Ook dit tuinseizoen heeft elho weer nieuwe groene kweekproducten uitgebracht. Dit maal ook zeer geschikt voor de mensen die niet over een lap grond beschikken. Voor de liefhebbers die willen tuinieren op iedere vierkante centimeter in hun directe omgeving. Je kent ze vast wel, mensen die in het voorjaar de vensterbanken vullen met potjes vol aarde en kweekbakken. Ik heb het over de elho stack and grow. Ik heb er drie in gebruik genomen en mag er namens Tuin- en Buitenleven ook een aantal verloten, maar daarover later meer.

elho stack and grow

De elho stack and grow is een stapelbare oplossing voor de kleinere groente, kruiden en fruit. Gebruik één krat of bouw een combinatie van meerdere kratjes door ze horizontaal of verticaal te stapelen. Door de grote openingen krijgen de planten genoeg licht en zuurstof en kun jij de gewassen makkelijk verzorgen en oogsten.  

Zet planten die veel licht behoeven bovenin en de schaduw-liefhebbers onderin: Peper, paprika,  kleine tomaten, aardbeien willen graag in de volle zon. Plant in de middelste etage bijvoorbeeld: tijm, rozemarijn, salie of de zomer kruiden: basilicum, bieslook en peterselie. Pluksla, rucola en spinazie houden van iets meer schaduw, geef die een wat beschutter plekje. Mocht je de kratten even niet gebruiken, berg je ze handig op door ze in elkaar te zetten. 

Informatie

De stack and grow is verkrijgbaar in de twee herkenbare kleuren van elho. Net als andere producten zijn ze vervaardigd van 100% gerecycled plastic. In de bodem zitten gaten voor het afvloeien van overtollig water. Daar zit een overloop in zodat ook slim met het beschikbare water om kan worden gegaan. Het formaat van de kratjes is handzaam: B 50,9 x H 35,7 x D 35,1 cm. Ze zijn op verschillende manieren te stapelen of naast elkaar te zetten. Na gebruik kun je ze in elkaar schuiven zodat ze ook in de winter weinig ruimte innemen. De elho stack and grow zijn per stuk verkrijgbaar voor € 22,49.

Mijn ervaring met de stack and grow

Inmiddels hebben we een aardige verzameling groene kweekproducten van elho in de tuin. Er staan nu drie gevulde tuinkratjes bij in dezelfde kleur als de Kweektafel Super XXL. Ik had (gelukkig) al aardig wat aarde van de molshopen verzameld dus de stack and grow zijn snel gevuld. De aardbeienplantjes hebben overwinterd in de stapelbare, kleurrijke kruidentoren en zijn uit de kluiten gegroeid. Die kan ik mooi splitsen en verhuizen naar de andere bovenste verdieping, dat wordt dus een fruitkrat.

Aardbeienplantjes in de stapelbare elho bakken.

De Lathyrus groeit al welig in de vensterbank, die mag binnen niet te warm worden, want dan schiet het door. Dat zal ten koste gaan van de stevigheid van de stelen. Die mogen dus ook naar buiten en hebben de nodige beschutting van de hoge wanden.
In het derde ‘krat’ wil ik over een paar weken wat Dahliaknollen poten. Mocht het plotsklaps gaan vriezen dan zijn ze eenvoudig te verzetten naar de schuur. Dat is naast het kunnen stapelen nog een voordeel van deze bakken. Is het geen plaatje?

Winnen

Namens elho mag Tuin- en Buitenleven drie sets van 3 elho stack and grow verloten. Dit vertegenwoordigd een waarde van € 67,50 per set. Daar mag je als deelnemers ook wel wat moeite voor doen. Ik ben reuze benieuwd hoe je de set zou willen gebruiken. Het zou enorm gewaardeerd worden als je Tuin- en Buitenleven verder op weg wilt helpen aan meer lezers en volgers. Ook vernemen we graag waar je graag meer over wilt lezen op het blog. De winnaars maken we 3 april 2022 bekend.

De te winnen elho Stack and Grow stapelbare tuinkratjes.

De winnaars zijn bekend

Helaas, er is maar één van de drie sets tijdig geclaimd. De overige elho grow and stack sets worden verloot tussen de volgers van de Tuin- en Buitenleven Facebook- en Instagrampagina. De winnaars zijn op 17 april 2022 geloot. De prijzen zijn tijdig geclaimd en onderweg naar de winnaars. Niet gewonnen, niet getreurd, neem een kijkje tussen de lopende winacties op Tuin- en Buitenleven.

Lees ook

Tuin- en Buitenleven op Social Media

Je kunt Tuin- en Buitenleven ook vinden op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, TikTok, Bloglovin en LinkedIn. Helemaal leuk als je Tuin- en Buitenleven ook gaat volgen. Daar kan je heel handig de volgknoppen voor gebruiken…
Voor een kijkje achter de schermen is de Facebookgroep van Tuin- en Buitenleven uitermate geschikt. Al je vragen, oproepjes en verzoeken m.b.t. het buitenleven kun je daar heel laagdrempelig plaatsen. Ook reacties achter laten onder andere blogartikelen vinden wij fijn!

Waar zou jij de elho stack and grow voor willen gebruiken?