Na het wassen moet je je was goed drogen. Dit kan je het beste zo natuurlijk mogelijk doen. Beter voor het milieu en je portemonnee niet te vergeten. Brabantia heeft op Earth Day (22 april) een campagne gelanceerd #ikdroognatuurlijk. Daar kan Tuin- en Buitenleven natuurlijk niet bij achterblijven. Ik deel graag mijn ervaring met een droogmolen en een droogrek van Brabantia met je.

Droog je was natuurlijk.

Natuurlijk drogen heeft veel voordelen. Het bespaart energie en kosten en vermindert luchtvervuiling en vocht in huis. Daarnaast gaat kleding langer mee als je het natuurlijk droogt, in de droger slijt je kleding sneller. Buiten de was drogen is nog fijner! Je was ruikt niet alleen heel lekker, de zon bleekt ook je witte was op een subtiele manier. Daarnaast is de wind een natuurlijke wasverzachter die zorgt voor minder kreukels waardoor het strijken makkelijker wordt.

7 redenen om je was buiten te drogen.

De was buiten drogen zorgt voor een ultiem lentegevoel: de geur van schone was in combinatie met het zonnetje en een fris briesje maakt veel mensen blij. Geef ook een vrolijke draai aan je wasdag en droogje was buiten, we geven je zeven goede redenen.

  1. Wist je dat de geur van buiten aan de lijn gedroogde lakens ooit is uitgeroepen tot fijnste huishoudgeur? En dat zonder agressieve chemicaliën.
  2. Met de stijgende energiekosten kun je geld besparen door je was buiten te drogen. Goed voor je portemonnee en natuurlijk ook nog eens heel duurzaam.
  3. De droger wordt voor veel kleding afgeraden omdat je kleding dan sneller slijt. Door je was natuurlijk te drogen gaat je kleding langer mee.
  4. In de zomer is de was sneller droog aan de waslijn dan in de droger, hierdoor bespaar je tijd.
  5. De zon bleekt witte was op een subtiele en natuurlijke manier en bestrijdt bacteriën.
  6. De wind is een natuurlijke wasverzachter. Je kleding kreukt minder en is gemakkelijker te strijken.
  7. Door je was buiten te drogen en niet in de droger voorkom je luchtvervulling in huis.

Een Brabantia droogsysteem voor iedereen.

Het natuurlijk drogen van je was hoeft niet af te hangen van een tuin of groot terras. Met het HangOn droogrek kun je je was overal neerzetten. Dankzij de verstelbare vleugels is het ophangen van lange items zoals broeken geen probleem, evenals het plat drogen van delicate stukken. Het HangOn droogrek heeft een transportvergrendeling. Daardoor is het rek makkelijk te verplaatsen zonder gevaar voor dichtklappen, zelfs als hij helemaal vol hangt.
Bij de Topspinner droogmolen hoef je niet rond te lopen om de was op te hangen, de molen draait voor jou. De Lift-O-Matic is instelbaar op je ideale werkhoogte. Het Essential-assortiment neemt weinig ruimte in beslag in je tuin en voor de super ruimtebesparende Wallfix-drogers heb je zelfs geen tuin nodig – een balkon volstaat!

Brabantia & WeForest.

Door je was te drogen aan een Brabantia droogmolen of droogrek, zorg je ook voor meer bomen in Afrika. Voor elke verkochte droogmolen of droogrek plant Brabantia hier samen met WeForest een boom. Hierdoor zorgen we er samen voor dat Burkina Faso en de Ethiopische woestijn een stukje groener worden.

Onze ervaring met Brabantia.

We gebruiken naar alle tevredenheid producten van Brabantia. Niet alleen voor de was overigens. Onze broodtrommel met schuifdeksel doet al jarenlang trouw dienst als verzamelplek voor brood en broodjes. En de Bo pedaalemmer uitermate geschikt voor afvalscheiding in de keuken. Met alle plezier deel ik onze ervaringen met de Brabantia Wallfix en de Lift-O-Matic met je.

Brabantia Bo pedaalemmer geschikt voor afvalscheiding.

Brabantia Bo pedaalemmer met bijbehorende afvalzakken.

Brabantia Wallfix droogrek.

De term Wallfix dekt de lading helemaal. Dit droogrek fix je aan de muur vast. Dat is zo gepiept overigens. Dan kan je het droogrek met één beweging de knikarm uitklappen tot een droogmolen zonder poot met in totaal 24 meter waslijn. En naderhand weer opbergen onder een watervaste beschermhoes met drukknopen langs de muur. Opgeruimd staat netjes en zo gaat de muurdroger langer mee.
De Brabantia Wallfix hebben we veelvuldig gebruikt in ons appartement met dakterras. De kinderen konden er onderdoor lopen en tussen de gewassen lakens en handdoeken een doolhof veinzen. De 24 meter was ruim voldoende oppervlakte voor ons jonge gezin met één, twee en later drie kinderen. Met wat badlakens eroverheen gespannen en eronder een zwembad geplaatst deed de wallfix zelfs dienst als parasol in de hoogzomer. De nieuwe eigenaar van ons appartement was blij dat we de wallfix achterlieten.

De Brabantia Wallfix volgehangen op ons dakterras.

Brabantia Lift-O-Matic Droogmolen.

In onze middenwoning met achtertuin blijkt geen muur geschikt om een wallfix aan te bevestigen. De keuze voor de Brabantia Lift-O-Matic is snel gemaakt. Deze is met twee blauwe kunststof touwtjes zonder veel kracht uit te trekken en traploos in te stellen op de maximale hoogte van 1.87m. Met één druk op de knop is de molen vervolgens weer in te klappen. Er wordt een metalen grondanker meegeleverd. In het gazon zit al een putje voor een droogmolen. De droogmolen heeft aan iedere arm een oog voor een kledinghanger. Ingeklapt is de droogmolen aan het oog in de schuur op te hangen. Aan de 40 meter waslijn hang ik met gemak twee wassen met dien verstande dat wij een wasmachine met een grote trommel hebben. De lage stand 1.27m. is ideaal om de slaapzakken na scoutingkamp te laten luchten. Er is maar een beetje wind voor nodig om de molen vol was te laten draaien. Dat vind ik een lust voor het oog en dat geeft mij een goed gevoel. #ikdroognatuurlijk.

Lees meer.

En op Thuisleven het artikel over wasmachine onderhoudstips.

Tuin- en Buitenleven op Social Media.

Je kunt Tuin- en Buitenleven ook vinden op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, TikTok, Bloglovin en LinkedIn. Helemaal leuk als je Tuin- en Buitenleven ook gaat volgen. Daar kan je heel handig de volgknoppen voor gebruiken…
Voor een kijkje achter de schermen is de Facebookgroep van Tuin- en Buitenleven uitermate geschikt. Al je vragen, oproepjes en verzoeken m.b.t. het buitenleven kun je daar heel laagdrempelig plaatsen. Ook reacties achter laten onder andere blogartikelen vinden wij fijn!

Heb jij ervaring met Brabantia?