Wildzoekers is een nieuwe boekenserie met allerlei activiteiten voor alle buitenkinderen vanaf 6 jaar. Het past qua thema helemaal bij de Kinderboekenweek: Gi-ga-groen! Dit eerste deel gaat over het bos, daar is erg veel te beleven. Wij nemen de proef op de som en delen onze ervaring. En nog leuker, Tuin- en Buitenleven mag ook een exemplaar van ‘Wildzoekers- in het bos‘ verloten, maar daarover later meer.

Wildzoekers – In het bos.

Kim Merel en Maartje Kouwen bedachten de Wildzoekers. Een Wildzoeker is een kind van alle leeftijden dat graag naar buiten gaat, en waar het ook komt rondkijkt, ontdekt, speelt, leert en zich verwondert.
‘In het bos’ is het eerste boek in de serie, waarmee iedere Wildzoeker in elk seizoen het bos in kan gaan. Leer vogels, planten en dieren herkennen en leef je uit met de meer dan honderdzestig activiteiten in het boek waarbij je steeds meer over het bos ontdekt. Van het maken van katapulten, je richting bepalen aan de hand van de zon en het zoeken naar zaden tot racen met echte slakken, regenwormen voelen en bomen nadoen. Een boek dat ieder weekend en iedere vakantie in je tas moet zitten, zodat je je nooit meer hoeft te vervelen.

Over Maartje Kouwen.

Maartje Kouwen is bioloog. Jarenlang werkte ze als journalist en eindredacteur bij biologenvakblad Bionieuws. Ze schrijft als wetenschapsjournalist voor diverse tijdschriften en maakt podcasts en boeken over wetenschap. Ook gaf ze (kinder)lezingen, workshops voor het basisonderwijs en maakte ze een onderwijsblad. Als programmamaker bij de Universiteit Utrecht bedenkt en organiseert ze programma’s om kinderen in aanraking te brengen met wetenschap. Maartjekouwen.nl

Over Kim Merel.

Kim Merel Veenman is bioloog. Ze schrijft en illustreert al jaren voor onder meer de tijdschriften Roots MagazineBuitenleven Magazine en National Geographic Junior. Ze wil met haar enthousiasme iedereen, jong én oud, de magie van de natuur doen ervaren. Bij Lemniscaat verschenen haar prentenboekendebuut Ik vlieg! Met dieren in de lucht (onder de naam Kim Veenman) en Dit is… natuur! Kimmerel.nl.

Binnenwerk Wildzoekers- In het bos.

Onze mening.

Wat valt er ontzettend veel te zien én te beleven ‘In het bos’ boek. Er is gebruik gemaakt van natuurlijke kleuren voor de vormgeving en de prenten, dat is erg passend erg bij de inhoud en maakt het boek tot een mooi geheel. Stap voor stap worden de jonge schoolkinderen aan de hand meegenomen het bos in. Van wat kan je allemaal meenemen tot wat valt er allemaal te beleven en te zien in het bos. De activiteiten zijn verrassend veelzijdig en vanuit de inhoudsopgave blijkt al dat ze met het seizoen meewandelen. Zo is er voor ieder gezelschap en op ieder moment genoeg aansprekends te vinden. Kortom doe net als ons je laarzen aan, activiteitengids mee en hup het bos in!

Boekinformatie.

Wildzoekers – In het bos
Maartje Kouwen en Kim Merel
Uitgeverij Lemniscaat
Gebonden, 80 pagina’s
ISBN: 9789047714576
Leeftijd: 6+
NUR: 223
Verschijningsdatum: 21 september 2022

Wildzoekers - In het bos activiteitenboek winnen..

Winnen.

Tuin- en Buitenleven mag namens uitgeverij Lemniscaat het eerste deel van ‘Wildzoekers- In het bos’ verloten. Dit boek vol met activiteiten is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Wat mag je hiervoor doen?

Om kans te maken op deze fantastische prijs laat je een leuke reactie achter onder dit artikel én een ander artikel op TuinenBuitenleven.com. Ik ben overigens wel benieuwd welke activiteit je als eerste gaat ondernemen in het bos? De winnaars worden op 9 oktober 2022, middenin de Kinderboekenweek. bekend gemaakt onder dit artikel.

De winnaar is bekend.

De winnaar is bekend gemaakt, maar heeft de prijs niet tijdig geclaimd. Er volgt een snelloting via alle kanalen van Tuin- en Buitenleven met de uitslag op 30 oktober 2022. Nanda heeft deze gewonnen met haar reactie onder het blogartikel. Niet gewonnen, niet getreurd. Neem een kijkje tussen de lopende winacties bij Thuisleven.

Lees meer.

Kom jij graag in het bos?