Buiten eten doe je het liefst aan een picknicktafel, tenminste wij wel. Nu brak er een poot van de oude picknicktafel. Die was overduidelijk rot en niet meer te repareren. De losse planken van de zitbanken konden we nog hergebruiken als moestuin- of borderbak. En door de drie andere poten eraf te zagen, bleef er een lage oerdegelijke buitentafel over. Wat rest is een zoektocht naar een andere picknicktafel.

oude houten picknicktafel
Het tafelblad van de oude picknickbank

Houten picknicktafel.

Een picknicktafel is een buitenmeubel dat met een tafelblad, tafelpoten en zitelementen aan elkaar vast is gemaakt. Nog een gemeenschappelijk kenmerk is dat ze van hout worden vervaardigd. Dat is weersbestendig en kan tegen een stootje. Dat is geen overbodige luxe wanneer picknicktafels in vrij toegankelijke buitengebieden geplaatst zijn. Ze zijn in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Sommige kun je zelfs omklappen van picknicktafel naar een tuinbank. Wij gingen op zoek naar een goede, degelijke en grote picknicktafel.

6-persoons picknicktafel.

We zijn met zijn vijfjes en er schuift steeds vaker een extra vriendje of familielid aan. Daarom zijn we op zoek naar een 6-persoons picknicktafel. Nadeel van zo’n kolos is wel de ruimte die de picknicktafel dan stelselmatig inneemt. Gelukkig werd daar al snel iets op gevonden, de Atlantis Outdoor Houten Picknicktafel met opklapbare banken. Niet alleen nemen de opklapbare banken minder ruimte in, ook blijven de zittingen droog.
Deze picknicktafel is overigens gemaakt van 40 mm dik FSC gekeurd vurenhout en is milieuvriendelijk behandeld tegen houtrot en schimmel.

Eenvoudige installatie.

In het zwarte tasje zitten de montagehandleiding en benodigde bouten en moeren. Een boormachine is nodig (niet bijgeleverd) en montage zou zo’n 30 minuten kosten. Aangeraden wordt om de elementen niet gelijk strak aan te draaien. Doe dit pas wanneer de gehele picknicktafel in elkaar gezet is. En loop dit ook met enige regelmaat na, aangezien hout leeft.

Onze ervaring met de 6-persoons picknicktafel.

Het bouwpakket wordt door de baas zelf geleverd. Hij springt even bij als het druk is. Uiteindelijk is de picknicktafel een dag vroeger geleverd dan tijdens de bestelling doorgegeven is. Ook blijkt het een kleine moeite om het pakket even achterom te rijden met de steekkar. Dat scheelt ons weer slepen.
De installatie met (schroef)boormachine is inderdaad in een half uur gepiept. En de picknicktafel wordt gelijk in gebruik genomen. De dikke planken zorgen voor een stevig geheel. De bank zakt niet door in het midden. Sterker nog er zit helemaal geen beweging in het tafelblad noch de banken. Wel jammer dat het zulk regenachtig weer is. Gelukkig kunnen we de banken opklappen.

6-persoons picknicktafel met opklapbare banken

Kenmerken en verkrijgbaarheid.

De picknicktafel wordt flat-packed ( in een plat pakket) inclusief handleiding en montagemiddelen geleverd.
Zitgedeelte: 180 cm (L) x 25 cm (B) x 43 cm (H)
Tafelgedeelte: 180 cm (L) x 75 cm (B) x 74 cm(H)
Overig: de poten staan 128 cm uit elkaar.
Gewicht: 80 Kilo
Dit artikel is overigens niet gesponsord door Atlantis.

Lees ook.

Tuin- en Buitenleven op Social Media

Je kunt Tuin- en Buitenleven ook vinden op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Bloglovin en LinkedIn. Helemaal leuk als je Tuin- en Buitenleven ook gaat volgen. Daar kan je heel handig de volgknoppen voor gebruiken…
Voor een kijkje achter de schermen is de Facebookgroep van Tuin- en Buitenleven uitermate geschikt. Al je vragen, oproepjes en verzoeken m.b.t. het buitenleven kun je daar heel laagdrempelig plaatsen. Ook reacties achter laten onder andere blogartikelen vinden wij fijn!

Zit jij graag op een picknickbank?

Homepage van Tuin- en Buitenleven.

Informatie

Recent gepubliceerd:

One Comment

  1. Claudia de Groot 6 juni 2022 at 08:10 - Reply

    Wat is het leuk en intressant km de verhalen te lezen. De opklapbare bankjes lijken mij ook echt ideaal. Persoonlijk had ik wel een tafel gekocht je die je in een oogwenk kan omtoveren tot een zitbank. Daar bespaar je nog meer ruimte mee aangezien je nu alsnog met die uitstekende houten stukken zit waar het bankje op zou moeten leunen.

Leave A Comment