Heb jij een buitenkeuken en wil jij hiervoor de beste barbecue aanschaffen? In deze blog lees je de voor- en nadelen van verschillende barbecues en welke het beste bij jou past. Je vindt klassiekers, trendy varianten en gebruiksvriendelijke modellen. Lees alles over de verschillende BBQ’s hier.

De klassieke houtskoolbarbecue.

We beginnen met de klassieke houtskool barbecue. Bij deze variant krijgt het vlees een heerlijke rooksmaak. Dit kun je met diverse briketten voor elkaar krijgen. Je vindt verschillende smaken houtskool, waardoor je vlees ook een andere smaak krijgt. Denk hierbij aan; Jack Daniels, cola en kers.

Verder kan een houtskoolbarbecue warmer worden dan een gas of elektrische BBQ. Daarbij is het wel goed om te benoemen dat dit type wel langer de tijd nodig heeft om warm te worden. Deze klassieker is vaak de meest voordelige variant, maar je hebt er ook wel wat schoonmaakwerk van. Zowel een aantal voor- als nadelen dus bij de houtskool BBQ.

Een nieuwe trend BBQ.

Er komen steeds meer nieuwe varianten op de markt. Een populaire trend op dit moment is een keramiek BBQ. Hieronder valt ook de Kamado (Green Egg), welke steeds meer bekend wordt. Dit type barbecue is veel gebruikt bij professionele chefs. De prijs ligt daardoor ook iets hoger dan andere varianten.

De keramische barbecue is veelzijdig en nauwkeurig. Het kan grillen, stomen, bakken, slow-cooken en koken. Daarnaast houdt het de warmte goed vast en kun jij het vlees egaal verwarmen. De kwaliteit van het materiaal is zeer sterk en scheurt eigenlijk niet. Deze modellen zijn zeer geschikt als buitenkeuken, aangezien ze alle omstandigheden kunnen doorstaan.

De meest gebruiksvriendelijke BBQ.

Naast een klassiek model en een trendy model is er ook nog een gebruiksvriendelijke barbecue. Dit is de elektrische variant, waarbij je snel en gemakkelijk aan de slag kunt gaan. Geef de temperatuur aan en binnen vijf minuten is de barbecue op temperatuur. Je hebt geen houtskool of gas nodig, alleen een stopcontact!

Daarnaast is het ook een gezonde manier van barbecueën, wanneer je gebruik maakt van een elektrische grill. Hiermee is de rookontwikkeling een stuk lager, waardoor je dit niet in het vlees krijgt. Daarnaast is het onderhouden van een barbecue op stroom gemakkelijk en snel, alleen de grill moet schoongemaakt worden.

De lekkerste recepten voor de barbecue.

Het hele jaar door kun jij de lekkerste gerechten klaarmaken op een barbecue. Natuurlijk kan dit in de zomer, met vrienden en familie en veel gezelligheid, maar het kan ook in de winter! Wij hebben een aantal tips voor recepten in de winter waarmee jij je gasten kunt verrassen. Barbecueën is niet alleen leuk in de zomer, maar ook in de koudere tijden! Kleedjes erbij, warme chocolademelk en de vuurkorf of heater aan en je bent klaar om in de kou te barbecueën.

Je kunt je voorstellen dat er veel mensen zijn die houden van een goed stuk vlees op de BBQ. Wij zijn hier ook fan van! Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar de groentes, want die worden vaak vergeten. Je kunt voor maïs kiezen, wat zeer voor de hand liggend is, maar ook voor shaslicks, vlees in combinatie met groentes. Geniet altijd van de lekkerste gerechten vanaf de barbecue en kies een variant die bij jouw smaak en leefstijl passen.

Lees meer.

Sociale media.

Tuin- en Buitenleven is ook actief op social media en heeft een eigen Facebook groep. Zien we je daar ook voor een kijkje achter de schermen?

Welke barbecue heb jij thuis?