Na maandenlang afval afvoeren beginnen we eindelijk met opknappen op het Landje. Maar waar laten we nu onze dagelijkse boodschap? Helemaal niet erg om eens een plasje achter een boom te doen, maar er zijn grenzen. En dan is daar het draagbare toilet, de porta potti.

Je plas ophouden.

Langere tijd is het geen punt geweest om de plas op te houden, maar nu we steeds iets langer op het Landje verblijven missen we toch wel een toilet. Helemaal toen het Landje werd omgedoopt tot Feestlandje en we er verjaardagen gingen vieren. We willen onze gasten ook graag wat comfort bieden.

Draagbaar toilet.

Door het ontbreken van een aansluiting op het riool, komen we al snel uit op een draagbaar toilet. Het merk Thetford springt al snel naar voren en we lezen de reviews. De Porta Potti blijkt enorm handig in gebruik te zijn in de camper en zelfs op de boot. We komen toch regelmatig met de auto bij ons Landje, dan kunnen we de afvaltank mee naar huis nemen. Door de schenktuit te draaien is het makkelijker lozen.

Onze ervaring met de Thetford Porta Potti.

De Porta Potti, het draagbare toilet, bestaat uit twee delen die goed op elkaar klikken. Het onderste deel behelst de opvangbak en het bovenste deel de zitting, klep en spoelbak. Jazeker, we kunnen het toilet doorspoelen door driemaal te pompen.
Voor gebruik even het schuifje tussen de benen uittrekken, dat opent de klep naar de opvangbak. En na het spoelen deze weer afsluiten. Zo komen er ook geen geurtjes vrij. De hoogte van de zitting is voor mij met mijn lengte van 1.80 m. prima.
Het toiletpapier mag niet in de Porta Potti, die doen we dus in een kleine pedaalemmer met zak.
Wanneer de opvangbak geleegd moet worden (indicator), dan klik je het bovenste gedeelte van de Potti af. Met de bijgeleverde dop is het geheel waterdicht af te sluiten. Door het handvat is de opvangbak goed te vervoeren naar een aangewezen leegplaats of rioolaansluiting thuis. Kinderlijk eenvoudig en hygiënisch. Voor ons en onze gasten de uitkomst. We hebben er zelfs een aparte ruimte voor ingericht. Gebruik in tent, caravan, camper, boot en op de volkstuin zal hetzelfde comfort bieden. Een gevuld toilet schuift door zijn gewicht niet van zijn plek en zit stabiel: “Koning, Keizer, Admiraal…”

Toiletvloeistof.

Vergeet niet om gelijk het toiletvloeistof mee te bestellen, wij hebben de (groene) biologische variant gekozen. Het ruikt nauwelijks en dus al helemaal niet chemisch. De verhouding water- toiletvloeistof worden goed aangegeven en het is zuinig in gebruik.

Lees ook.

Tuin- en Buitenleven op Social Media.

Je kunt Tuin- en Buitenleven ook vinden op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Bloglovin en LinkedIn. Helemaal leuk als je Tuin- en Buitenleven ook gaat volgen. Daar kan je heel handig de volgknoppen voor gebruiken…
Voor een kijkje achter de schermen is de Facebookgroep van Tuin- en Buitenleven uitermate geschikt. Al je vragen, oproepjes en verzoeken m.b.t. het buitenleven kun je daar heel laagdrempelig plaatsen. Ook reacties achter laten onder andere blogartikelen vinden wij fijn!

Of plas jij liever achter een boom?

Homepage van Tuin- en Buitenleven.

Informatie

Recent gepubliceerd:

10 Comments

 1. Linda 18 oktober 2019 at 18:21 - Reply

  Jeetje, wat een ding, haha! Ik ben nu toch wel blij met mijn vaste toilet…maar een boom of de Porta Potti, dan wist ik het wel hoor! Die Porta Potti dan liever, hihi :-)

 2. Frederique 19 oktober 2019 at 10:53 - Reply

  Haha ja achter een boom is voor die ene keer wel ok maar als je er vaker komt niet natuurlijk. Dan is dit wel een handige oplossing inderdaad.

 3. racheltjuh 19 oktober 2019 at 11:04 - Reply

  nou eerlijk gezegd maak het mij niet uit haha het moet wel een schoon ding zijn want anders gaan we gewoon achter de boom

 4. Nicole Orriëns 20 oktober 2019 at 12:07 - Reply

  Ik ga dan toch liever op deze wc dan achter een boom. Zeker als je langdurig zonder wc moet.

 5. ingrid 21 oktober 2019 at 19:47 - Reply

  wat een handig ding zeg. ik kende het niet. handig tijdens een verbouwing of zo

 6. capitalmonday 22 oktober 2019 at 10:16 - Reply

  Wat een handig ding. Dit kende ik nog helemaal niet. Achter een boom is zeer zeker mijn ding niet. Hahah

 7. capitalmonday 22 oktober 2019 at 10:17 - Reply

  Wat een handig ding! Ik kende het nog helemaal niet, maar zeer ideaal. Achter een boom zie ik namelijk nietf zo zitten. Haha

 8. mckleuver 23 oktober 2019 at 20:22 - Reply

  Ik ga gewoon op de wc zitten hoor! Wat dat betreft ben ik best verwend. Onderweg naar het buitenland ga ik ook niet graag naar het toilet, maar langs de weg is goed geïnvesteerd.

 9. Life by - Mandy Eggens 24 oktober 2019 at 13:51 - Reply

  Ik kan echt niet buiten mijn behoeftes doen, dus doe mij dan maar zo’n potti!

 10. Ik zou geen probleem met de boom als ik op bezoek zou komen, soms vind ik die zelfs netter dan de wc’s en ga ik net daarom achter de boom. (waarmee ik niet wil zeggen dat jouw wc vuil is uiteraard! ;) )

Leave A Comment