Je kunt het zo gek niet bedenken of je hebt er water bij nodig. Water en licht doen groeien in de tuin. Ook onderweg kun je niet zonder water. Niet alleen water om te drinken. Ook voor het bereiden van voedsel en de verzorging van je lichaam heb je water nodig. Het vervoeren en afvoeren van water is iets waar je voor vertrek even bij stil moet staan. Wanneer je dat plan op orde hebt, dan kan je pas echt genieten van het buitenleven.

Water voor onderweg

De huidige generatie is opgegroeid met herbruikbare flessen om onderweg te kunnen drinken. Je neemt ze handig mee naar school, naar je werk of tijdens een fietsrit. Als we met zijn vijfjes een weekend op ons land verblijven dan hebben we aan die flesjes niet genoeg. We vullen een jerrycan met water om van te drinken en onze tanden mee te poetsen. Indien nodig dan fietsen we naar een dichtbijgelegen watertappunt om een fietstas vol met anderhalve liter flessen water te vullen. Je kunt je voorstellen dat een douchebeurt niet te organiseren is op deze manier. Wanneer je dat wilt organiseren voor vijf personen dan heb je het echt over watertanks.

Watertanks

Wanneer de vraag naar water toeneemt in volume dan denk je eerder aan een watertank 1000 liter of meer. Deze watertanks zijn niet alleen geschikt voor industrieel gebruik. Ook particulieren varen er wel bij in hun boot, camper of caravan. De kunststof watertanks bestaan uit één stuk, ze hebben geen naad. De tanks verschillen in vorm: plat, rond of smal. Dit maakt dat ze gemakkelijk in te passen zijn en zo min mogelijk (leef)ruimte innemen. Door de tussenschotten in de watertank wordt klotsen voorkomen en de stabiliteit bevorderd.

Schoon of vuil water?

Het gebruikte kunststof is onschadelijk aangezien het water gebruik wordt om van te drinken, voedsel mee te bereiden of de persoonlijke verzorging. Hierbij ontstaat gelijk een verschil tussen de schoonwater- en vuilwatertank. De aanvoer van schoon water en de afvoer van ‘vervuild’ gebruikt water. Het water dat na je douchebeurt wordt opgevangen of doorgespoeld wordt in het toilet.
Je wilt niet dat de tank lekt, slijt of dat er geurtjes vrijkomen. De watertank is naadloos en de aansluitingen zijn hoogwaardig. Ook wil je het liefst van buitenaf kunnen zien hoe vol de watertank is. Accessoires als tankontluchting, vulniveau indicator en een vulstop maken hierbij het verschil in gemak. ‘Op je gemak zitten’ is niet voor niets een Oud-Hollands gezegde.

Opslag van water in de tuin

Wanneer je water op wilt slaan in de tuin, dan kun je een watertank stallen of zelfs ingraven. Ideaal wanneer een watervoorziening ontbreekt of wanneer je geen gebruik van leidingwater wilt of kunt maken. Het gebruikte materiaal van de opslagtank is licht van gewicht en UV-gestabiliseerd. Je kunt zelfs het regenwater opvangen en leiden naar een buffertank. Water voor de tuin is niet oneindig houdbaar. Door regelmatig gebruik wordt de houdbaarheid positief beïnvloed.

Lees ook

En op Thuisleven het artikel 5 verrassende redenen waarom jij een herbruikbare fles wilt gebruiken.

Tuin- en Buitenleven op Social Media

Je kunt Tuin- en Buitenleven ook vinden op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, TikTok, Bloglovin en LinkedIn. Helemaal leuk als je Tuin- en Buitenleven ook gaat volgen. Daar kan je heel handig de volgknoppen voor gebruiken…
Voor een kijkje achter de schermen is de Facebookgroep van Tuin- en Buitenleven uitermate geschikt. Al je vragen, oproepjes en verzoeken m.b.t. het buitenleven kun je daar heel laagdrempelig plaatsen. Ook reacties achter laten onder andere blogartikelen vinden wij fijn!

Heb jij een watertank in gebruik?