handen vast. Een barbecue met een deksel geniet de voorkeur in de winter. Dit om de temperatuur te kunnen behouden om het eten te bereiden. Anders wordt het gerecht niet goed gaar met alle gevolgen van dien.

Zorg voor de gasten.

Naast het voedsel moeten ook de gasten warm kunnen blijven. Organiseer vlak tevoren of na afloop een winterse wandeling. Kruip tijdens het eten onder een dekentje. En gebruik fakkels en vuurschalen voor sfeer én als warmtebron.
Tip: door houtsnippers, een sinaasappelschil of kruiden zoals tijm en rozemarijn tussen de kooltjes te leggen, krijgt het eten niet alleen een andere smaak maar wordt ook een heerlijke geur verspreid.

Pas het menu aan.

De term winterse kost bestaat niet voor niets. In de winter eten mensen niet graag rauw, dat kost teveel energie om te verteren. Denk aan de salade van gegrilde groenten naast kalkoen of stoofvlees met cranberrysaus.
Zorg ook voor warme bijgerechten en sauzen. Pof bijvoorbeeld een aardappel.
Denk ook aan winterse dranken. Dat hoeft niet per se Jägermeister te zijn. Een heksenketel met glühwein brengt veel sfeer met zich mee. Vergeet ook niet te genieten…

Lees ook.

Tuin- en Buitenleven op Social Media.

Je kunt Tuin- en Buitenleven ook vinden op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Bloglovin en LinkedIn. Helemaal leuk als je Tuin- en Buitenleven ook gaat volgen. Daar kan je heel handig de volgknoppen voor gebruiken…
Voor een kijkje achter de schermen is de Facebookgroep van Tuin- en Buitenleven uitermate geschikt. Al je vragen, oproepjes en verzoeken m.b.t. het buitenleven kun je daar heel laagdrempelig plaatsen. Ook reacties achter laten onder andere blogartikelen vinden wij fijn!

Heb jij al trek in een winterse barbecue?

Homepage van Tuin- en Buitenleven.

Informatie

Recent gepubliceerd:

Leave A Comment