Onze regenton neemt niet veel ruimte in beslag en staat expres uit de loop. De zon schijnt alleen in de vroege middag in dat hoekje. We hebben een vaste lipstickplant die daar weelderig groeit in dat ietwat vochtige klimaat. Er zou daar wel iets meer kleur aangebracht kunnen worden. Dan schiet elho te hulp met een regenpijpbakje dat gemaakt is van 100% gerecycled plastic!

Vibia Campana regenpijpbakje.

De Vibia Campana regenpijpbakjes van elho zijn verkrijgbaar in zeven verschillende kleuren. Dit maakt dat zelfs een leeg regenpijpbakje al kleur en meer eenheid in je tuin aan kan brengen. Een lege pot ophangen is natuurlijk niet de bedoeling. Je kunt met de plantjes in de regenpijpbakjes eenvoudig met het seizoen meebewegen. Van lentebloeiers met Pasen naar aardbeienplantjes in de hoogzomer en door naar een winterharde Helleborus bijvoorbeeld. Het universele ophangsysteem ondersteunt je hierbij. Je kunt eenvoudig het regenpijpbakje van de clip afhalen en je planten verzorgen of zelfs vervangen. En vervolgens het regenpijpbakje weer op een andere plek in de tuin ophangen. Het universele ophangsysteem is namelijk ook klemvast aan de houten paal van je overkapping of schutting te bevestigen. De mogelijkheden zijn, naast de regenpijp, velerlei. De regenpijpbakjes zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic. In het productieproces is gebruik gemaakt van windenergie en het product is op zijn beurt na gebruik ook recyclebaar. Al zijn we van plan om er eerst nog jarenlang van te genieten.

Bevestiging elho regenpijpbakje met klittenband.

Hoe werkt het dan?

Je trekt de zwarte band met klittenband strak om de regenpijp. Dan haal je de band terug door de gesp en plakt het klittenband vast op de weg terug. Deze band is lang genoeg om rond dikke regenpijpen of palen te slaan. Aan de achterzijde van deze band zit anti-slip materiaal dat ervoor zorgt dat het regenpijpbakje niet naar beneden glijdt. Omdat de ophangclip iets van de pijp af staat, werkt het totale gewicht van de gevulde regenpijpbak ook als een soort rem. Dit alles maakt het een stevig en solide geheel.
Het overlooppijpje in de bak behoud een laagje water voor de plantjes. Daar heeft elho eigenlijk in al zijn producten wel aandacht voor. Net als het kunststof potje dat vervaardigd is van gerecycled materiaal met gebruik van windenergie.

Mijn ervaring met het regenpijpbakje.

Een kind kan de was doen. Alle onderdelen van het regenpijpbakje spreken eigenlijk voor zich. Het zit goed in elkaar. De band is eenvoudig om de regenpijp te bevestigen en er is daarna geen beweging meer in te krijgen. De met viooltjes gevulde regenpijpbakjes hangen stevig op de clip gestoken. Er zit geen speling in en het wiebelt niet. Met de positie van de regenpijpbakjes kan je steeds iets anders uithalen. Je kan ze recht onder elkaar hangen of iets uit het lood. Ook met de verschillende verkrijgbare kleuren kan je spelen door de tuin heen. En belangrijker nog, zelfs tijdens een regenbui fleuren de regenpijpbakjes je op!

Elho regenpijpbakjes fleuren je tuin op.

De regenpijpbakjes zijn tijdens een regenbui opgehangen!

Productinformatie.

Elho Vibia Campana regenpijpbakje;
Doorsnede: 19 cm.;
Breedte: 21 cm.;
Hoogte: 16 cm.;
Gewicht: 180 gr.;
Universeel ophangsysteem;
Met drainage;
Ean: 8711904514389.

Lees ook.

Heb jij plantjes op je regenton of aan de regenpijp?

Leave A Comment