Spelen is een natuurlijke omgeving is iets wat steeds populairder wordt. Kinderen worden gestimuleerd om dingen te ontdekken, te leren en te experimenteren. In deze blog leg ik je uit waarom natuurlijk spelen belangrijk is en heb ik tips die je kunnen helpen bij het creëren van een natuurlijke speelplaats voor de kinderen.

Waarom is natuurlijk spelen belangrijk?

Natuurlijk spelen is erg belangrijk voor de ontwikkeling van de kinderen. Kinderen moeten op jonge leeftijd ontdekken hoe bepaalde dingen gaan. Dit kan op het gebied van spelen, maar ook op het gebied van sociale contacten. Bij een natuurlijke speelplaats zullen veel kinderen elkaar tegenkomen en op deze plek moeten de kinderen met elkaar leren omgaan. Ook voor de fysieke ontwikkeling van de kinderen is het belangrijk. Maar hoe zorg je dan voor een goede natuurlijke speelplaats. Daarvoor heb ik een paar handige tips.

Tip 1: Zorg voor de juiste locatie.

De locatie is misschien wel een van de belangrijkste punten van de speelplaats. De speelplaats moet op een veilige plek gevestigd zijn, je wilt immers dat de kinderen vrij kunnen spelen. Een speelplaats in een woonwijk is altijd een goede optie, in een woonwijk is het vaak veilig wonen en kinderen dan rustig spelen. Ook is er vaak meer ouderlijk toezicht op deze speelplekken, omdat er vaak meerdere kinderen wonen in de buurt. Dus er zal vaak meer gelet worden op de kinderen.

Tip 2: Zorg voor de juiste speeltoestellen.

De speeltoestellen in een natuurlijk speelplaats zijn ook erg belangrijk. Je wilt toestellen hebben die goed aansluiten op de natuurlijke omgeving. Dus denk bijvoorbeeld aan schommels die vastzitten aan bomen en glijbanen in de stijl van de natuur etc.. Op die manier wordt de uitstraling van de speelplaats niet aangetast met andere speeltoestellen.

Tip 3: Wat willen de kinderen.

Maar wat willen de kinderen dan uiteindelijk op zo’n speelplaats. Ga het er met de kinderen over hebben. Ga kijken wat de kinderen leuk vinden, dit kan je doen door bijvoorbeeld in de gaten te houden. Naar welke toestellen of plekken de kinderen het liefst gaan. Op die manier zorg je ervoor dat een natuurlijke speelplaats aantrekkelijk is voor de kinderen.

Lees ook:

Spelen jullie wel eens in een speeltuin?

Homepage van Tuin- en Buitenleven.

Informatie

Recent gepubliceerd:

Leave A Comment