Nu de zon zichzelf wat vaker laat zien, is het weer tijd om de tuin goed aan te pakken  en klaar te maken voor de lange zomerdagen. En wat is er nu gezelliger dan een vrolijke en kleurrijke tuin vol mooie plantjes en bloementjes? Met deze simpele upgrades tover je een saaie tuin om in een heerlijke plek waar je heerlijke tuinfeestjes in kunt geven, zónder de schep en tuinhandschoenen uit de schuur te hoeven halen. Maak dankzij Festival Colours ook kennis met het fleurige pootgoed, maar daarover later meer…

1. Kies een kleurenpalet dat bij je past

Voordat je losgaat in het tuincentrum, is het belangrijk om even stil te staan bij het soort buitenruimte waarover je beschikt. De kleuren die je kiest, hebben hier namelijk invloed op! Een kleinere tuin is namelijk beter gebaat bij blauw-paarse tinten. Deze kleuren roepen kalmte op en laten de buitenruimte groter lijken. Denk daarbij aan tinten die elkaar goed aanvullen, zoals lichtpaars in combinatie met donkerblauw en een witte accentkleur. Extra leuk is een gele accentkleur, zoals de bovenstaande perkgoedmix van Festival Colours.
Een grotere tuin komt juist weer beter tot zijn recht met roodtinten, in combinatie met oranje en geel. Ook hier kan een wit accent erg leuk zijn voor een sprankelend en fris effect. Dat deze bonte kleurencombinatie niet per se druk hoeft te zijn, bewijst ook deze warme Festival Colours perkgoedmix. Het grote voordeel van deze mixen is dat het al helemaal voor je is samengesteld. Je hoeft alleen nog een favoriet uit te kiezen!

Festival Colours perkgoedmixen fleuren je tuin op, winnen.

2. Ga de hoogte in

Oké, je hebt een kleurenpalet gekozen waar je helemaal blij van wordt. Dan is het nu tijd om de tuin aan te pakken! Beperk je daarbij niet alleen tot bloempotten die op de grond staan, maar ga ook de hoogte in. Door te spelen met verschillende hoogtes, lijkt jouw tuin of balkon groter en voller aangekleed. Daarvoor kan je vele creatieve oplossingen gebruiken, zoals mooie kleurrijke bloembakken aan een tuinhek of balkonbalustrade. Met handige hangpotten gevuld met perkgoed, zoals dit paarse exemplaar van Festival Colours, tover je gemakkelijk een saai tuinhek om in een mooi verticaal tuintje. Wil je in de avond wat meer sfeer? Kleed jouw buitenruimte dan verder aan met een mooi verlichtingssnoer en een paar hangpotten voor een gezellig urban jungle gevoel.

3. Creëer een cozy corner

Het liefste hebben we een heerlijk hoekje in de tuin waar we kunnen genieten van iedere zonnestraal. Zo’n cozy corner heb je zo gemaakt! Denk hierbij aan de mooie kant-en-klare terraspotten van Festival Colours met samengestelde perkplantjes in verschillende kleuren voor een pop of colour. Of ga voor minimalistische mixen in eenzelfde kleur, maar met een speelse touch door het gebruik van diverse soorten plantjes. Om diepte te creëren kun je gebruikmaken van tafeltjes en plantenzuilen in verschillende hoogtes. Als final touch kun je de boel nog wat meer aankleden met mooie tuinkussens die passen in jouw eerder gekozen kleurenpalet. Zo komt jouw nieuwe favoriete hoekje in de tuin helemaal tot leven!

Cozy corner met Festival Colours perkgoedmixen.

Verkrijgbaarheid

Geïnspireerd om de tuin stressvrij aan te pakken? De perkgoedmixen van Festival Colours in hang- en terraspotten zijn verkrijgbaar tot eind juni bij diverse tuincentra, bloemisten en bouwmarkten. Kijk voor meer inspiratie op de website Festivalcolours.nl.

Mijn ervaring met het perkgoed van Festival Colours

Ik kijk mijn ogen uit op de site van Festival Colours, wat een kleurenpracht. En zoveel verschillende soorten planten. Een paar soorten heb ik wel eens in de zomer als hangplant aan de muur gehangen, maar ik heb nog nooit een terraspot met deze planten gevuld. Dat beloofd een fleurig uitzicht te worden in onze tuin. En wat zullen de bestuivers genieten van alle bloeiende bloemen. Er worden al volop kamertjes verhuurd in ons insectenhotel. Het Festival Colours pakket is op dit moment nog onderweg. Houd de sociale media kanalen van Tuin- en Buitenleven voor de foto’s van de ontvangst.

Winnen

Tuin- en Buitenleven mag namens Festival Colours kant-en-klare terraspotten met mooie Festival Colours perkgoedmixen verloten.

De winnaar is bekend

Niet gewonnen, niet getreurd. Neem een kijkje tussen de lopende winacties.

Lees meer

Tuin- en Buitenleven op Social Media

Je kunt Tuin- en Buitenleven ook vinden op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, TikTok, Bloglovin en LinkedIn. Helemaal leuk als je Tuin- en Buitenleven ook gaat volgen. Daar kan je heel handig de volgknoppen voor gebruiken…
Voor een kijkje achter de schermen is de Facebookgroep van Tuin- en Buitenleven uitermate geschikt. Al je vragen, oproepjes en verzoeken m.b.t. het buitenleven kun je daar heel laagdrempelig plaatsen. Ook reacties achter laten onder andere blogartikelen vinden wij fijn!

Ben jij al klaar voor de zomer?

Bron afbeeldingen: Festival Colours