Het nieuwe boek Vogelspotten in de serie Outdoor Kids van Uitgeverij Snor, leert je waar en hoe je moet kijken, om te leren zien dat je het pad kruist met veel meer soorten vogels dan je nu denkt. Tuin- en Buitenleven mag een paar boeken verloten, maar daarover later meer.

Boekenserie Outdoor Kids.

Gerard Janssen heeft al verschillende titels voor Uitgeverij Snor geschreven. Waaronder de hele boekenserie ‘Outdoor Kids’. Het nieuwste deel ‘Vogelspotten’ is onlangs uitgebracht. Eerder verschenen: Sterrenkijken, Huttenbouwen, Spoorzoeken en Weer Voorspellen en Strand en Zee. De serie Outdoor Kids wil bewijzen dat avonturen buiten dicht bij huis beleefd kunnen worden. Hoe spannend is het als er een heel nieuwe wereld voor je opengaat en dat in je eigen buurt. Een soort achtertuinavonturen.

Vogelspotten.

Het boek laat kinderen kennismaken met allerlei verschillende soorten vogels. Niet alleen heel de zeldzame, maar vooral ook de vogels die in je eigen straat leven en die je misschien nog niet hebt opgemerkt. Dat zijn meer soorten dan je denkt. In het boek leer je vogels herkennen aan de hand van hun kenmerken als: zang (sommige vogels zingen hun eigen naam), veren, soorten snavels, en de uren waarop ze zingen. Maar ook vind je in dit boek tips over wat je nodig hebt als beginnend vogelaar. Zo is een verrekijker handig en doe je het best schutkleding aan als je vogels gaat spotten.
Naast een checklist met aanwijzingen voor verschillende soorten vogels, is het tweede deel van het boek een vogelgids. Hierin vind je de meest voorkomende vogels onderverdeeld naar het gebied waar ze voorkomen.

Binnenwerk Vogelspotten uitgeverij Snor.

Onze ervaring met Outdoor Kids.

Toevallig dat we gisteren op het land een geklop van jewelste horen. Wij zoeken in de boomtoppen en ja hoor, daar zat een Grote Bonte Specht zijn ding te doen. Regelmatig worden we overdonderd door het vogelgeluid om ons heen. Het Roodborstje komt altijd even polshoogte nemen als we een tuinklus hebben afgerond. En meneer en mevrouw Merel komen vlot na het maaien de regenwormen oppikken.
Gerard Jansen ( schrijver) heeft het boek heel persoonlijk ingeleid en probeert zo de lezers aan de hand mee te nemen. Dat is heel goed gelukt. Het boek ‘Vogelspotten’ en de serie Outdoor Kids zijn prachtig vormgegeven en geschreven in begrijpelijke taal. Niet kinderachtig maar heel treffend en kernachtig: de Grote Bonte Specht die heel golvend tussen de bomen vliegt. De spijker op zijn kop!

Boekinformatie.

Outdoor Kids- ‘Vogelspotten’
Auteur: Gerard Janssen
Illustrator: Maartje Kuiper
Grafische vormgeving: Suzanne Nuis/ Hit Ontwerp
Uitgeverij Snor
ISBN: 9789463141338

Winnen.

Tuin- en Buitenleven mag namens uitgeverij Snor drie exemplaren van ‘Outdoor Kids- Vogelspotten’ verloten.

Wat mag je hiervoor doen?

Om kans te maken op deze fantastische prijs laat je een leuke reactie achter onder dit artikel én een ander artikel op TuinenBuitenleven.com. Ik ben overigens wel benieuwd welke vogels er in jouw achtertuin vliegen. De winnaars worden op 17 juli 2022 bekend gemaakt onder dit artikel.

De winnaars zijn bekend!

De prijzen zijn geclaimd. Niet gewonnen, niet getreurd. Neem een kijkje tussen de lopende winacties.

Lees meer.

Tuin- en Buitenleven op Social Media.

Je kunt Tuin- en Buitenleven ook vinden op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, TikTok, Bloglovin en LinkedIn. Helemaal leuk als je Tuin- en Buitenleven ook gaat volgen. Daar kan je heel handig de volgknoppen voor gebruiken…
Voor een kijkje achter de schermen is de Facebookgroep van Tuin- en Buitenleven uitermate geschikt. Al je vragen, oproepjes en verzoeken m.b.t. het buitenleven kun je daar heel laagdrempelig plaatsen. Ook reacties achter laten onder andere blogartikelen vinden wij fijn!

Ken jij veel vogels in je buurt?

Bron afbeeldingen: Uitgeverij Snor