Wildzoekers is een nieuwe boekenserie met allerlei activiteiten voor alle buitenkinderen vanaf 6 jaar. Het past qua thema helemaal bij de Kinderboekenweek: Gi-ga-groen! Dit eerste deel gaat over het bos, daar is erg veel te beleven. Wij nemen de proef op de som en delen onze ervaring. En nog leuker, Tuin- en Buitenleven mag ook een exemplaar van ‘Wildzoekers- in het bos‘ verloten, maar daarover later meer.

Wildzoekers – In het bos.

Kim Merel en Maartje Kouwen bedachten de Wildzoekers. Een Wildzoeker is een kind van alle leeftijden dat graag naar buiten gaat, en waar het ook komt rondkijkt, ontdekt, speelt, leert en zich verwondert.
‘In het bos’ is het eerste boek in de serie, waarmee iedere Wildzoeker in elk seizoen het bos in kan gaan. Leer vogels, planten en dieren herkennen en leef je uit met de meer dan honderdzestig activiteiten in het boek waarbij je steeds meer over het bos ontdekt. Van het maken van katapulten, je richting bepalen aan de hand van de zon en het zoeken naar zaden tot racen met echte slakken, regenwormen voelen en bomen nadoen. Een boek dat ieder weekend en iedere vakantie in je tas moet zitten, zodat je je nooit meer hoeft te vervelen.

Over Maartje Kouwen.

Maartje Kouwen is bioloog. Jarenlang werkte ze als journalist en eindredacteur bij biologenvakblad Bionieuws. Ze schrijft als wetenschapsjournalist voor diverse tijdschriften en maakt podcasts en boeken over wetenschap. Ook gaf ze (kinder)lezingen, workshops voor het basisonderwijs en maakte ze een onderwijsblad. Als programmamaker bij de Universiteit Utrecht bedenkt en organiseert ze programma’s om kinderen in aanraking te brengen met wetenschap. Maartjekouwen.nl

Over Kim Merel.

Kim Merel Veenman is bioloog. Ze schrijft en illustreert al jaren voor onder meer de tijdschriften Roots MagazineBuitenleven Magazine en National Geographic Junior. Ze wil met haar enthousiasme iedereen, jong én oud, de magie van de natuur doen ervaren. Bij Lemniscaat verschenen haar prentenboekendebuut Ik vlieg! Met dieren in de lucht (onder de naam Kim Veenman) en Dit is… natuur! Kimmerel.nl.

Binnenwerk Wildzoekers- In het bos.

Onze mening.

Wat valt er ontzettend veel te zien én te beleven ‘In het bos’ boek. Er is gebruik gemaakt van natuurlijke kleuren voor de vormgeving en de prenten, dat is erg passend erg bij de inhoud en maakt het boek tot een mooi geheel. Stap voor stap worden de jonge schoolkinderen aan de hand meegenomen het bos in. Van wat kan je allemaal meenemen tot wat valt er allemaal te beleven en te zien in het bos. De activiteiten zijn verrassend veelzijdig en vanuit de inhoudsopgave blijkt al dat ze met het seizoen meewandelen. Zo is er voor ieder gezelschap en op ieder moment genoeg aansprekends te vinden. Kortom doe net als ons je laarzen aan, activiteitengids mee en hup het bos in!

Boekinformatie.

Wildzoekers – In het bos
Maartje Kouwen en Kim Merel
Uitgeverij Lemniscaat, 2022
Gebonden, 80 pagina’s
ISBN: 9789047714576
Leeftijd: 6+
NUR: 223

Wildzoekers - In het bos activiteitenboek winnen..

Winnen.

Tuin- en Buitenleven mag namens uitgeverij Lemniscaat het eerste deel van ‘Wildzoekers- In het bos’ verloten. Dit boek vol met activiteiten is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Wat mag je hiervoor doen?

Om kans te maken op deze fantastische prijs laat je een leuke reactie achter onder dit artikel én een ander artikel op TuinenBuitenleven.com. Ik ben overigens wel benieuwd welke activiteit je als eerste gaat ondernemen in het bos? De winnaars worden op 9 oktober 2022, middenin de Kinderboekenweek. bekend gemaakt onder dit artikel.

De winnaar is bekend.

De winnaar is bekend gemaakt, maar heeft de prijs niet tijdig geclaimd. Er volgt een snelloting via alle kanalen van Tuin- en Buitenleven met de uitslag op 30 oktober 2022. Nanda heeft deze gewonnen met haar reactie onder het blogartikel. Niet gewonnen, niet getreurd. Neem een kijkje tussen de lopende winacties.

Lees ook.

Kom jij graag in het bos?

 

Homepage van Tuin- en Buitenleven.

Informatie

Recent gepubliceerd:

32 Comments

 1. Imre 24 september 2022 at 07:54 - Reply

  Toffe actie! Kan ik goed gebruiken op school!

 2. Eveline 24 september 2022 at 09:30 - Reply

  Dit lijkt me een fantastisch boek om te winnen voor mijn neefjes die heel graag buiten zijn.
  De eerste activiteit die we samen in het bos gaan ondernemen is het zoeken naar sporen van wilde dieren. ?

 3. Bianca 24 september 2022 at 09:41 - Reply

  Wat gaaf voor mijn eigen kinderen maar ook voor school, superleuk

 4. Noortje 24 september 2022 at 10:28 - Reply

  Wat een leuk en educatief boek, zeg! Wij gaan als eerste kastanjes zoeken; de eerste liggen al op onze ‘herfsttafel’ ??

 5. Brigitte 24 september 2022 at 12:35 - Reply

  Heel nieuwsgierig naar dit boek!

 6. Berendina 25 september 2022 at 06:04 - Reply

  Wij wandelen graag met de kleinkinderen in het bos, zoveel te ontdekken en te zien.Binnenkort op zoek naar paddenstoelen

 7. WIllem de Wal 25 september 2022 at 11:31 - Reply

  Mijn neefje en nichtje reizen al een jaar samen met hun ouders in een camper door Europa (zie instagram famyljedream) . Wat zou het leuk zijn om dit boek naar hun op te sturen zodat ze met de naderende herfst dit boek als inspiratiebron voor natuuractiviteiten kunnen gebruiken. Ik denk dat ze als eerste activiteit een mooie herfstafel gaan maken.

 8. Loreen 26 september 2022 at 16:32 - Reply

  Gaaf gaaf! Wil m graag inzetten op de nieuwkomersschool waar ik als onderwijs assistent werk ? om zo met de kleuters mooie natuuractiviteiten te beleven… en ik spiek natuurlijk graag ook voor mijn eigen kabouter ;)

 9. Yvonne 26 september 2022 at 17:50 - Reply

  De herfst in het bos zo ontzettend prachtig! Wij gaan de meest mooie bladeren zoeken om vervolgens thuis te drogen voor mooie herfstknutsels!

 10. Marieke 26 september 2022 at 21:06 - Reply

  JAA super leuk boek voor de kinderen op school, lekker op stap naar het bos

 11. Jeanine 27 september 2022 at 11:19 - Reply

  Dit boek had ik op mijn verlanglijstje gezet voor de kinderboekenweek, hoe leuk als we deze zouden winnen! Het lijkt me echt een leuk en leerzaam boek. We houden erg van het bos en de tekeningen spreken mij erg aan.

 12. Dian 28 september 2022 at 06:42 - Reply

  Dit ziet er uit als een heel gaaf mooi boek wat weer extra inspiratie geeft voor het zoeken naar ‘schatten’ in het bos geeft, deze activiteit doen wij graag met de kinderen!

 13. Marian B 29 september 2022 at 13:52 - Reply

  Graag! Dit boek is leuk voor de kinderen, vooral om samen met de jongste te ontdekken. Daarnaast denk ik dat het ook zeker bruikbaar is op school voor mijn klas.

 14. Jolijn 29 september 2022 at 16:59 - Reply

  Super leuk boek, ik maak graag kans! Met een spiegeltje onder de paddenstoelen kijken is toch favoriet!

 15. Hadewych 2 oktober 2022 at 18:08 - Reply

  Hier zou mijn oudste die bioloog wilt worden enorm blij van worden. Het is een echt buitenkind. Geen boom te hoog, hutten bouwen, met een schepnetje vissen, broodjes maken boven een vuur of met je buurjongen lekker in de zandbak een waterbak maken. Ik denk dat hij uit dit boek nog veel meer inspiratie gaat opdoen.

 16. Amanda 3 oktober 2022 at 16:04 - Reply

  Wat een superleuk boek. Lijkt mij heerlijk om samen met de kids zaden te gaan zoeken in het bos.

 17. Tamara 4 oktober 2022 at 14:20 - Reply

  Het bos is leuk! En vooral nu, pad

 18. Marja Legius 5 oktober 2022 at 09:38 - Reply

  Superleuk om met mijn kleindochters te lezen. Als we het bos in gaan gaan we eerst kastanjes zoeken en mooie bladeren om later thuis ermee te knutselen

 19. Desirée Broekman 5 oktober 2022 at 09:47 - Reply

  Graag maak ik kans, om daarna met m’n kleine nichtje en neefje op pad te gaan in het bos. Mooie bladeren en paddenstoelen zoeken. Dat wordt een groot avontuur voor ze ????

 20. Mark 5 oktober 2022 at 11:32 - Reply

  Tof boek! Wij zijn van het hutten bouwen in het bos, dus denk dat we dat niet overslaan zodra we er weer zijn!

 21. Marita 7 oktober 2022 at 06:10 - Reply

  Wij wandelen vaak in het bos met de kinderen. Ze kunnen er vrij rennen en er valt veel te zien en te ontdekken. Ieder jaargetijde brengt iets nieuws. Ik maak ook vaak een bingo kaart op een hard memobord daa r worden de kinderen erg fanatieke speurneusjes van. Momenteel paddenstoelentijd!

 22. Lotte 9 oktober 2022 at 06:17 - Reply

  Er is niets fijner dan in de herfst naar het bos te gaan… Totale zennnn en genieten van al het moois! Op een regenachtige dag is dit boek een mooi alternatief en zorgt voor nieuwe ideetjes voor een volgend bosbezoek!

 23. Nanda 25 oktober 2022 at 13:31 - Reply

  We wonen vlak bij het bos. Ben daar regelmatig te vinden , neem m n fotocamera graag mee. In elk seizoen is het weer een belevenis.
  Sinds 4 maanden ben ik oma. Kan niet wachten tot hij groot genoeg is om met me mee te het bos in te gaan. Elke dag leren we er wel iets bij. Mooie en leerzame boek.

 24. Jacqueline van de Manakker 26 oktober 2022 at 09:15 - Reply

  Ja dan maken wij weer kans, voor de winnaar pech maar voor ons misschien geluk, ik doe heel graag mee

 25. Albertine 26 oktober 2022 at 10:06 - Reply

  Wij wonen letterlijk naast bos en heide en zijn er dan ook vaak te vinden ! HEERLIJK….

 26. Annika 27 oktober 2022 at 19:59 - Reply

  Dit lijkt me een prachtig boek, ik doe graag mee met de winactie!

  • Lotte 30 oktober 2022 at 06:34 - Reply

   Ik waag graag opnieuw een kans voor dit prachtige boek nu de herfst toch echt is begonnen! Heerlijk, die boslucht!

 27. Sharon Romijn-Hoekstra 29 oktober 2022 at 20:08 - Reply

  Ik doe graag mee! Lijkt mij een super leuk boek voor mijn kinderen. Als eerste gaan wij kastanjes zoeken in het bos! ???

 28. Yvonne 30 oktober 2022 at 11:53 - Reply

  Jaaah! Wat een leuk boek; ik doe graag mee!

 29. Marita 30 oktober 2022 at 17:15 - Reply

  Wij wandelen vaak in het bos met de kinderen. Ze kunnen er vrij rennen en er valt veel te zien en te ontdekken. Ieder jaargetijde brengt iets nieuws. Ik maak ook vaak een bingo kaart op een hard memobord daar worden de kinderen erg fanatieke speurneusjes van. Momenteel paddenstoelentijd!

 30. Anneliese de Waal 10 december 2022 at 17:02 - Reply

  Ergvleuk boek voor kinderen.

 31. Marielle 11 december 2022 at 15:16 - Reply

  Wat een geweldig leuk boekje!

Leave A Comment