Mijn wensenlijst is compleet afgevinkt. Ik bezit een fiets, een (moes)tuin en sinds kort ook een hangmat. Dit om mijn buitengeluk helemaal compleet te maken. Niet zomaar een hangmat. Een reishangmat, uitermate geschikt om even snel op te hangen en af te halen. Waar dan ook!

Relaxen.

Iedereen ontspant op eigen wijze. Mijn ontspanning zit hem voornamelijk in het bewegen. Ik wandel, fiets en tuinier graag. Soms wil (lees: moet) ik toch echt even uitrusten. Dat is wel eens moeilijk als je overal werk ziet liggen. Tropilex heeft een oplossing voor mijn ‘probleem’. Een reishangmat.

Reishangmat ‘Mosquito’ Black.

Je hebt nodig: twee bomen, de reishangmat en 3-2-1 hangen maar. Zo eenvoudig is het. Dit komt door de twee tree-straps. Deze zogenaamde spanbanden omarmen ieder een stam en de hangmat hangt ertussen. Deze glijdt niet naar beneden, de banden hebben veel grip. Ze zijn zelfs zo lang (3m.) dat ik ze dubbel om de stam heb gewikkeld, als een soort zekerheid.

Ik ben niet de lichtste namelijk, ruim 82 kilo schoon aan de haak. Nu houdt de lichtgewicht dubbel-gestikte parachutestof tot 120 kilo, maar toch.
Wanneer je de hangmat omdraait, dan zie je een net met rits. Dit is het muskietennet en hier kun je in vertoeven. Met een touwtje door de lussen span je al snel een tentje van het net. En kun je, al schommelend, door het net gluren naar de boomtoppen.

Mijn ervaring met de reishangmat.

Eigenlijk zonder de gebruiksaanwijzing te raadplegen hang ik de hangmat aan de karabijnhaken tussen twee stevige bomen. Je hebt minimaal zo’n 2.20 meter breedte nodig. Het doek is 2.50 lang maar dat hangt nooit kaarsrecht natuurlijk, er zit altijd een kontje in. Door de breedte van de hangmat (1.70m.) kun je jezelf er helemaal inwikkelen, heel behaaglijk.
Nu heb ik deze hangmat niet uitgezocht om mee te gaan reizen, maar juist om de snelle bevestiging. En ook om het kunnen opruimen na gebruik. Ik zou het kleine tasje, van nog geen kilo, natuurlijk mee kunnen nemen tijdens een wandel- of fietstocht. Als er maar bomen in die omgeving zijn. De banden laten trouwens geen sporen of schade na aan de boomstammen.
Het muskietennet is geen overbodige luxe bij overnachtingen in de buitenlucht. Wellicht dat de meiden de hangmat mee willen op scoutingkamp. Het bevestigen van deze slaapplaats levert in ieder geval minder problemen op, dan een lek luchtbed.

Reishangmat met muskietennet

Lees ook.

En op Thuisleven het artikel Hangen op je slaapkamer

Tuin- en Buitenleven op Social Media.

Je kunt Tuin- en Buitenleven ook vinden op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Bloglovin en LinkedIn. Helemaal leuk als je Tuin- en Buitenleven ook gaat volgen. Daar kan je heel handig de volgknoppen voor gebruiken…
Voor een kijkje achter de schermen is de Facebookgroep van Tuin- en Buitenleven uitermate geschikt. Al je vragen, oproepjes en verzoeken m.b.t. het buitenleven kun je daar heel laagdrempelig plaatsen. Ook reacties achter laten onder andere blogartikelen vinden wij fijn!

Ik ga op reis en neem mee… een reishangmat!

Homepage van Tuin- en Buitenleven.

Informatie

Recent gepubliceerd:

2 Comments

  1. Jolijn kools 16 november 2020 at 13:01 - Reply

    Oh lijkt me heerlijk liggen zeg !

  2. Desirée 2 mei 2022 at 06:30 - Reply

    Wow deze reishangmat is prachtig en makkelijk te bevestigen. 3-2-1 hangen maar ? Zou best eens in de buitenlucht willen slapen.

Leave A Comment