Een regenton is onmisbaar in een watervriendelijke tuin. Daarom heeft Capi een moderne, lichtgewicht regenton ontwikkeld met een inhoud van 130 liter. Daarmee geef je planten zacht regenwater dat ze liever hebben dan kalkrijk leidingwater. Handig: de regenton is voorzien van een metalen kraan met tuinslangaansluiting.
Het klimaat verandert en het weer wordt extremer met alle nadelige gevolgen van dien. Hevige regenval wordt afgewisseld met langere periodes van hitte en droogte. Dan is het goed om regenwater op te vangen om je planten te voorzien van regenwater. Het is gratis, dus geld dat je uitgeeft aan een regenton verdien je vanzelf weer terug.

Zo draag je bij aan de biodiversiteit.

Gemiddeld verbruiken we 120 liter drinkwater per persoon per dag en in warme periodes stijgt dit door tot wel 150 liter. Daarvan stroomt veel de tuin in. Met de Capi regenton kan je deze hoeveelheid aardig terugdringen. Het is een functionele, mooie ton voor in je tuin en onmisbaar voor gezonde planten. Met een groene tuin draag je ook bij aan de biodiversiteit.
Trouwens, je ramen en auto wassen met water uit een regenton is ook een goed idee. Regenwater geeft geen namelijk kalkstrepen op je raam. De regenton sluit je makkelijk aan op een regenpijp en tuinslang. Het ingebouwde bladfilter zorgt ervoor dat hij niet verstopt raakt.
De regentonnen van Capi zijn 100% recyclebaar en verkrijgbaar met een Rib-structuur in diverse kleuren. Inclusief plantenbak bovenop. Ze zijn zeer stevig en weerbestendig en hebben daarom een levenslange garantie. De accessoires van de regenton hebben een garantie van 5 jaar. De regentonnen zijn verkrijgbaar in een 130L en 250L versie. Komend seizoen lanceert Capi ook een 400L versie.

Lichtgewicht regenton van Capi met plantenbak.

Informatie.

Capi Rain Barrels zijn verkrijgbaar bij tuincentra en webshops. Consumentenadviesprijs vanaf € 349. Ga voor meer informatie naar Capi-europe.com.

Capi Europe – Grow a greener life.

Het verhaal over Capi-Europe begint in 1997. De afgelopen 25 jaar hebben de potten en plantenbakken van dit Brabantse bedrijf een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Inmiddels staat Capi bekend om haar smaakvolle lichtgewicht potten- en plantenbakkencollectie, met als hoogtepunt de volledig in Nederland geproduceerde Made in Holland-collectie. De productie in Nederland is volledig CO2 neutraal.

Grow a greener life is inmiddels meer dan een bedrijfsmissie. Het staat voor een way of life waarbij we onze eigen troep opruimen, zorgen voor de aarde en een schonere planeet achterlaten voor onze kinderen. En omdat duurzaam ook mooi mag zijn, is ieder Capi-product een aanwinst voor je interieur.

Lees ook.

Tuin- en Buitenleven op Social Media.

Je kunt Tuin- en Buitenleven ook vinden op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Bloglovin en LinkedIn. Helemaal leuk als je Tuin- en Buitenleven ook gaat volgen. Daar kan je heel handig de volgknoppen voor gebruiken…
Voor een kijkje achter de schermen is de Facebookgroep van Tuin- en Buitenleven uitermate geschikt. Al je vragen, oproepjes en verzoeken m.b.t. het buitenleven kun je daar heel laagdrempelig plaatsen. Ook reacties achter laten onder andere blogartikelen vinden wij fijn!

Heb jij al een regenton in de tuin?

 

10 Comments

 1. Jolanda 5 juli 2022 at 20:26 - Reply

  Wat een prachtige tonnen! Ik moet nog steeds over een drempel heen om er zoveel geld aan uit te geven…

  • lmcmr 6 juli 2022 at 12:20 - Reply

   Gelukkig zijn er genoeg alternatieven om regenwater op te vangen. Op ons land hebben we een afvoer richting een klikocontainer gemaakt. En daar een kraantje ingemaakt. Zoveel mensen, zoveel wensen.

 2. Judith 7 juli 2022 at 10:02 - Reply

  aha dit ziet er beter uit dan de meeste regentonnen die ik ken, en wat me dus ook steeds weerhoudt van aanschaf… best erg maar ja. goed dus om dit te weten!

 3. Linda schrijft ' t op 4 september 2022 at 07:17 - Reply

  Deze ton staat ook op mijn lijstje, vooral omdat jecer bovenop plantjes op kan planten

 4. Uniek overnachten 4 september 2022 at 12:04 - Reply

  Waw die zijn mooi zeg, ideaal voor wanneer je de regenton niet uit het zicht kan zetten!

 5. Claire 4 september 2022 at 16:57 - Reply

  Wauw wat een prachtige regentonnen zeg! Geweldig ook dat ze recyclebaar zijn en wat een mooie kleuren!

 6. Wanda 4 september 2022 at 17:16 - Reply

  Nog niet, maar toevallig wel gisteren er naar gekeken, want ik vind dit echt ontzettend leuk!

 7. Tessa 7 september 2022 at 10:32 - Reply

  Wat een bijzondere en mooi vormgegeven regenton. De prijs is wel best pittig.

 8. Nicole Orriëns 8 september 2022 at 11:29 - Reply

  Nee, maar ik zou dat inderdaad wel graag willen. Dat water kunnen we dan weer mooi gebruiken voor de moestuin!

 9. Isabel 15 maart 2023 at 05:52 - Reply

  In meerdere opzichten functioneel èn mooi ???

Leave A Comment