Mooi en bovenal praktisch boek over hoe je stapje voor stapje meer biodiversiteit in je tuin kunt aanbrengen.

‘Je eigen paradijs’

Ontketen een groene revolutie in je eigen achtertuin. In dit boek lees je hoe gemakkelijk het groene verschil maakt. Met veel praktische tips, verrassende ideeën (adopteer een legkip) en laagdrempelige projecten (maak een vijver in een bak) die jou gaan helpen bij het groener maken van je tuin.

Ons eigen paradijs

Wat een boek vol met herkenning want ook wij willen meer biodiversiteit aanbrengen in ons eigen paradijs. Ook wij kregen een verwaarloosde tuin in bezit en zijn begonnen met opruimen, opruimen en nog eens opruimen. Langzamerhand geeft de tuin, de natuur zijn geheimen prijs en is te zien in welke richting je hiermee op kunt. Nog steeds worden wij regelmatig verrast. Ondanks dat we al vele uurtjes verder zijn in dit proces. Een proces dat niet eindig is want er valt altijd wel iets te ondernemen of van te genieten. Het wordt pas leuk als je daar de rust voor kunt vinden, van het genieten…

Uitspraak van Martin Luther King in het boek Je eigen paradijs.

Mijn mening

Casper Boot, natuurgids en fanatiek vogelaar, neemt de lezer mee in het proces van de ontwikkeling van zijn eigen tuin. Hij kocht namelijk een mooi huis met een grote, verwaarloosde tuin. Mooie prenten en eigen foto’s ondersteunen de korte, heldere teksten. De afwisseling in woord en beeld maakt dat je letterlijk door het dikke boek heenvliegt. Ieder hoofdstuk eindigt met een puntsgewijze opsomming. Dat maakt het tuinboek ook geschikt voor de liefhebbers die zichzelf eigenlijk geen geduld gunnen om een boek te lezen.
Daarnaast verlenen andere deskundigen hun medewerking met extra informatie vanuit de eigen expertise. Een voorbeeld hiervan zijn Linda & Marlies van @famflowerfarm over de ‘Top 3 bollen voor biodiversiteit’.
In het tuinboek is veel aandacht voor ‘Do It Yourself’, dat drukt de kosten en maakt je actief betrokken. Ook gebruik je daarvoor het liefst het materiaal dat je ‘vindt’ op de grond. Zo is de cirkel snel rond.

Boekinformatie

Titel: Je eigen Paradijs
Ondertitel: Stap voor stap naar een biodiverse tuin
Auteur: Casper Boot
Illustraties: Marijke Buurlage
ISBN: 978-94-63141-406
Aantal pagina’s: 160
Verschijnt: 22 febuari 2022

Winnen

Tuin- en Buitenleven mag namens Uitgeverij Snor drie exemplaren van ‘Je eigen paradijs’ verloten.

Wat mag je hiervoor doen?

Om kans te maken op deze fantastische prijs laat je een leuke reactie achter onder dit artikel en een ander artikel van je keuze. Een foto van je tuin vinden we altijd leuk om te zien. Tag dan @Tuinenbuitenleven in de foto. De drie winnaars worden op 1 mei 2022 ( verlengd) bekend gemaakt onder dit artikel.

De winnaars zijn bekend

De drie winnaars hebben na een week uitstel het tuinboek niet geclaimd. Deze worden nu verloot op Instagram, Facebook en tussen de nieuwe reacties onder dit artikel. Op zondag 22 mei 2022 worden de nieuwe winnaars getagd of anderszins op de hoogte gebracht.

Lees ook

En op Thuisleven het artikel De Moestuinkalender van SNOR

Tuin- en Buitenleven op Social Media

Je kunt Tuin- en Buitenleven ook vinden op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, TikTok, Bloglovin en LinkedIn. Helemaal leuk als je Tuin- en Buitenleven ook gaat volgen. Daar kan je heel handig de volgknoppen voor gebruiken…
Voor een kijkje achter de schermen is de Facebookgroep van Tuin- en Buitenleven uitermate geschikt. Al je vragen, oproepjes en verzoeken m.b.t. het buitenleven kun je daar heel laagdrempelig plaatsen. Ook reacties achter laten onder andere blogartikelen vinden wij fijn!

Heb jij al een paradijs aan huis?