Iedere 3de zaterdag in januari vieren we de Nationale Tulpendag. Dat is de start van het (snij)tulpenseizoen. Dit jaar is het thema ‘Typical Dutch’: 

Zaterdag 21 januari – gratis tulpen plukken in Amsterdam.

Op Nationale Tulpendag, zaterdag 21 januari 2023, vindt in Amsterdam de officiële opening van het nieuwe tulpenseizoen plaats. Nederlandse tulpenkwekers nodigen iedereen uit om in een speciaal aangelegde pluktuin, op een nieuwe locatie: Het Museumplein, gratis twee bosjes tulpen te plukken. Een vrolijke bos voor jezelf en één voor een ander. Gedeelde vreugd is immers dubbele vreugd. Het thema ‘Typical Dutch’ komt onder meer tot uiting in het bijzondere, kleurrijke tuinontwerp. Dit evenement wordt op een andere manier ingekleurd.

Lentegevoel.

Meer dan 200.000 (!) tulpen staan 21 januari 2023 klaar op het Museumplein om geplukt te worden. Iedereen haalt zo het vrolijke lentegevoel in huis ondanks dat het hartje winter is. Voordat de poorten van de pluktuin opengaan, is de immense bloemenzee te bewonderen vanaf een loopbrug. Na de officiële opening om 13.00 uur mag het publiek een bosje van 20 tulpen plukken. Je krijgt van de organisatie een biologisch afbreekbaar tasje. Naar verwachting is de pluktuin tot 17.00 uur geopend (op=op). 

Dweilorkest.

De tulpenpluktuin is enorm populair; dus zorg dat je op tijd aansluit. De gemiddelde wachttijd is 30-60 minuten. Terwijl jij wacht, zorgt de organisatie voor een gezellige sfeer met muziek. Het dweilorkest speelt typische Hollandse liederen die door iedereen luid mee te zingen zijn zoals ons favoriete nummer: ‘Tulpen uit Amsterdam’.

Tulpentijd.

Geniet én deel jouw genietmomentje met iedereen die je lief is via # tulpentijd en #tijdvoortulpen. Nationale Tulpendag is een initiatief van de Nederlandse tulpenkwekers (TPN) en wordt sinds 2012 georganiseerd op de derde zaterdag van januari. Samen met familie, vrienden en vrijwilligers leggen zij de pluktuin aan. Het seizoen van Hollandse tulpen is van januari tot en met mei. Kijk voor meer informatie op Tulpentijd.nl

Nationale Tulpendag.

Nationale Tulpendag op de oude locatie op de Dam

Lees ook.

En op Thuisleven het artikel Budget uitje- De langste Tulpenautoroute in Flevoland

Tuin- en Buitenleven op Social Media.

Je kunt Tuin- en Buitenleven ook vinden op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, TikTok, Bloglovin en LinkedIn. Helemaal leuk als je Tuin- en Buitenleven ook gaat volgen. Daar kan je heel handig de volgknoppen voor gebruiken…
Voor een kijkje achter de schermen is de Facebookgroep van Tuin- en Buitenleven uitermate geschikt. Al je vragen, oproepjes en verzoeken m.b.t. het buitenleven kun je daar heel laagdrempelig plaatsen. Ook reacties achter laten onder andere blogartikelen vinden wij fijn!

Houd jij van tulpen?

Fotocredits: Tulpentijd.nl/VidiPhoto

Logo Tuin- en Buitenleven.

Informatie

Recent gepubliceerd:

TuinTuin

Leave A Comment