De Benelux heeft prachtige plaatsen en routes om te verkennen op de motor. Of je nu houdt van kronkelige wegen door het bos of uitgestrekte wegen langs de kust, er is genoeg te zien en te doen in deze drie kleine landen. In dit artikel zullen we enkele van de mooiste motorroutes in de Benelux bespreken. We zullen beginnen in België, het kleinste en meest dichtbevolkte land van de drie, en eindigen in Luxemburg, het grootste en meest afgelegen land. Maar niet nadat we eerst aandacht aan je uitrusting en bepakking voor je motorreis besteden.

Wat neem je mee op de motor?

Als je een motorroute gaat rijden, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Zorg ervoor dat je over een goede uitrusting bestaande uit een jack, motorschoenen, -broek, handschoenen en helm beschikt. Er bestaan overigens speciale tour motorlaarzen die naast waterdicht en beschermend erg comfortabel zijn. Daar kan je gerust mee wandelen gedurende een stop.
Het is ook aan te raden om een EHBO-kit mee te nemen, vooral als je langere afstanden gaat rijden. Vergeet ook niet om je motorpaspoort mee te nemen, als je van plan bent om de grens over te steken. Dit document is verkrijgbaar bij de meeste motorclubs en garages. Houd er ook rekening mee dat de wegen in de Benelux soms druk kunnen zijn, dus wees voorzichtig als je rijd. Veel plezier op de motor!

België.

Eén van de mooiste motorroutes in België is de weg tussen Antwerpen en Brussel. Deze route is ongeveer 100 kilometer lang en loopt langs de Schelde- en Rupelrivieren. Je komt langs vele historische steden en dorpen, waaronder Mechelen, Le en Tervuren. Deze route is vooral mooi in de lente en de zomer, wanneer de bomen en bloemen in bloei staan. Er zijn veel mooie plekken om te stoppen en te genieten van het uitzicht.

Motorroutes in Nederland.

In Nederland is er geen gebrek aan mooie motorroutes. Eén van de bekendste is de Afsluitdijk, een 32 kilometer lange dijk die het IJsselmeer van de Noordzee scheidt. De Afsluitdijk is een van de oudste en meest bezochte toeristische attracties van het land, dus het is zeker de moeite waard om een keer te bezoeken.
Als je van kronkelige wegen door het bos houdt, is de Veluwe een geweldige plek om te verkennen. De Veluwe is het grootste Nationale Park van Nederland en biedt alleen al meer dan 600 kilometer aan wandel- en fietspaden. Er zijn ook vele campings en vakantieparken, dus je kunt er gemakkelijk een nachtje doorbrengen.

Luxemburg.

Luxemburg is het grootste en meest afgelegen land van de Benelux, maar dat betekent niet dat het niet de moeite waard is om te bezoeken. Er zijn veel mooie natuurgebieden, zoals het Ardennenbos, en er zijn ook vele historische steden, waaronder Luxemburg-Stad, Vianden en Echternach. Als je van kronkelige wegen houdt, is de weg tussen Vianden en Echternach een geweldige plek om te rijden. Deze weg is ongeveer 40 kilometer lang en loopt door het Ardennenbos. Er zijn veel bezienswaardigheden langs de route. Je kunt een bezoek brengen aan Chateau du Vianden, één van de grootste kastelen in Europa.

Lees ook.

Rijd jij wel eens een uitgezette motorroute?

Afbeelding van Waldo Miguez via Pixabay

 

Homepage van Tuin- en Buitenleven.

Informatie

Recent gepubliceerd:

Leave A Comment