Al jaren bezoeken wij het Houthakkersfeest Lage Vuursche. Iedere zomer, wanneer het georganiseerd wordt, fietsen wij met de meiden richting De Kuil van Drakensteyn. Jazeker, achter het paleis waar prinses Beatrix verblijft. Een prachtige locatie voor het 35e Houthakkersfeest Lage Vuursche met het NK Carving op 17 en 18 augustus 2024.

Het Houthakkersfeest Lage Vuursche.

Het Houthakkersfeest is een jaarlijks terugkerend evenement dat de kunst en kunde van de bosbouw viert. Het evenement biedt een scala aan activiteiten, variërend van demonstraties van traditionele houthaktechnieken tot leerzame demonstraties en ambachtelijke markt. En het Houthakkersfeest is de volmaakte gastheer van het NK Carving.

Deze 35e editie van het Houthakkersfeest zal plaatsvinden op 17 en 18 augustus 2024, en belooft een spectaculair spektakel te worden voor zowel de deelnemers als de toeschouwers.

NK Carving.

Het Nederlands Kampioenschap Carving, een hoogtepunt van het Houthakkersfeest, zal de beste carvers uit heel Nederland samenbrengen. Deze getalenteerde kunstaars zullen hun vaardigheden tonen in het snijden van hout met kettingzagen, om de meest verbazingwekkende sculpturen en kunstwerken te creëren. De winnaar van de competitie zal niet alleen de eer en erkenning krijgen als de beste carver van Nederland, maar zal ook de kans krijgen om ons land te vertegenwoordigen op internationale carving evenementen.

Met deelname van tientallen carvers uit het hele land, die strijden om de felbegeerde titel van Nederlands Kampioen Carving, belooft dit evenement een spannend spektakel te worden. De concurrentie is even indrukwekkend als de kunstwerken die door deze talentvolle carvers worden gecreëerd. Dus mis deze kans niet om van zeer dichtbij getuige te zijn van hun buitengewone talent en vakmanschap.

Overige activiteiten.

Naast de carvingwedstrijd zal er een ruim aanbod aan activiteiten zijn voor bezoekers van alle leeftijden. Van demonstraties van traditionele houthaktechnieken tot ambachtelijke markten en live muziek – er is voor elk wat wils. Kinderen kunnen genieten van een verscheidenheid aan bos- en natuuractiviteiten, denk hierbij aan boomklimmen, bushkraft en bijlgooien. Dat terwijl volwassenen kunnen dwalen langs de kraampjes vol handgemaakte houten producten, deelnemen aan de mountainbike-clinic of gewoon achterover kunnen leunen en genieten van de gezelligheid en het uitzicht.

Het Houthakkersfeest en het Nederlands Kampioenschap Carving zijn niet alleen een viering van hout en bosnatuur, maar ook een gelegenheid om kennis te maken met de kunst en kunde van het verzorgen en beheren van bos. Dit evenement is een must voor iedereen die geïnteresseerd is in ambacht, natuur en traditionele vaardigheden, of gewoon op zoek is naar een leuk dagje uit.

Onze ervaring.

We hebben de afgelopen edities genoten van de roofvogels, de Jack Russel race, een bladblazersrace van een van de sponsors en de kinderboerderij. Lekker slenteren in de buitenlucht langs de vele kraampjes. Ons verwonderen over het diverse (educatieve) aanbod en de mogelijkheid om vragen te stellen of te kijken naar een demonstratie. Dit jaar zal naar verwachting het bushcraft gedeelte hoge ogen gooien bij onze scouts. Het NK Carving is reuze indrukwekkend en van heel dichtbij te volgen. Het is wel aan te raden om gehoorbescherming mee te nemen.

Houthakkersfeest 2019 carving olifant.

NK Carving 2019.

Bezoekinformatie.

Het Houthakkersfeest en het Nederlands Kampioenschap Carving zijn gratis te bezoeken. Voor meer informatie over het programma, de locatie en de deelname aan de carvingwedstrijd, raadpleeg de officiële website Houthakkersfeest.nl.

Houthakkersfeest Lage Vuursche – NK Carving
De Kuil van Drakensteyn
Zevenlindenweg 9, Lage Vuursche
17 & 18 augustus 2024
Toegang: gratis.
Bereikbaarheid per fiets en maak gebruik van de nabijgelegen toeristische overstappunten (TOP’s) want de parkeerdruk is hoog.

Lees ook.

Ben jij wel eens op het Houthakkersfeest geweest?

*dit artikel wordt jaarlijks aangevuld

Homepage van Tuin- en Buitenleven.

Informatie

Recent gepubliceerd:

Leave A Comment