Het is bijna tijd voor Kom in de Kas, hét glastuinbouwevenement van Nederland. In het weekend van 1 en 2 april is het zover! De 45e editie staat in het teken van liefde, en niet zomaar een liefde… Groene Liefde! Groene Liefde voor elkaar, voor de sector, voor de kweker en voor de producten uit de kassen. Kom in de Kas creëert een groene ontmoetingsplek die mensen samenbrengt, om Groene Liefde te ontdekken en door te geven.

Kom in de Kas vindt altijd plaats in het eerste weekend van april. In 2024 vindt het grootste publieksevenement van de glastuinbouwsector plaats op 6 en 7 april 2024.

Jouw Groene Liefde is zóóó dichtbij.

Wist je dat… veel bloemen, planten, groenten en fruit in Nederlandse kassen worden geteeld? Tijdens Kom in de Kas krijgt iedereen de kans om in de kassen te kijken en zelf te zien hoe kwekers dat doen. Kijk hoe alles groeit. Stel vragen. Zie hoe alles wordt verpakt. En dat alles is vaak gewoon bij jou om de hoek of in de buurt. Met het evenement Kom in de Kas is Groene Liefde is wel heel dichtbij.

Kijkje achter de schermen.

Tijdens het Kom in de Kas-weekend laten kwekers in 19 regio’s hun liefde voor het vak zien aan consumenten, van jong tot oud. De kwekers laten de bezoekers kennis maken met verschillende soorten groenten en fruit, maar ook allerlei planten en bloemen. Vol passie vertellen zij over hun Groene Liefde en hoe zorgvuldig er wordt omgegaan met energiebronnen, water en voedingsstoffen. Een unieke ervaring die je niet wilt missen. Op komindekas.nl kun je zien waar je de kassen kunt bezoeken.

Activiteiten.

Tijdens Kom in de Kas worden ook diverse activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Bij veel groentebedrijven kun je proeven van het lekkers dat in de kassen wordt gekweekt, bloemschikken of een plantje potten en soms zijn er speurtochten door de kas. Bekijk met een microscoop de kleine beestjes die de kwekers helpen om andere schadelijke beestjes uit te schakelen. Voor de allerkleinsten liggen in veel regio’s springkussens waarop ze zich kunnen uitleven, is er een kleurwedstrijd en zijn er schminkers actief.

Activiteiten Kom in de Kas.

@rolfvankoppenfotografie

Over Kom in de Kas.

Kom in de Kas 2023 vindt plaats in het eerste weekend van april en wordt in 2023 voor de 45e keer georganiseerd. In 19 regio’s verspreid over het land zetten ondernemers de deuren van hun kas open voor het publiek. Kom in de Kas is gratis en wordt mede mogelijk gemaakt door Glastuinbouw Nederland, GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Plantion en Interpolis. Volg het weekend via Facebook, Instagram en Twitter. Voor meer informatie kijk op Komindekas.nl.

Lees ook.

Ga jij wel eens een dagje op pad?

Bron afbeelding: Kom in de Kas, @rolfvankoppenfotografie.

Homepage van Tuin- en Buitenleven.

Informatie

Recent gepubliceerd:

Leave A Comment