In een persbericht lees ik over de nieuwe, halfhoge wandelschoen Samaris Lite van Regatta. Deze heeft het keurmerk Vegan gekregen. Nieuwsgierig als ik ben vraag ik een review-exemplaar aan. Ik wandel tegenwoordig minimaal eenmaal in de week. Onze woonplaats wordt omgeven door natuurgebieden, dus dat is mooi meegenomen.

Vegan wandelschoenen.

Want wat zijn vegan wandelschoenen eigenlijk? Vegan betekent dat de schoenen diervrij vervaardigd zijn. De gebruikte materialen zijn in dit geval 100% synthetische, zoals PU-upper, Endurance mesh en een XLT zool.

Vederlichte wandelschoenen.

Naast diervriendelijk zijn deze Samaris Lite wandelschoenen ook nog eens vederlicht, zoals het ‘Lite’ al doet vermoeden. De damesmodellen wegen maar 341 gram tegen 396 gram voor de heren.

Waar moet een wandelschoen aan voldoen?

Wandelen vergt wel iets van je voeten, enkels en gewrichten. Wandelschoenen dienen stevigheid en stabiliteit voor de enkels te bieden. Deze stevigheid moet niet ten koste gaan van het soepel kunnen afwikkelen van de voet. Daarnaast moet de schoen de schokken van het lopen dempen, helemaal bij verharde paden of ondergrond. De wandelschoen moet tegen een stootje kunnen en watervast zijn. Om te voorkomen dat de voeten toch vochtig worden en er zich blaren kunnen vormen moet het materiaal ademend zijn. Voor de duurzaamheid is het van belang dat de zolen slijtvast zijn en veel grip bieden. Helemaal bij een gladde, vochtige ondergrond.
Voor het gemak is het fijn als de wandelschoen gemakkelijk aan te trekken en te sluiten is.

Mijn ervaring met de Regatta Samaris Lite.

Het uiterlijk van de Samaris Lite trekt direct de aandacht door de verschillende kleurstellingen. De grijs/ witte zool is licht gebogen, hierdoor loopt de wandelschoen al bijna vanzelf weg. Ik kan makkelijk in de schoen stappen doordat de slip onder de veters uit te vouwen is. De veters zijn goed aan te trekken en sluiten de halfhoge schoen om de enkel heen voor extra stevigheid.
Al wandelend heb ik voldoende grip en stevigheid. Al voelen de schoenen erg licht aan. Ik ben zonder problemen een heuvel met vochtige graspollen afgedaald.
De stootranden op de hiel en neus vind ik extra fijn, want ik trap na het wandelen altijd de aarde uit het profiel door tegen een stenen muurtje te schoppen.
Na de wandeling zijn mijn voeten droog en voelen ze niet zo stijf aan als wanneer ik met sneakers heb gewandeld. Dan heb ik altijd even de behoefte om op kousenvoeten door het huis te lopen. Kortom, ik ben reuzeblij met mijn nieuwe wandelschoenen. Die overigens wel iets kleiner vallen.

Informatie en verkrijgbaarheid.

Regatta Samaris Lite wandelschoenen zijn verkrijgbaar bij de outdoor specialist in een dames- en herenuitvoering in de kleuren zwart, blauw, grijs en kersenrood. Consumentenadviesprijs € 89,95. Informatie: Regatta.com.

Herenmodel Regatta Samaris Lite
Herenmodel Regatta Samaris Lite

Over Regatta.

Sinds de oprichting in 1981 is familiebedrijf Regatta al snel uitgegroeid tot een toonaangevend outdoormerk. Het Britse bedrijf staat vooral bekend om de hoogwaardige outdoorkleding en wandelschoenen voor de gehele familie. Het merk heeft een eigen waterproof materiaal ontwikkeld, Isotex. Hiermee wordt waterdichte, ademende kleding gemaakt met een waterkolom tot maar liefst 20.000 mm.

Lees ook.

En op Thuisleven het artikel Blitse en comfortabele jacks van Regatta

Tuin- en Buitenleven op Social Media.

Je kunt Tuin- en Buitenleven ook vinden op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Bloglovin en LinkedIn. Helemaal leuk als je Tuin- en Buitenleven ook gaat volgen. Daar kan je heel handig de volgknoppen voor gebruiken…
Voor een kijkje achter de schermen is de Facebookgroep van Tuin- en Buitenleven uitermate geschikt. Al je vragen, oproepjes en verzoeken m.b.t. het buitenleven kun je daar heel laagdrempelig plaatsen. Ook reacties achter laten onder andere blogartikelen vinden wij fijn!

Wandel jij graag?

*voor het schrijven van de review heb ik wandelschoenen van Regatta ontvangen*

Homepage van Tuin- en Buitenleven.

Informatie

Recent gepubliceerd:

9 Comments

 1. Lucie 28 maart 2021 at 16:24 - Reply

  Deze wandelschoenen van Regatta ga ik onthouden voor als ik nieuwe nodig heb! Ze lijken me perfect!

 2. lindaschrijfthetop 29 maart 2021 at 13:36 - Reply

  Il heb wandelschoenen maar die vind il erg zwaar lopen. Wel zijn ze waterdicht wat ik ook erg belangrijk vind.

 3. corrina 29 maart 2021 at 19:44 - Reply

  Ik kende het merk niet, maar als k nieuwe wandelschoenen nodig heb zal ik eens dit merk gaan bekijken

 4. Nicole Orriëns 30 maart 2021 at 10:00 - Reply

  Dat klinkt goed zeg. Vooral dat ze amper wat wegen lijkt me heerlijk zitten.

 5. Rachel 31 maart 2021 at 08:37 - Reply

  als je veel aan de wandel bent lijken mij dit wel hele fijne schoenen

 6. kiki 2 april 2021 at 10:29 - Reply

  Oe, die zien er comfy uit zeg! Ook dat ze zo licht zijn

 7. seadbeadyblogs 5 april 2021 at 13:14 - Reply

  Ik had er nog niet van gehoord van vegan wandelschoenen – ze zijn nog mooi ook :)

 8. Sofie 6 april 2021 at 11:38 - Reply

  Ik kende dit merk nog niet maar de schoenen lijken me wel erg fijn. Door corona wandel ik nu vaker dus ik ga ze eens opzoeken!

 9. mckleuver 11 april 2021 at 20:35 - Reply

  Wat een leuke review! Mijn wandelschoenen zijn van Quechua en zijn na jaren nu echt toe aan vernieuwing.

Leave A Comment