We hebben een boot gekocht! Een Intex opblaasboot die wel de voordelen maar niet de nadelen van een boot heeft. Zo heb je geen aanlegplaats nodig en geen brandstof. En het plezier is er niet minder om!

Bootje varen, thee-tje drinken.

Bootje varen houdt ons al langer bezig. Maar ja, dan moet je er weer heen en die kosten. Dus we huren wel een bootje en varen wat in de rondte op de Loosdrechtse Plassen. Bij mooi weer vis je wel eens achter het net en dat willen we graag voorkomen. Dus waarom kopen we geen eigen boot?

Pompen of verzuipen?

Tijdens onze korte zoektocht naar een opblaasboot, stuiten we al snel op Intex. Dat merk kennen we van vroeger. Toen hadden we ook zo’n bootje, iedereen op de camping trouwens en ik kan mij niet heugen ooit een lekke boot te hebben gezien.
We zijn met zijn vijfjes, dus het wordt geen kleine opblaasboot. Al gaan we er wel van uit, dat de kinderen achter de boot aan zwemmen, op de rand of op het voorsteven zitten.

Seahawk 4.

In de Seahawk 4 van Intex passen 4 personen. Aangezien wij drie dochters met smalle heupjes hebben, moet dat wel passen. De opblaasboot kan belast worden tot 400 kilo, dat halen we bij lange na niet. Tenminste op dit moment, maar daar later meer over.
De Seahawk 4 wordt niet standaard geleverd met twee zitkussens, twee aluminium peddels en een handpomp. Let daar op bij de prijsstunter, anders moet je zelf peddelen en je opblaasboot met de mond opblazen.

Seahawk 4 Intex review.

Onze ervaring met de Intex opblaasboot.

Huppakee de boot in de achterbak, kinderen op de achterbank, pomp en peddels mee en we rijden richting de plassen. Aan de provinciale weg parkeren we de auto bij een uitspanning en pompen de boot op. We zijn de enigen niet en zien nog een opblaas kajak. Dat is snel opgepompt zeg en de kussens gaan in de boot. De peddels bestaan uit twee delen, even een kwestie van in elkaar schuiven en de opblaasboot kan te water.
Er staat een beetje veel wind, maar het instappen gaat soepel. De Intex opblaasboot ligt heel stabiel in het water en het wankelt niet. We roeien om ste beurt richting de eilandjes en leggen daar aan. Thuis hebben we al een extra touw aan de boot bevestigd om mee aan te kunnen leggen. Bij het eilandje lekker pootje baden en we kletsen wat met andere gasten. De kinderen zwemmen en spelen met de opblaaskussens. Na een tijdje roeien we weer terug naar de opstapplek. De boot loopt door de twee ventielen snel leeg. In de waterdichte zak zijn de spullen inderdaad droog gebleven en wij eigenlijk ook. Ik durfde geen telefoon/ camera mee te nemen, maar dat maak ik de volgende keer wel goed met foto’s. Thuisgekomen even de opblaasboot in het zonnetje gelegd en diezelfde avond opgevouwen naar de berging.

Bootinformatie.

De Seahawk 4 is ruim 3,5m lang, 1,45m breed en kan zogezegd met 400 kilo belast worden. Je kunt er namelijk een buitenboord motor aan bevestigen. Dat wordt onze volgende stap, als de kinderen wat groter zijn. Dat vereist wel een motorsteun.
De drie luchtkamers zorgen voor een behouden vaart, wanneer er een lek ontstaat.
Ook zijn er twee houders voor vishengels aanwezig en roeidollen. Het materiaal is dik vinyl dat bestand is tegen UV straling, zonlicht, zout water, olie of benzine.

Lees ook.

Tuin- en Buitenleven op Social Media.

Je kunt Tuin- en Buitenleven ook vinden op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Bloglovin en LinkedIn. Helemaal leuk als je Tuin- en Buitenleven ook gaat volgen. Daar kan je heel handig de volgknoppen voor gebruiken…
Voor een kijkje achter de schermen is de Facebookgroep van Tuin- en Buitenleven uitermate geschikt. Al je vragen, oproepjes en verzoeken m.b.t. het buitenleven kun je daar heel laagdrempelig plaatsen. Ook reacties achter laten onder andere blogartikelen vinden wij fijn!

Vaar of roei jij ook zo graag?

*dit artikel uit 2019 is aangepast en bevat affiliatielinks

Homepage van Tuin- en Buitenleven.

Informatie

Recent gepubliceerd:

8 Comments

 1. lodi 4 september 2019 at 13:44 - Reply

  Dat ziet er goed en stabiel uit, fijn hoor en super gezellig, wij zijn niet zo van het boot varen. Al vind ik het zo af en toe best leuk hoor.

 2. ingrid 4 september 2019 at 14:57 - Reply

  lijkt me super leuk. en het leukst als je aan een beek of zo woont.

 3. mvds0906 4 september 2019 at 19:07 - Reply

  Wat leuk zeg. Ik zou later zelf wel echt een mooi bootje willen waar we met vrienden op kunnen varen (ook al heb ik geen vaarbewijs haha)

 4. Daisy de Vos Burchart 5 september 2019 at 11:57 - Reply

  De boot ziet er inderdaad heel stevig uit! En dit scheelt toch wel een een bak met geld qua onderhoud etc..
  Supergaaf dat je op deze manier toch een tof uitje kan blijven doen :D

 5. kiki 5 september 2019 at 12:01 - Reply

  super leuk! Ik houd er wel van, lekker relaxen op het water.

 6. Tania 5 september 2019 at 13:21 - Reply

  Vroeger hadden mijn grootouders een huisje aan het water in de Ardennen en daar hadden wij ook zo’n boot. Zo leuk

  • Laurien - Lots of Lauve 6 september 2019 at 08:50 - Reply

   Ziet er leuk uit, een fijne gezinsuitstap. Zelf heb ik nog nooit gevaren dus is het een origineel en interessant artikel!

 7. Nicole Orriëns 2 oktober 2019 at 11:46 - Reply

  Ik krijg helemaal zin in die boot! Hij ziet er goed, en lijkt me praktisch.

Leave A Comment