Nieuw: GARDENA ontwateringsset voor ondergelopen ruimtes.

De laatste tijd hebben we steeds meer te maken met weersextremen zoals hevige neerslag. Vaak met ondergelopen ruimtes tot gevolg. GARDENA biedt de helpende hand met een ontwateringsset die gebruikt kan worden bij overstromingen. De set bestaat uit een vuilwaterpomp, een beschermkrat van gerecycled kunststof, een platte slang en andere benodigdheden. De set is eenvoudig in de krat op te bergen en snel te gebruiken in geval van nood.

Weet jij hoe hoog het water bij jou thuis komt tijdens een overstroming? Check het op Overstroomik.nl.

Pompen of…

De elektrische dompelpomp (ook geschikt voor vuil water) zuigt met een volume van 9000 liter per uur. Vuildeeltjes tot 25 mm vormen geen probleem. Door de pomp in de beschermkrat te zetten, heb je direct een voorfilter dat drijvend afval tegenhoudt. De pomp heeft een vlotter met een vergrendelingsfunctie die droogpompen voorkomt. De set bevat een zogenoemde vijverslang van 50 cm die niet kan knikken als deze over de krat hangt. Je bevestigt de vijverslang direct aan de pomp en aan de andere zijde sluit je, met klemmen, de afwateringsslang (10 meter) aan. Die is gemaakt van dubbellaags PCV-materiaal versterkt met gaas. Na gebruik rol je de slang compact op en ruim je de complete set eenvoudig op in de krat. De pomp is voorzien van een ergonomische handgreep en aan de zijkant kun je het snoer handig oprollen.

Verkoopinformatie.

De nieuwe ontwateringsset van GARDENA is verkrijgbaar voor € 134,99 bij onder meer bouwmarkten, tuincentra en webshops. Kijk voor meer informatie op Gardena.com.

Eerste hulp bij overstroming in een krat.

Lees ook.

Tuin- en Buitenleven op Social Media.

Je kunt Tuin- en Buitenleven ook vinden op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Bloglovin en LinkedIn. Helemaal leuk als je Tuin- en Buitenleven ook gaat volgen. Daar kan je heel handig de volgknoppen voor gebruiken…
Voor een kijkje achter de schermen is de Facebookgroep van Tuin- en Buitenleven uitermate geschikt. Al je vragen, oproepjes en verzoeken m.b.t. het buitenleven kun je daar heel laagdrempelig plaatsen. Ook reacties achter laten onder andere blogartikelen vinden wij fijn!

Heb jij wel eens wateroverlast gehad?

Fotocredits: GARDENA

Homepage van Tuin- en Buitenleven.

Informatie

Recent gepubliceerd:

4 Comments

 1. Gerda 7 juni 2022 at 23:51 - Reply

  Wateroverlast bij iemand anders…en door hevige regen is nu de kelder nu weer vol gelopen met water. Dit lijkt me wel een goed appararaat, dus zal dit opslaan en doorgeven!

 2. Linda schrijft ' op 30 juni 2022 at 17:25 - Reply

  Overstromingen zie je steeds vaker, wat handig dat er zo’n set bestaat

 3. Nicole Orriëns 2 juli 2022 at 11:25 - Reply

  Niet in deze mate gelukkig! We hebben wel eens gehad dat onze kelder onder water stond. Deze set lijkt me geweldig.

 4. rachel 17 augustus 2022 at 09:07 - Reply

  nou had hem van de week wel even nodig omdat ons dakraam kapot is en niet dicht kon en dus de zolder vol liep met die regen :(

Leave A Comment