Je kunt het zo gek niet bedenken of je hebt er water bij nodig. Water en licht doen groeien in de tuin. Ook onderweg kun je niet zonder water. Niet alleen water om te drinken. Ook voor het bereiden van voedsel en de verzorging van je lichaam heb je water nodig. Het vervoeren en afvoeren van water is iets waar je voor vertrek even bij stil moet staan. Wanneer je dat plan op orde hebt, dan kan je pas echt genieten van het buitenleven.

Water voor onderweg.

De huidige generatie is opgegroeid met herbruikbare flessen om onderweg te kunnen drinken. Je neemt ze handig mee naar school, naar je werk of tijdens een fietsrit. Als we met zijn vijfjes een weekend op ons land verblijven dan hebben we aan die flesjes niet genoeg. We vullen een jerrycan met water om van te drinken en onze tanden mee te poetsen. Indien nodig dan fietsen we naar een dichtbijgelegen watertappunt om een fietstas vol met anderhalve liter flessen water te vullen. Je kunt je voorstellen dat een douchebeurt niet te organiseren is op deze manier. Wanneer je dat wilt organiseren voor vijf personen dan heb je het echt over watertanks.

Watertanks.

Wanneer de vraag naar water toeneemt in volume dan denk je eerder aan een watertank 1000 liter of meer. Deze watertanks zijn niet alleen geschikt voor industrieel gebruik. Ook particulieren varen er wel bij in hun boot, camper of caravan. De kunststof watertanks bestaan uit één stuk, ze hebben geen naad. De tanks verschillen in vorm: plat, rond of smal. Dit maakt dat ze gemakkelijk in te passen zijn en zo min mogelijk (leef)ruimte innemen. Door de tussenschotten in de watertank wordt klotsen voorkomen en de stabiliteit bevorderd.

Schoon of vuil water?

Het gebruikte kunststof is onschadelijk aangezien het water gebruik wordt om van te drinken, voedsel mee te bereiden of de persoonlijke verzorging. Hierbij ontstaat gelijk een verschil tussen de schoonwater- en vuilwatertank. De aanvoer van schoon water en de afvoer van ‘vervuild’ gebruikt water. Het water dat na je douchebeurt wordt opgevangen of doorgespoeld wordt in het toilet.
Je wilt niet dat de tank lekt, slijt of dat er geurtjes vrijkomen. De watertank is naadloos en de aansluitingen zijn hoogwaardig. Ook wil je het liefst van buitenaf kunnen zien hoe vol de watertank is. Accessoires als tankontluchting, vulniveau indicator en een vulstop maken hierbij het verschil in gemak. ‘Op je gemak zitten’ is niet voor niets een Oud-Hollands gezegde.

Opslag van water in de tuin.

Wanneer je water op wilt slaan in de tuin, dan kun je een watertank stallen of zelfs ingraven. Ideaal wanneer een watervoorziening ontbreekt of wanneer je geen gebruik van leidingwater wilt of kunt maken. Het gebruikte materiaal van de opslagtank is licht van gewicht en UV-gestabiliseerd. Je kunt zelfs het regenwater opvangen en leiden naar een buffertank. Water voor de tuin is niet oneindig houdbaar. Door regelmatig gebruik wordt de houdbaarheid positief beïnvloed.

Lees ook.

Tuin- en Buitenleven op Social Media.

Je kunt Tuin- en Buitenleven ook vinden op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Bloglovin en LinkedIn. Helemaal leuk als je Tuin- en Buitenleven ook gaat volgen. Daar kan je heel handig de volgknoppen voor gebruiken…
Voor een kijkje achter de schermen is de Facebookgroep van Tuin- en Buitenleven uitermate geschikt. Al je vragen, oproepjes en verzoeken m.b.t. het buitenleven kun je daar heel laagdrempelig plaatsen. Ook reacties achter laten onder andere blogartikelen vinden wij fijn!

Heb jij een watertank in gebruik?

 

Homepage van Tuin- en Buitenleven.

Informatie

Recent gepubliceerd:

10 Comments

  1. EvenDelen.be 5 maart 2022 at 06:59 - Reply

    Wij hebben een watertank met kraan van 1000 liter. Voor mij is dit onmisbaar met onze kleine tuin.
    Ik vind het verschrikkelijk om de tuin water te moeten geven met kraantjeswater terwijl regenwater zoveel beter is, makkelijk op te vangen van je dak en gratis. Ook makkelijk om in de lente en zomer je tuinmeubels mee af te wassen e.d.

  2. Caroline 5 maart 2022 at 09:11 - Reply

    Wij hebben (nog) geen watertank, maar ik heb wel diverse teilen staan en die zitten nu tot de rand toe vol met water van de afgelopen weken met regen en storm.

  3. Linda schrijft 't op 5 maart 2022 at 14:59 - Reply

    Wij hebben geen watertank maar ik zou er graag een willen hebben, met plantjes boven op

  4. Soofblogt.nl 7 maart 2022 at 11:38 - Reply

    Wij hebben zelf geen watertank maar het lijkt me toch verstandig om hiermee te gaan beginnen. Regenwater blijft denk ik altijd de meest duurzame optie.

  5. Nicole Orriëns 7 maart 2022 at 12:32 - Reply

    Nee, maar het lijkt me wel iets heel nuttigs om in de tuin te hebben.

  6. Corrina 9 maart 2022 at 17:25 - Reply

    Wij hebben geen watertank
    Wel een tuin met veel tegels

  7. hippiemeisje 9 maart 2022 at 18:34 - Reply

    Ik heb geen tuin, een stadskoertje. Ik heb enkel een regenton staan, daar kan ik dan toch af en toe de wc mee doorspoelen en/of de planten water geven. Ik vind het zo stom daar drinkbaar water voor te verspillen.

  8. Jouvence 9 maart 2022 at 20:21 - Reply

    Wij hebben geen tuin (laat staan een balkon), dus ook geen watertank nodig. Laat staan de ruimte ervoor.

  9. Wendy 9 maart 2022 at 20:45 - Reply

    Wij hebben geen watertank. Maar eigenlijk ook niet nodig, omdat we geen landje of iets dergelijks hebben. Alleen een grote achtertuin, maar daar hebben we gewoon water uit de kraan.

  10. Mark 21 maart 2022 at 16:19 - Reply

    Nee, misschien wel een goed plan!

Leave A Comment