In onze contreien durft de zomer al eens regenachtig uitvallen. Een kwakkelzomer, noemen we dat, met weinig zon, frisse temperaturen en veel neerslag. Dat zorgt ervoor dat we ons ook wel eens neerslachtig voelen in wat het mooiste seizoen van het jaar moet zijn. Schrik dat deze zomer opnieuw regenachtig wordt? Wees gewapend tegen de regen met deze items en laat de pret niet bederven!

Regenkleding.

Regenkleding draag je meestal in de herfst wanneer je de zoveelste plensbui moet trotseren. Als we de zomer van 2021 achterna gaan, kan je ook deze zomer een goede regenjas en paraplu gebruiken. Kruip je op de fiets? Trek dan je regenpak aan als je je bestemming niet doorweekt wil bereiken. Ook een stevig paar regenlaarzen kan je gebruiken als je besluit op een zwaarbewolkte dag te gaan wandelen. Zeker als het al een lange tijd regent, ligt het modderig op wandelpaden en je wil toch niet dat je witte sneakers vol modder hangen?

Waterproof tuinfeestje.

Wie in de zomer een feestje organiseert, is snel geneigd om daar een echte tuinparty van te maken. Lampionnetjes ophangen, plonsje in het zwembad en heerlijk vlees op de barbecue. Mooier kan het niet zijn om een zwoele zomerdag. Maar wat als die zomerdag dik tegenvalt en een natte, koude dag blijkt te zijn? Wil je op zeker spelen, bestel dan een partytent voor je gasten. Of je nu een grote of kleine tuin hebt, partytenten bestaan in diverse formaten waardoor er voor elke tuin een geschikt exemplaar is. Ideaal voor een regenachtige dag, want zo kunnen je gasten buiten zitten én droog blijven. Zakken de temperaturen onder de twintig graden, dan is het niet zo aangenaam vertoeven buiten. Het is een goed idee om een terrasverwarmer op gas achter de hand te houden. Heb je schrik dat een partytent afbreuk doet aan je themafeest? Geen zorgen, je kan deze tent prachtig versieren en ook lampionnetjes en ballonnen ophangen.

Activiteiten.

In de zomer ben je natuurlijk liefst zo veel mogelijk buiten. Als het regent schrikt dat heel wat mensen af, maar met goede regenkleding kan een boswandeling ook bij regenweer leuk zijn. Blijf je toch liever binnen? Installeer je dan in de zetel voor een gezellige filmnamiddag of een speel gezelschapsspelletjes met het gezin. Zie je het liever wat grootser, dan kan je vrienden of familie uitnodigen voor een filmmarathon of een giga gezelschapsspel. Plezier verzekerd!

Lees ook.

Tuin- en Buitenleven op Social Media.

Je kunt Tuin- en Buitenleven ook vinden op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, TikTok, Bloglovin en LinkedIn. Helemaal leuk als je Tuin- en Buitenleven ook gaat volgen. Daar kan je heel handig de volgknoppen voor gebruiken…
Voor een kijkje achter de schermen is de Facebookgroep van Tuin- en Buitenleven uitermate geschikt. Al je vragen, oproepjes en verzoeken m.b.t. het buitenleven kun je daar heel laagdrempelig plaatsen. Ook reacties achter laten onder andere blogartikelen vinden wij fijn!

Ben jij voorbereid op regenachtig zomerweer?