De herfst is hét geschikte jaargetijde om tulpenbollen te poten. Je bent dan het opvolgende voorjaar verzekerd van een opvallende tulpenpracht in je tuin. Tulpen.nl springt hier handig op in door een DIY tulpenbollen pakket aan te bieden. De lezers van Tuin- en Buitenleven maken kans op dit vrolijke pakket, maar daarover later meer. Eerst wil ik meer informatie geven over het poten van tulpenbollen.

Hoe poot je tulpenbollen?

Zoals gezegd poot je tulpenbollen idealiter in het najaar vanaf de maand september. Dit voordat de vorst de grond dermate verhard dat een gaatje graven een flinke tuinklus wordt. Ook willen de bollen zich graag behaaglijk nestelen onder de licht vochtige en afgekoelde grond voordat het voorjaarszonnetje de tuinaarde weer opwarmt. Het teken voor de tulpen om op te komen en hun bloemenpracht in april of mei te tonen. Net als knoflook poot je tulpenbollen op 10 centimeter diep en zo’n 10 centimeter uit elkaar. Daarna heb je even geduld nodig. Je hoeft de bollen geen extra water te geven, er zit genoeg voeding in de bol zelf.

Jaarlijks opgraven of laten zitten?

Je kunt tulpenbollen onder de grond laten zitten. Ze komen, afhankelijk van het soort, een jaar later gedeeltelijk weer op. Mocht je de bollen wel willen opgraven dan borstel je ze schoon, wikkel ze in krantenpapier en bewaar je ze net als dahlia’s op een donkere, niet vochtige plek. In het najaar herhaalt de eerdergenoemde cyclus zich dan weer.

De keuze is reuze bij Tulpen.nl!

Er zijn enorm veel verschillende kleuren tulpen en tulpenbollen verkrijgbaar bij Tulpen.nl. Je kunt tulpenbollen, tulpen boeketten en tulpen brievenbusbloemen bestellen. Zo is er voor ieder wat wils. Met een tulpenmix speel je altijd op safe en ben je gegarandeerd van een enorme variatie in kleuren tulpen in je tuin, op je terras of in de vaas.
De tulpen en tulpenbollen worden door Tulpen.nl zo duurzaam mogelijk gekweekt. Er is aandacht voor het hergebruik van water en er zijn bijenkasten geplaatst. De bloemen en bollen kunnen direct na de oogst verstuurd worden. Verser kan bijna niet!
Heb je niet zulke groene vingers, dan heeft Tulpen.nl een leuk en compleet Doe het zelf tulpenbollenpakket samengesteld.

Maak kans op een tulpenbollenpakket van Tulpen.nl.

Doe het zelf Tulpenbollenpakket van Tulpen.nl.

Het Doe het zelf tulpenbollenpakket bestaat uit 20 verschillende soorten tulpenbollen. Deze poot je met het bijgevoegde schepje in de zinken emmer. Je harkt de tuinaarde er netjes overheen en de tulpensteker geeft alvast iets van de opkomende sfeer weg. Met een kaartje maak je het tulpenbollenpakket nog persoonlijker voor de ontvanger. Wat een pracht cadeau om iemand een hart mee onder de riem te steken. Of als blijk van waardering.

Winnen.

Tuin- en Buitenleven mag van Tulpen.nl twee ‘Doe het zelf Tulpenbollen’ pakketen verloten. Het pakket is een feestelijk verpakt en een compleet cadeau voor iedere tuinliefhebber. Zelfs als de buitenruimte van de ontvanger beperkt is tot een dakterras of balkon.

Wat mag je hiervoor doen?

Om kans te maken op één van deze fantastische prijzen laat je een leuke reactie achter onder dit artikel én een ander artikel op TuinenBuitenleven.com. Ook geef je de facebookpagina van Tulpen.nl een like of volg je ze via instagram.
Ik ben overigens wel benieuwd of je de tulpenbollen zelf wilt poten of het pakket cadeau geeft aan een liefhebber? De winnaars worden op 20 november 2023 bekend.

De winnaars zijn bekend!

De twee winnaars van het tulpenbollenpakket van Tulpen.nl hebben op 20 november een email ontvangen. Niet gewonnen, niet getreurd, neem snel een kijkje of er andere lopende winacties zijn.

Lees ook.

Heb jij tulpenbollen gepoot in je tuin?

Bron afbeeldingen: Tulpen.nl.

Homepage van Tuin- en Buitenleven.

Informatie

Recent gepubliceerd:

20 Comments

 1. Katrijn 7 november 2023 at 18:08 - Reply

  Leuk ik wil graag winnen

 2. Manuel 7 november 2023 at 22:26 - Reply

  Ik doe graag mee! In deze grauwe tijd leuk om alvast de voorbereidingen te treffen voor een kleurrijk voorjaar!

 3. Jacqueline Roose 8 november 2023 at 08:10 - Reply

  Ik verras graag mijn man Peter met dit tulpen pakket. Hier word hij graag door jullie mee in de bloemetjes gezet! Hij zorgt ervoor dat onze tuin er altijd tip-top verzorgd bij ligt. Sinds begin dit jaar is hij met pensioen en is nu nog meer in de tuin bezig. Dat word een kleurrijk voorjaar in de tuin met de tulpen die dan uit gaan komen. Ik hoop dat jullie hem enorm gaan verrassen met deze bloemenpracht!

 4. Marja Legius 8 november 2023 at 12:30 - Reply

  Heel graag voor mijn dochter en haar zoontje Dan kan hij leren hoe tulpen groeien en bloeien

 5. Betty 8 november 2023 at 14:49 - Reply

  Ik wil ze zelf graag poten en dan van het voorjaar genieten van de vrolijke kleuren in de tuin

 6. Willem de Wal 9 november 2023 at 14:50 - Reply

  Heb te weinig rekening gehouden met het verkrijgen van kleur in de tuin, met dit tulpenbollenpakket zou ik dat mooi kunnen verhelpen.

 7. Nanda Groote 12 november 2023 at 19:25 - Reply

  Als je bloemen in de lente wilt hebben. Moet je ze nu planten/ poten. Breng kleur in je leven en in je wijk. Doe de bijen en vlinders een lol en begin met een mooie bloemen tuin

 8. Nanda 12 november 2023 at 19:26 - Reply

  Als je bloemen in de lente wilt hebben. Moet je ze nu planten/ poten. Breng kleur in je leven en in je wijk. Doe de bijen en vlinders een lol en begin met een mooie bloemen tuin

 9. Janny van Houten van der Tuuk 12 november 2023 at 19:29 - Reply

  Zou graag de pakket winnen en daarna de bollen planten bij mijn zoon in de tuin in Ermelo . Bij de Hortensia’s die er al in staan.

 10. Momzymom Gijsberts 12 november 2023 at 19:40 - Reply

  Wat een warm gebaar, ik maak GRAAG kans op deze fantastische exclusieve pakket exemplaar. Ik volg op ig onder Momzymom en Facebook onder dinygijsberts

 11. Jacqueline van de Manakker 14 november 2023 at 10:46 - Reply

  Heb nog nooit bollen geplant, maar lijkt mij echt prachtig in het voorjaar, die kleuren die dan tevoorschijn komen

 12. Tess Visser 14 november 2023 at 11:59 - Reply

  zoooooo hoe leuk! Om onze kale binnenplaats wat kleur te geven! Ik doe heel graag mee!

 13. Marian B 15 november 2023 at 13:11 - Reply

  Ja, bij ons vorige huis hebben we wel bollen gepoot.
  En nu zou ik het graag bij ons nieuwe huis doen, dus ik doe mee!

 14. Mieke 16 november 2023 at 06:03 - Reply

  Mijn groene vingers kriebelen al om de bollen te poten. Wat een leuk cadeau.

 15. Noortje 16 november 2023 at 06:13 - Reply

  Dit is leuk om zelf te winnen, maar nòg leuker om er iemand mee te verrassen! Perfect voor op het balkon van mijn oude omaatje; zij geniet zo van tulpen! 🌷

 16. Eline 18 november 2023 at 15:32 - Reply

  Tulpen zijn mijn lievelingsbloemen. De kleurenpracht die ze de tuin geven is schitterend. Als tuinliefhebber zou ik het graag voor mezelf willen winnen EN poten. Tulpen.nl een like op facebook gegeven.

 17. Imke 18 november 2023 at 19:54 - Reply

  leuk ik loot graag mee voor meer kleur in de tuin

 18. Jolijn 20 november 2023 at 20:25 - Reply

  Onwijs leuk! Ik maak graag kans (:

Leave A Comment