Iedere 3de zaterdag in januari vieren we de Nationale Tulpendag. Dit jaar is de start van het (snij)tulpenseizoen op 20 januari 2024. Nationale Tulpendag is een feest van inclusiviteit en heeft dit keer als thema ‘Let’s Dance!’.

Zaterdag 20 januari – gratis tulpen plukken in Amsterdam.

Op Nationale Tulpendag, zaterdag 20 januari 2024, vindt in Amsterdam de officiële opening van het nieuwe tulpenseizoen plaats. Nederlandse tulpenkwekers nodigen iedereen uit om in een speciaal aangelegde pluktuin, op Het Museumplein, gratis een bosje tulpen te plukken. Het thema ‘Let’s Dance!’ komt onder meer tot uiting in het tuinontwerp en tal van verrassingen.

Lentegevoel.

Meer dan 200.000 (!) tulpen staan 20 januari 2024 klaar op het Museumplein om geplukt te worden. Iedereen haalt zo het vrolijke lentegevoel in huis ondanks dat het hartje winter is. Na de officiële opening om 13.00 uur mag het publiek een bosje tulpen plukken. Naar verwachting is de pluktuin tot 17.00 uur geopend (op=op). 

Voor iedereen.

Arjan Smit, namens de Nederlandse tulpenkwekers: “Nationale Tulpendag draait weliswaar om de Nederlandse tulp, maar de gezellige sfeer en het gevoel van saamhorigheid op de dag is minstens zo belangrijk. Iedereen is daarom welkom en wordt uitgenodigd om de vrolijkheid ook te delen via bijvoorbeeld sociale media als Instagram en TikTok. Na afloop van je bezoek neem je de zelf geplukte bos tulpen mee naar huis en kun je lekker nagenieten.”

Tulpentijd.

Geniet én deel jouw genietmomentje met iedereen die je lief is via # tulpentijd en #tijdvoortulpen. Nationale Tulpendag is een initiatief van de Nederlandse tulpenkwekers (TPN) en wordt sinds 2012 georganiseerd op de derde zaterdag van januari. Samen met familie, vrienden en vrijwilligers leggen zij de pluktuin aan. Het seizoen van Hollandse tulpen is van januari tot en met mei. Kijk voor meer informatie en updates op Tulpentijd.nl of volg via Instagram (@TulipTime.info) en Facebook (Tuliptime).

Nationale Tulpendag.

Nationale Tulpendag op de oude locatie op de Dam

Lees ook.

En op Thuisleven het artikel Budget uitje- De langste Tulpenautoroute in Flevoland

Tuin- en Buitenleven op Social Media.

Je kunt Tuin- en Buitenleven ook vinden op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Bloglovin en LinkedIn. Helemaal leuk als je Tuin- en Buitenleven ook gaat volgen. Daar kan je heel handig de volgknoppen voor gebruiken…
Voor een kijkje achter de schermen is de Facebookgroep van Tuin- en Buitenleven uitermate geschikt. Al je vragen, oproepjes en verzoeken m.b.t. het buitenleven kun je daar heel laagdrempelig plaatsen. Ook reacties achter laten onder andere blogartikelen vinden wij fijn!

Houd jij van tulpen?

Fotocredits: Tulpentijd.nl/VidiPhoto
Noot redactie: dit artikel uit 2019 wordt jaarlijks aangepast.

Leave A Comment