Nu de zon zichzelf wat vaker laat zien, is het weer tijd om de tuin goed aan te pakken  en klaar te maken voor de lange zomerdagen. En wat is er nu gezelliger dan een vrolijke en kleurrijke tuin vol mooie plantjes en bloementjes? Met deze simpele upgrades tover je een saaie tuin om in een heerlijke plek waar je heerlijke tuinfeestjes in kunt geven, zónder de schep en tuinhandschoenen uit de schuur te hoeven halen. Maak dankzij Festival Colours ook kennis met het fleurige pootgoed, maar daarover later meer…

1. Kies een kleurenpalet dat bij je past.

Voordat je losgaat in het tuincentrum, is het belangrijk om even stil te staan bij het soort buitenruimte waarover je beschikt. De kleuren die je kiest, hebben hier namelijk invloed op! Een kleinere tuin is namelijk beter gebaat bij blauw-paarse tinten. Deze kleuren roepen kalmte op en laten de buitenruimte groter lijken. Denk daarbij aan tinten die elkaar goed aanvullen, zoals lichtpaars in combinatie met donkerblauw en een witte accentkleur. Extra leuk is een gele accentkleur, zoals de bovenstaande perkgoedmix van Festival Colours.
Een grotere tuin komt juist weer beter tot zijn recht met roodtinten, in combinatie met oranje en geel. Ook hier kan een wit accent erg leuk zijn voor een sprankelend en fris effect. Dat deze bonte kleurencombinatie niet per se druk hoeft te zijn, bewijst ook deze warme Festival Colours perkgoedmix. Het grote voordeel van deze mixen is dat het al helemaal voor je is samengesteld. Je hoeft alleen nog een favoriet uit te kiezen!

Festival Colours perkgoedmixen fleuren je tuin op, winnen.

2. Ga de hoogte in.

Oké, je hebt een kleurenpalet gekozen waar je helemaal blij van wordt. Dan is het nu tijd om de tuin aan te pakken! Beperk je daarbij niet alleen tot bloempotten die op de grond staan, maar ga ook de hoogte in. Door te spelen met verschillende hoogtes, lijkt jouw tuin of balkon groter en voller aangekleed. Daarvoor kan je vele creatieve oplossingen gebruiken, zoals mooie kleurrijke bloembakken aan een tuinhek of balkonbalustrade. Met handige hangpotten gevuld met perkgoed, zoals dit paarse exemplaar van Festival Colours, tover je gemakkelijk een saai tuinhek om in een mooi verticaal tuintje. Wil je in de avond wat meer sfeer? Kleed jouw buitenruimte dan verder aan met een mooi verlichtingssnoer en een paar hangpotten voor een gezellig urban jungle gevoel.

3. Creëer een cozy corner.

Het liefste hebben we een heerlijk hoekje in de tuin waar we kunnen genieten van iedere zonnestraal. Zo’n cozy corner heb je zo gemaakt! Denk hierbij aan de mooie kant-en-klare terraspotten van Festival Colours met samengestelde perkplantjes in verschillende kleuren voor een pop of colour. Of ga voor minimalistische mixen in eenzelfde kleur, maar met een speelse touch door het gebruik van diverse soorten plantjes. Om diepte te creëren kun je gebruikmaken van tafeltjes en plantenzuilen in verschillende hoogtes. Als final touch kun je de boel nog wat meer aankleden met mooie tuinkussens die passen in jouw eerder gekozen kleurenpalet. Zo komt jouw nieuwe favoriete hoekje in de tuin helemaal tot leven!

Cozy corner met Festival Colours perkgoedmixen.

Verkrijgbaarheid.

Geïnspireerd om de tuin stressvrij aan te pakken? De perkgoedmixen van Festival Colours in hang- en terraspotten zijn verkrijgbaar tot eind juni bij diverse tuincentra, bloemisten en bouwmarkten. Kijk voor meer inspiratie op de website Festivalcolours.nl.

Mijn ervaring met het perkgoed van Festival Colours.

Ik kijk mijn ogen uit op de site van Festival Colours, wat een kleurenpracht. En zoveel verschillende soorten planten. Een paar soorten heb ik wel eens in de zomer als hangplant aan de muur gehangen, maar ik heb nog nooit een terraspot met deze planten gevuld. Dat beloofd een fleurig uitzicht te worden in onze tuin. En wat zullen de bestuivers genieten van alle bloeiende bloemen. Er worden al volop kamertjes verhuurd in ons insectenhotel. Het Festival Colours pakket is op dit moment nog onderweg. Houd de sociale media kanalen van Tuin- en Buitenleven voor de foto’s van de ontvangst.

Winnen.

Tuin- en Buitenleven mag namens Festival Colours kant-en-klare terraspotten met mooie Festival Colours perkgoedmixen verloten.

De winnaar is bekend.

Niet gewonnen, niet getreurd. Neem een kijkje tussen de lopende winacties.

Lees ook.

Tuin- en Buitenleven op Social Media.

Je kunt Tuin- en Buitenleven ook vinden op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Bloglovin en LinkedIn. Helemaal leuk als je Tuin- en Buitenleven ook gaat volgen. Daar kan je heel handig de volgknoppen voor gebruiken…
Voor een kijkje achter de schermen is de Facebookgroep van Tuin- en Buitenleven uitermate geschikt. Al je vragen, oproepjes en verzoeken m.b.t. het buitenleven kun je daar heel laagdrempelig plaatsen. Ook reacties achter laten onder andere blogartikelen vinden wij fijn!

Ben jij al klaar voor de zomer?

Bron afbeeldingen: Festival Colours

Homepage van Tuin- en Buitenleven.

Informatie

Recent gepubliceerd:

28 Comments

 1. Xaviera Jamie 20 mei 2022 at 09:21 - Reply

  Wat een fantastische kleuren in allerlei tinten en varianten! Ik heb een border waar ik graag zoveel mogelijk kleur in wil hebben voor de vlinders en de bijen. Dat helpt bovendien reuze voor het rustig kunnen zitten op ons terrasje want daar hebben ze dan geen interesse in. Festival Colours het is toch een feestje dit prachtigs de hele zomer om je heen te hebben buiten! Ik vind de lila tinten echt verrassend mooi, wat een kleuren.

 2. Marian B 20 mei 2022 at 09:43 - Reply

  Bloemen maken mij vrolijk. De dag van de uitslag dan ben ik jarig, dat zou wel een geweldig verjaardagscadeau zijn! Ik hou van licht roze, lila en wit. Maar ook een leuk palet van geel, roze, wit, paars vind ik mooi.

 3. Anneliese de Waal 21 mei 2022 at 15:47 - Reply

  Ik vind de kleuren prachtig, vooral de roze, paarse, rode kleuren zijn schitterend.

  Ik doe erg graag mee ??

 4. Marion Poeste 22 mei 2022 at 03:19 - Reply

  Echt super vrolijk word ik hiervan. Mijn favoriete kleur is geel, maar eigenlijk de combinatie van alle ”regenboog kleur plantjes” zoals onze dochter het noemt, vind ik het leukste. De namen heb ik geen verstand van, als het maar kleurrijk is . Ik maak heel graag kans om de tuin lekker op te kunnen vrolijken en elke dag te genieten van dit kleurrijke geheel.

 5. Bea 22 mei 2022 at 06:27 - Reply

  Ik ga voor paars erg mooi

  • Rosa Steenbergen 6 juni 2022 at 15:58 - Reply

   Nu kunnen de dier weer zalig in de achtertuin aanwezig zijn.

 6. Antonia van Eegelen 22 mei 2022 at 07:47 - Reply

  Kleuren, vrolijk en blij
  Leuk voor mij en vooral voor onze vlinders en bij.
  Daar waag ik graag een kansje voor, om onze dieren te helpen

 7. Jacqueline van de Manakker 24 mei 2022 at 09:05 - Reply

  Daar wordt je altijd zo vrolijk van, van al die kleurtjes en zo’n mooie bloemetjes.
  Mijn favriete kleuren zijn, wit, paars en lila en ik waag dolgraag een kansje voor deze beauty

 8. Jacqueline van de Manakker 24 mei 2022 at 09:10 - Reply

  Daar wordt je altijd zo vrolijk van, van al die kleurtjes en zo’n mooie bloemetjes.
  Mijn favoriete kleuren zijn, wit, paars en lila en ik waag dolgraag een kansje voor deze beauty.
  Wilt u aub mijn vorige mail verwijderen, want daar staat zo’n raar emailadres bij, wat dus echt niet van mij is.

 9. Jacqueline Roose 24 mei 2022 at 10:48 - Reply

  Wat een geweldig kleurrijk assortiment van Festival Colour. Een mooie kennismaking en prachtige potten en bloemen om mijn tuin op te fleuren. Wij hebben een zitkuil in onze tuin. Lijkt me super om daar een vrolijk gekleurde Easy corner te maken. Dat word genieten in de zomer en het najaar van deze bloemenpracht!

 10. Natalie 24 mei 2022 at 17:04 - Reply

  Heerlijk om de bloemetjes weer buiten te zetten ?
  Favoriete kleur is paars en dat zie je dan ook terug in onze tuin!

 11. E kalf 26 mei 2022 at 06:27 - Reply

  Geweldig ik hou heel erg van wit
  en blauwe tinten maar heb ook bont

 12. Luus 26 mei 2022 at 08:16 - Reply

  Wat een feest met Festival Colours, echt een lust voor het oog! Wie wil nou niet de zomer vieren met zo’n bonte bloemenpracht! En….ik houd van alle kleuren, ik zou graag met zo’n fleurige Festival Colours perkgoedmix geuren!

  Wat mag je

 13. Kristel Gubbels 26 mei 2022 at 12:24 - Reply

  Wow hier maken we heel graag kans op. Ik ben gek op de gekleurde en vooral als er rood mijn lievelings kleur bij zit :) gek op kleuren in de tuin.

 14. Patricia Bouthisma 26 mei 2022 at 12:44 - Reply

  Oh, wat mooi. We hebben nog niet zo lang een huis met een tuin, dus dit is enorm welkom. Dan kunnen we er iets gezelligs van maken. Mijn favoriete kleuren zijn paars, blauw en roze. Wbt planten heb ik geen idee. Daar heb ik geen verstand van. Ik hou wel van levendige kleuren en veel en mooie grote bloemen. Het liefst iets dat ieder jaar weer op komt

 15. Katrien Adams 26 mei 2022 at 12:48 - Reply

  Ik wil graag een Festival Colours op mij terras!

 16. Rosemary van Duinen 26 mei 2022 at 13:23 - Reply

  Blauw,paars, roze..zijn mooie kleuren. Maar een fleurig geheel is natuurlijk prachtig.

 17. Henrieke pol 27 mei 2022 at 07:08 - Reply

  Wij genieten dit jaar voor het eerst van onze nieuwe grote tuin. Wauw heerlijk.
  Maar ik mis kleur! Dus hoe goed zou dit van pas komen. Mijn favoriete kleur is rood, ik lees dat dit samen met oranje en goed goed doet je een grote tuin.
  Leuk weetje.

 18. Elle 27 mei 2022 at 08:41 - Reply

  de kleurencombinatie paars/wit vind ik heel mooi en stijlvol maar ook een beetje saai. Dit jaar ga ik voor rood/paars lekker knallen!

 19. Lonneke Vleugels 27 mei 2022 at 21:04 - Reply

  Wauw, ik mis echt nog kleur in de tuin. Laat ik dan net dit artikel tegen komen…dus ik ga heel hard duimen voor kleur in de tuin…de pot op het plaatje waar meerdere kleuren bij elkaar zaten, ziet er te gek uit; geel, paars, roze meteen een explosie van kleur!

 20. Elly van Asperen 29 mei 2022 at 19:56 - Reply

  Geel en oranje, vrolijke zomerse kleuren

 21. SophiaG 7 juni 2022 at 19:42 - Reply

  Paars en fuchsia kleuren!

 22. Diana van os 13 juni 2022 at 08:35 - Reply

  Wauw super mooi zeg ! Ik heb een balkon daar heb ik ook bloemen opstaan maar ik heb een dochtertje van 11 maanden ze doet graag bloemen plukken .

 23. Nicole Orriëns 21 juni 2022 at 08:30 - Reply

  Ik val meteen voor die vrolijke gele emmer met al die vrolijke bloemetjes. Die zou ik echt zo in mijn tuin zetten!

 24. Linda schrijft ' t op 25 juni 2022 at 10:29 - Reply

  Van mooie bloeiers in de tuin kan ik helemaal blij worden.

 25. Jouvence 5 juli 2022 at 11:37 - Reply

  Wij hebben onlangs ons stukje galerij opgevrolijkt met wat houten vlonders en planten. Ziet er meteen heel fleurig en kleurrijk uit.

 26. Mieke | Miek's Mind 11 juli 2022 at 09:12 - Reply

  Ik heb hier een pakket van ontvangen met fleurige bloemen: erg leuk! fleurt je tuin meteen van op

 27. rachel 12 juli 2022 at 07:15 - Reply

  je word zo vrolijk van al die kleuren he!! en ik zou het ook best willen maar al die beestjes hahah die erop af komen en dan op mij…not done

Leave A Comment