In onze contreien durft de zomer al eens regenachtig uitvallen. Een kwakkelzomer, noemen we dat, met weinig zon, frisse temperaturen en veel neerslag. Dat zorgt ervoor dat we ons ook wel eens neerslachtig voelen in wat het mooiste seizoen van het jaar moet zijn. Schrik dat deze zomer opnieuw regenachtig wordt? Wees gewapend tegen de regen met deze items en laat de pret niet bederven!

Regenkleding.

Regenkleding draag je meestal in de herfst wanneer je de zoveelste plensbui moet trotseren. Als we de zomer van 2021 achterna gaan, kan je ook deze zomer een goede regenjas en paraplu gebruiken. Kruip je op de fiets? Trek dan je regenpak aan als je je bestemming niet doorweekt wil bereiken. Ook een stevig paar regenlaarzen kan je gebruiken als je besluit op een zwaarbewolkte dag te gaan wandelen. Zeker als het al een lange tijd regent, ligt het modderig op wandelpaden en je wil toch niet dat je witte sneakers vol modder hangen?

Waterproof tuinfeestje.

Wie in de zomer een feestje organiseert, is snel geneigd om daar een echte tuinparty van te maken. Lampionnetjes ophangen, plonsje in het zwembad en heerlijk vlees op de barbecue. Mooier kan het niet zijn om een zwoele zomerdag. Maar wat als die zomerdag dik tegenvalt en een natte, koude dag blijkt te zijn? Wil je op zeker spelen, bestel dan een partytent voor je gasten. Of je nu een grote of kleine tuin hebt, partytenten bestaan in diverse formaten waardoor er voor elke tuin een geschikt exemplaar is. Ideaal voor een regenachtige dag, want zo kunnen je gasten buiten zitten én droog blijven. Zakken de temperaturen onder de twintig graden, dan is het niet zo aangenaam vertoeven buiten. Het is een goed idee om een terrasverwarmer op gas achter de hand te houden. Heb je schrik dat een partytent afbreuk doet aan je themafeest? Geen zorgen, je kan deze tent prachtig versieren en ook lampionnetjes en ballonnen ophangen.

Activiteiten.

In de zomer ben je natuurlijk liefst zo veel mogelijk buiten. Als het regent schrikt dat heel wat mensen af, maar met goede regenkleding kan een boswandeling ook bij regenweer leuk zijn. Blijf je toch liever binnen? Installeer je dan in de zetel voor een gezellige filmnamiddag of een speel gezelschapsspelletjes met het gezin. Zie je het liever wat grootser, dan kan je vrienden of familie uitnodigen voor een filmmarathon of een giga gezelschapsspel. Plezier verzekerd!

Lees ook.

Tuin- en Buitenleven op Social Media.

Je kunt Tuin- en Buitenleven ook vinden op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Bloglovin en LinkedIn. Helemaal leuk als je Tuin- en Buitenleven ook gaat volgen. Daar kan je heel handig de volgknoppen voor gebruiken…
Voor een kijkje achter de schermen is de Facebookgroep van Tuin- en Buitenleven uitermate geschikt. Al je vragen, oproepjes en verzoeken m.b.t. het buitenleven kun je daar heel laagdrempelig plaatsen. Ook reacties achter laten onder andere blogartikelen vinden wij fijn!

Ben jij voorbereid op regenachtig zomerweer?

 

 

15 Comments

 1. Charlotte 16 juni 2022 at 16:52 - Reply

  Ik hou wel vsn een beetjevregen tijdens een wandeling. Thuis evdn douchen en iets nieuws aan is zo gebeurd. Met de opwarming van de aarde is het vaak ontzettendcwarm & wat verkoeling vind ik dan wel fijn.

 2. Anneliese de Waal 21 juni 2022 at 10:12 - Reply

  Regen in heel fijn voor de tuin ?. Ik gebruik altijd een paraplu bij regen.
  Groetjes Anneliese

  • Linda schrijft 't op 3 augustus 2022 at 12:38 - Reply

   Ik heb een e- bike maar mijn regenpak aan trekken vind ik maar niks. Dan maar even wachten totdat de bui voorbij is.

 3. Bianca 1 juli 2022 at 16:02 - Reply

  Ik zou willen zeggen ‘altijd’ maar op de 1 of andere manier zegt de weerapp meestal iets anders dan wat we daadwerkelijk over ons heen krijgen.

 4. Jolijn 3 juli 2022 at 13:17 - Reply

  Ja hoor! Zelfs mijn rondje hardlopen laat ik er niet door verhinderen, regenkleding aan en gaan :)

 5. E. Horlings 9 juli 2022 at 05:00 - Reply

  De overkapping in de tuin is een goede schuilplek tijdens de regen op een zomerse dag. Maar de planten knappen er ook van op!

 6. Gabrielle 3 augustus 2022 at 14:30 - Reply

  Goede regenkleding is enorm handig, zeker in de zomer! Want vaak is het een paar uur later weer opgeklaard. Ik heb altijd een regenbroek mee!

 7. Nicole Orriëns 5 augustus 2022 at 08:54 - Reply

  Jazeker! Sterker nog, ik omarm het! Na de hitte was ik vandaag echt blij met de regen bijvoorbeeld : )

 8. Wanda 7 augustus 2022 at 18:16 - Reply

  Met een beetje miezerig regen wil ik nog wel naar buiten gaan om te wandelen, maar anders krijg je mij echt niet vrijwillig naar buiten hoor. Ben totaal geen regenmens en heb er dan ook een pesthekel aan.

 9. Amina 9 augustus 2022 at 21:31 - Reply

  Ik hou van die afwisseling bij ons in de zomer. Ik zou nooit in een land kunnen leven waar het elke dag 35-40 graden is. Vreselijk! Ik vind het altijd leuk wanneer onze buren in de zomer tijdens regen hun partytenten opzetten. En dan lekker verder feesten, zo gezellig!

  Wij hebben zelf een balkon dus dan is zo’n tent niet handig. Als ik fiets in de zomer draag ik nooit een regenpak, dan regen ik liever helemaal nat vanwege de luchtvochtigheid. In een pak ga ik helemaal kapot dan.

  Leuke blog! xxx

 10. Tessa 10 augustus 2022 at 14:47 - Reply

  Als het regent blijf ik het liefste binnen of doe ik een binnen activteit zoals een museum bezoeken

 11. Rory 11 augustus 2022 at 16:55 - Reply

  Nou, met een feestje buiten zoek ik echt – voor zover dat kan – goed uit wat het weer gaat doen. Ook heb ik een keer een partytent gehuurd. Gelukkig hebben we een (deels) overkapte veranda, maar toch.

 12. rachel 16 september 2022 at 09:15 - Reply

  ik vind de regen niet erg maar mits ik er lang in moet staan

 13. Luus 20 oktober 2022 at 08:04 - Reply

  Zo’n capuchon op je hoofd vind ik levensgevaarlijk op de fiets, je kijkt erin en ziet van het verkeer vrijwel niets! Dan maar liever natte haren!

  • lmcmr 20 oktober 2022 at 18:20 - Reply

   Bij mijn regenjas en poncho heeft de vormgeving een inkeping aan de zijdes. Ook draait de capuchon iets mee met mijn hoofd en heeft een klepje. Ik heb er in het verkeer geen last meer van

Leave A Comment