Wist je dat het verduurzamen van je tuin bijdraagt aan het milieu? Er is van alles wat je kunt doen en het maakt je omgeving tegelijkertijd mooier. Wie wordt er tenslotte nou niet vrolijk van een goed aangelegde tuin met veel groen! Zo kun je lekker genieten in je eigen achtertuin. We vertellen je in dit artikel over 4 tips om je tuin te nog ‘groener’ te maken:

1. Leg een moestuin aan.

In je tuin kun je heel wat groente en fruit zelf verbouwen. Dat is niet alleen duurzaam en groener, het scheelt ook voor je portemonnee. Tomaten, wortels of courgette: er zijn allerlei groente en fruit soorten die je kunt verbouwen. En zeg nou zelf: uit je eigen tuin smaakt het ook nog eens extra lekker.

2. Vermijd chemische producten.

Heb je veel planten en wil je ze goed verzorgen? Let dan bij de aankoop van de verzorgingsproducten op chemische stoffen. Je kunt beter compost gebruiken of mulch.
Mulch is een bodem van organische materialen. Dat is beter voor het milieu en gezonder voor jou. Leuk om te weten: koffiedik bevat allerlei stoffen die goed zijn voor planten.

3. Zonne-energie opwekken.

Met een zonnepanelen installatie op je woning en/of schuur wek je zelf zonne-energie op. Is je dak niet geschikt en heb je een grote tuin? Dan kun je ook kiezen voor een zonneschans met zonnepanelen. Dat is duurzaam en goed voor het milieu. Vraag een offerte op bij een ervaren installateur om te kijken naar de mogelijkheden en de energie die je kan besparen. Er is altijd wel eentje in de buurt. Zo kun je zonnepanelen in Enschede en omstreken kopen.

4. Plaats een regenton.

Het plaatsen van een regenton is praktisch en milieuvriendelijk. Door water op te vangen, kun je dit op andere momenten gebruiken om je planten en struiken in je tuin te bewateren. Een voordeel daarvan is dat regenwater van nature zachter is en geen chemicaliën bevat. En het is natuurlijk gratis, dat scheelt weer voor je waterrekening.

Lees ook:

Ga jij voor een groenere tuin?

Foto door Hannah Grapp (Pexels)

4 Comments

 1. Inge van Dijk-Stoop 5 maart 2023 at 11:28 - Reply

  Wat een leuk artikel, ik heb weer wat nieuwe inspiratie opgedaan!

 2. cb.dkl 7 maart 2023 at 15:45 - Reply

  De tuin groener maken, doe al veel maar een regenton heb ik nog niet dus dat is een plan voor het voorjaar.

 3. Barbara Sara 9 maart 2023 at 15:42 - Reply

  Idd een regenton plaatsen is iets wat al jaren op mijn verlanglijstje staat, maar mijn grote cementkuipen voldoen nog prima. Pas als die het begeven k ook komt die ton er.

 4. Goele H 13 maart 2023 at 09:32 - Reply

  Ik doe eigenlijk al deze tips al, goed bezig dus.

Leave A Comment