Zo eind november begint het toch een beetje te kriebelen. In de tuin zijn de struiken en hagen gesnoeid, de bloem- en moestuinperken liggen klaar en de paden zijn geveegd. Zeker in de middagen houd ik wat tijd over. Ik houd van lezen, maar ben eens op zoek gegaan naar een andere hobby. Zou miniatuurbouw iets voor mij zijn? Via een nieuwsbrief zie ik de tiny houses van Rolife voorbij komen. Knutselen met hout, lijm en verf en die plantenkas past wel bij mijn echte hobby. Zou ik er genoeg geduld voor op kunnen brengen?

Rolife Tiny House Cathy’s Flower House DIY.

Wat een prachtig vormgegeven doos. Dat is pas een mooi cadeau om te geven aan een ietwat handig persoon. De inhoud is verdeeld in zakjes met nummers. Het ziet er op het eerste gezicht erg geordend uit. Dat geeft vertrouwen. Naast houten onderdelen zie ik ook een aantal te knippen papiervellen, wat kralen, touw en stukjes stof. Ik kijk mijn ogen uit, wat een details. eerst even kijken wat er naast geduld nodig is voor het bouwen van mijn plantenkasje.

Extra benodigdheden.

Om dit miniatuurhuis te bouwen heb je wat algemene huis, tuin en keukengereedschappen nodig. Naast een schaar en schroevendraaier (2.5mm) zijn een naald, punttang, een klemmetje, potlood, stanleymes en meetlat vereist. Het Rolife tiny house bevat LED lampjes, de benodigde batterijen 2 x CR2032 zijn toch wel ingesloten.
Inbegrepen zijn hobbylijm, verf, kwastje en een pincet. Tenzij je de Rolife Tiny Houses overzees bestelt dan ontbreken de vloeistoffen en de batterijen. De gebruiksaanwijzing is opgesteld in het Engels. De tekst wordt ondersteund door afbeeldingen en alle zakjes zijn voorzien van een nummer.

Rolife-n Cathy's Flowerhouse miniatuurbouw.

Mijn doe-het-zelf ervaring.

Jeetje, ik ben helemaal niet zo handig. Ik heb altijd zat ideeën, maar die uitvoering…. daar schort het nogal eens aan. Nu ja, aan dit degelijke, geordende bouwpakket van Rolife kan het niet liggen. Nog even wat moed en geduld verzamelen en overstappen naar slow life. Adem in, adem uit.
Eerst even wat uitstelgedrag als gereedschappen verzamelen en op zoek naar een mooie plaat waar ik de kas op zal bouwen. Dat is makkelijker met opruimen, want de keukentafel biedt ruimte aan meer huisgenoten.

Extra benodigde materialen bij Rollife miniatuurhuisjes.

Eerst verzamel je alle materialen van de afbeelding. Dat vereist soms het uitknippen van een afbeelding of het knijpen van een stukje ijzer. Dan is het de kunst om ze netjes mogelijk te werken. Zeker wat de lijm betreft is minder beter dan meer. In de grote Facebookgroep van Rolife fans staan veel berichten over de ultieme lijmverbindingen overigens. En het maken van de miniatuur planten is overigens ook een hot topic. Volg de sociale media kanalen voor het vervolg van Cathy’s Flower House, want dit gaat nog wel even duren…

Meer over Robotime- Rolife.

Robotime Technology Co. Ltd (2007) is bekend van zijn houten 3D puzzels en speelgoed. Het merk Robotime omvat meerdere takken miniatuurbouw als ROKR en Rolife. Het stelt zich ten doel om doe-het-zelf te laten bouwen voor plezier en tegelijkertijd de fantasie en de creativiteit te versterken.
Rolife biedt naast de miniatuur tiny houses ook zelf te bouwen muziekdoosjes en bloempotten aan. Ze hebben slow life hoog in het vaandel staan en zien doe-het-zelven graag als onderdeel van het haastige leven.

Productinformatie.

Rolife Tiny House Cathy’s Flower House DIY
Merk: Robotime
Aanbevolen: 14+ jaar;
Afmeting: 17,5 x 19,5 x 17,5;
Batterijen niet inbegrepen;
Schaal 1:24;
Bouwtijd +/- 20 uur;
Inclusief verf, penseel en lijm;
231 onderdelen;
EAN 9505768825687.

Lees ook.

Heb jij wel eens een bouwpakket gemaakt?

*deze review is niet gesponsord*

Homepage van Tuin- en Buitenleven.

Informatie

Recent gepubliceerd:

8 Comments

 1. Mieke | Miek's Mind 8 december 2022 at 07:35 - Reply

  Als IKEA onder de bouwpakketten valt, dan ja haha,

  • lmcmr 8 december 2022 at 09:46 - Reply

   Dan moet je zeker bij de extra benodigdheden een inbussleutel toevoegen!

 2. liesbeth 10 december 2022 at 14:21 - Reply

  een echte plantenkas staat nog op mijn verlanglijstje

  • lmcmr 10 december 2022 at 15:31 - Reply

   Hier ook en tot die tijd geniet ik van deze miniatuur

 3. Kijkje in huis en tuin 6 maart 2023 at 13:01 - Reply

  Wat een leuke hobby en bezigheid, ik ben benieuwd hoe het resultaat eruitziet.

 4. Marion 14 maart 2023 at 13:59 - Reply

  Ik vind deze bouwpakketten geweldig, maar wel ingewikkeld om te maken. Daar heb ik het geduld helaas niet voor.

 5. Mieke | Miek's Mind 17 april 2023 at 19:44 - Reply

  Dat is wel netjes werken met al die onderdelen. Daar heb ik geen geduld voor haha

Leave A Comment