Na het publiceren van het artikel over de Capi lichtgewicht design regenton lees ik in de reacties dat dit item niet voor iedereen weggelegd is. De meeste lezers vinden het design wel een plaatje. Het zet mij aan het denken. Het toeval wil dat wij sinds enkele maanden een regenton in de achtertuin hebben. We verkeerden eerst in de veronderstelling dat we er geen plaats voor zouden hebben. Maar na zorgvuldig meten, is toch de bestelling voor deze kleinere regenton geplaatst. Dit model is uiterst geschikt voor mensen met een kleiner budget en/ of minder ruimte.

De voordelen van het gebruik van regenwater in de tuin.

Regenwater bevat van nature geen kalk. Het is zacht en veelal schoon water waar de planten en struiken in de tuin goed op groeien. Het komt o.a. door klimaatverandering met bakken tegelijk uit de lucht. Een groot gedeelte eindigt hierdoor in het riool met alle gevolgen van dien. Regelmatig gebruik van het opgevangen regenwater bespaart zorgvuldig gereinigd leidingwater. Dat scheelt ook in de kosten van je huishouding en het Waterschap.

Een regenton van 100 liter.

De Harcostar regenton is vervaardigd van gerecycled plastic en kan 100 liter regenwater herbergen. Het model is hoog, smal en heeft afgeplatte hoeken. Zodoende wordt de vierkante oppervlakte maximaal gebruikt. Dat maakt dat het model past in een kleine ruimte naast de regenpijp. De regenton staat op een voet waardoor de gieter er gemakkelijk onder past om deze te vullen. De vulautomaat zorgt ervoor dat het overtollige regenwater weer terug afgevoerd wordt in de regenpijp. Deze is eenvoudig te monteren op de regenpijp en hierdoor ontstaat een gesloten systeem. In de deksel zit een gaatje, zodat het water vloeiend uit het kraantje kan lopen.

De Harcostar regenton van 100L past in alle hoekjes in de tuin.

Onze ervaring met de regenton.

Nog niet eerder ben ik zo blij geweest met een regenbui. De regenton vult zich snel en loopt goed over. De vulautomaat doet zijn werk. Met de 100 liter inhoud kunnen we wel even voort in de achtertuin. Iedere keer wanneer ik de gieter vul, voel ik mij er goed bij. Het is de investering meer dan waard geweest. De deksel van de regenton hebben we omgedraaid en gevuld met wat potgrond en een hangplantje. Het wordt een steeds leuker hoekje daar bij de regenpijp. We zijn al naarstig op zoek naar meer mogelijkheden om het regenwater effectief op te vangen.

Lees meer.

Sociale media.

Tuin- en Buitenleven is ook actief op social media en heeft een eigen Facebook groep. Zien we je daar ook voor een kijkje achter de schermen?

Ben jij al een trotse bezitter van een regenton?