De Flower Parade Rijnsburg is een echt bloemencorso. Toparrangeurs, afkomstig uit heel Nederland, verwerken maar liefst 300.000 bloemen en planten op praal-, muziek- en personenwagens. Een keur van voertuigen met de mooiste en meest bijzondere creaties. De Rijnsburgse parade is trendsetter op het gebied van bloemsierkunst. UNESCO plaatste de dertig Nederlandse corso’s, waaronder de Flower Parade Rijnsburg, op de internationale Representatieve Lijst van het Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid. Een grote erkenning voor de corsocultuur.

Flower Parade Rijnsburg 2023- Wonderen van de natuur.

De Flower Parade Rijnsburg presenteert zich voor de 76 editie met het thema Wonderen van de natuur. Op zaterdag 12 augustus 2023 rijdt de fleurige parade door de straten van Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk. Met praalwagens, muziekwagens en andere met bloemen versierde voertuigen is deze parade een van de mooiste in Nederland. De honderden muzikanten en figuranten maken de Flower Parade Rijnsburg tot een rijdend bloementheater.

Agenda.

Bezoek op vrijdag 11 augustus 2023 de gratis toegankelijke Flower Parade show in Bloemenveiling Royal FloraHolland in Rijnsburg. Vanaf 16.00 uur is er een sfeervolle avond vol muziek en bloemen. Hier kun je op je gemak alle wagens bekijken en fotograferen. Op zondag 13 augustus zijn de praalwagens de hele dag te bewonderen op de Koningin Wilhelmina Boulevard in Noordwijk. Kijk voor route en tijden op Rijnsburgscorso.nl.

Vrijdag 11 augustus 2023: in Bloemenveiling Royal FloraHolland;
Zaterdag 12 augustus 2023: de parade rijdt vanaf 13.00 uur door Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk;
Zondag 13 augustus 2023: de praalwagens staan op de Kon. Wilhelmina Boulevard in Noordwijk.

Lees ook.

Ben jij wel eens bij een bloemencorso geweest?

Homepage van Tuin- en Buitenleven.

Informatie

Recent gepubliceerd:

Leave A Comment