Prompt na het schrijven van een artikel over kunstgras en andere valdempende ondergronden, ontvang ik een persbericht waarin ze elho pure grass introduceren. Deze nieuwe lijn wordt geheel geproduceerd van het productieafval van kunstgras. Pure Grass pot- limited edition van elho.

Dan bedenk ik plots dat wij meer van elho ‘in huis’ hebben. Waar we overigens zeer tevreden over zijn. De hoogste tijd voor een review van de elho kweektafel, annex moestuinbak op pootjes. En de kleurige elho bakken voor verticaal tuinieren.

De elho Green Basics Kweektafel Super XXL met deksel.

Vorig jaar liepen we door een groot tuincentrum op zoek naar een moestuinbak. We konden wat we zochten niet helemaal goed vinden, dit tot onze ogen op de kweektafel XXL van elho vielen. Na even dubben besloten we de kweektafel te kopen. De transparante deksel was los verkrijgbaar. En achteraf zijn we blij dat we deze erbij hebben gekocht. Eenmaal thuisgekomen hebben we de moestuinbak gelijk ingericht. Er zat een handig overzicht ingesloten. Altijd handig om te bewaren.

Grow tips van elho bij de Green Basics Kweektafel Super XXL

Waarom we nu deze kweektafel hebben gekocht, is omdat deze op poten staat. Nu hoeven we niet meer op onze knieën groenten voor te zaaien en te verpoten. De moestuinbak is met een inhoud van 92 liter groot genoeg voor onze vijfjes. In het voorjaar staat de bak in de achtertuin en later in het seizoen verhuizen we het naar ons land. Daar zijn we dan toch bijna dagelijks te vinden.

Onze ervaring met de elho Kweektafel Super XXL.

De poten van de bak zijn hol en een gaatje zorgt ervoor dat overvloedig water wegloopt aan de vier zijden. Er zit overigens een overloopje voordat het water de poot in kan lopen. Als de kweektafel in het voorseizoen binnen staat in het huisje dan zetten we de poten in een beker. De poten hebben we gevuld met tuinaarde om de bak (nog) meer fundament te geven.
Nadat we in reviews op het internet hebben gelezen dat het (gerecycled) kunststof kapot kan vriezen, ruimen we het geheel netjes op aan het einde van het moestuinseizoen.
Ondanks de hittegolf van afgelopen zomer is er geen kleurverschil opgetreden. De kweektafel blijft zijn uitstraling behouden.
De deksel is transparant en biedt de mogelijkheid tot het reguleren van de binnentemperatuur door het openen van de vier schuifjes. De deksel zit stevig vast aan de kweektafel. Samen vormen ze een stevig geheel en zijn ze ook tijdens de najaarsstorm overeind gebleven. Op de site van elho lees ik dat de deksel ook nog een UV-filter heeft.

Elho Kweektafel Super XXL met deksel review

Specificaties van de Green Basics Kweektafel Super XXL.

Grootte: B 77 x H 73,3 x D 56,3 cm;
Volume: 92 l;
Gewicht: 3615 g;
Kleur: living black, blad groen of lime groen;
Vorm: langwerpig;
Materiaal: geregenereerd polypropyleen;
EAN: 8711904303945.
De elho Green Basics Kweektafel XXL is ook verkrijgbaar in een breedte van 75 cm, dan gaat het om het XXL model.

Verticaal tuinieren met de stapelbare potten van Elho.

Al wandelend door het tuincentrum viel mijn oog op een koopje. De stapelbare bloempotten van Elho werden opgeruimd, omdat er een ander seizoen met nieuwe kleuren voor de deur stond. Wat een mazzeltje! En ook nog eens in mijn favoriete kleur paars te combineren met fuchsia. Ik kocht er ook twee schotels bij, zodat ik de bloempotten kon splitsen als ik zou willen.

De elho Corsica Verticaal Tuinieren M.

De M impliceert de oplettende lezer als dat er meer maten verkrijgbaar zijn en dat klopt. De S is 8 centimeter kleiner in de breedte. Je vindt deze stapelbare bloempotten ook in de elho Green Basics collectie. Let even op dat je dezelfde maten aanschaft, als je ze wil stapelen tenminste. Het scheelt namelijk twee centimeter in de breedte.
De verticale bloempotten zijn tot vijf hoog te stapelen. Wanneer je geen lelijke vochtplekken op je tuintegels wilt, dan koop je er een passende schotel bij. Deze sluit de bloempot volledig af. Let dan wel op dat je bloempot na een fikse regenbui verlost van overtollig water. Ook kun je de gaten doorprikken, die zitten in ieder ronding en hebben een overloopje. Dit is precies de reden dat ik deze stapelbare bloempotten al eens heb aangestipt in Tips tegen droogte én waterverspilling in de tuin. Ze zorgen ervoor dat je zuinig met het beschikbare water in de tuin om kunt gaan.

Mijn ervaring met de stapelbare bloempotten van elho.

Toen mijn oog op deze kleurige bloempotten viel, dacht ik gelijk aan een kruidentoren. Ik had al een klein plastic kruidenkweekkastje in gebruik en was op zoek naar een vaste plek voor de voorgezaaide tuinkruiden. En wat een plaatje mijn kruidentoren! Ik vind het een lust voor het oog. Tijdens het koken loop ik met een schaartje de achtertuin in en knip af wat ik nodig heb. Met krijtstift heb ik de initialen van het kruid op de bloempot geschreven.

Elho stapelbare kruidentoren
Zie je de kweektafel op de achtergrond?

Ik heb het hele seizoen kruiden kunnen plukken. Sterker nog de Peterselie heeft het afgelopen koudefront gewoon overleeft in de bloempotten. Ook bij dit product van elho is geen kleurverschil opgetreden na één jaar gebruik. Deze stapelbare bloempotten hebben het hele jaar buiten in weer en wind gestaan.
Door de inkeping op de randen van de bak passen de bloembakken maar op één manier. De stapel vormt een stevig geheel. Een eventuele schotel past alleen onder de onderste bloempot. Deze fungeert als onderzetter waar de wortels het water weer uit op kunnen zuigen. Je kunt er voor kiezen om de bloempotten niet door te prikken, dan blijft het water per etage in bassins met licht opstaande randen staan.

Lees ook.

Tuin- en Buitenleven op Social Media.

Je kunt Tuin- en Buitenleven ook vinden op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Bloglovin en LinkedIn. Helemaal leuk als je Tuin- en Buitenleven ook gaat volgen. Daar kan je heel handig de volgknoppen voor gebruiken…
Voor een kijkje achter de schermen is de Facebookgroep van Tuin- en Buitenleven uitermate geschikt. Al je vragen, oproepjes en verzoeken m.b.t. het buitenleven kun je daar heel laagdrempelig plaatsen. Ook reacties achter laten onder andere blogartikelen vinden wij fijn!

Heb jij ook producten van Elho in je huis of tuin?

Homepage van Tuin- en Buitenleven.

Informatie

Recent gepubliceerd:

6 Comments

 1. Fie, Hola-Nova 25 februari 2021 at 10:06 - Reply

  Hé wat handig! Zeker als je ruimte eerder beperkt is

 2. Nicole Orriëns 25 februari 2021 at 10:45 - Reply

  Wat een slimme manier om meer ruimte te creëren in je tuin! En die bakken hebben ook nog eens vrolijke kleurtjes.

 3. seadbeadyblogs 26 februari 2021 at 11:11 - Reply

  Ja lijkt me inderdaad best wel handig als je dan niet moet bukken of op je knieen gaan zitten :)

 4. lindaschrijfthetop 26 februari 2021 at 11:58 - Reply

  Wat een handig idee. Ik vind dit veel sierlijker dan de tafel. Erg leuk.

 5. mckleuver 1 maart 2021 at 20:35 - Reply

  Wat hartstikke leuk! Ik ga ook beginnen met plantjes zaaien. Ik wacht ook op de aardbeien van vorig jaar.

 6. E. Horlings 9 juli 2022 at 04:58 - Reply

  Wat een fijne, praktische maar ook duurzame en mooie producten. Wij hebben veel plezier van de kweekbak xxl en ook een mooie oogst courgettes!

Leave A Comment