Leatherman staat bekend om zijn kwalitatief hoge multitools. Ze maken er de laatste jaren een sport van om steeds kleinere gereedschappen te vervaardigen. Daarmee staan multifunctioneel én veiligheid hoog in het vaandel. Ik neem het zakmes eens uit het etui en onder de loep. Wat zitten er veel functies in en wat een goede kwaliteit. Weet je wat, ik schrijf een review over de verschillende functies en de kwaliteit van het Leatherman Signal zakmes.

Het Leatherman Signal zakmes.

Een veelzijdig zakmes met vele mogelijkheden. Het zakmes heeft 19 verschillende functies en is gemaakt van roestvrij staal. Het zakmes is uitgerust met twee verwisselbare schijven. Een normale schijf en een harde schijf. De harde schijf is geschikt voor het snijden van karton, plastic en metaal. De normale schijf is geschikt voor het snijden van hout en kunststof.

Het zakmes is voorzien van glasbreker aan de achterkant van het heft. De glasbreker is gemaakt van kunststof en is sterk genoeg om een ruit te breken. Het zakmes is ook uitgerust met een vuursteentje om vuur mee te maken. Het zakmes heeft een mes, een schaar, een zaag, een tang, een borstel, een lichtpuntje, een pen en een lijnzaag. Dit zakmes is echt een must have voor iedereen die regelmatig onderweg de handen uit de mouwen steekt.

De vele functies van het Leatherman Signal zakmes.

Vlijmscherp zakmes met veiligheidspal.

De verschillende functies op een rijtje.

 • Punttang
 • Gewone tang
 • Hoogwaardige vervangbare kniptangen
 • Hoogwaardig vervangbare draadschaar voor hard metaal
 • Draadstripper
 • 420HC half gekarteld mes
 • Zaag
 • Hamer
 • Priem met oog voor draad
 • Blikopener
 • Flessenopener
 • 1/4 inch bit schroevendraaier voor inbus
 • Bit schroevendraaier
 • 1/4 inch ringsleutel
 • Karabijnhaak
 • 3/16 inch ringsleutel
 • Veiligheidsfluitje
 • Ferroceriumstaafje
 • Diamant gecoate slijper
 • INBEGREPEN BITS: Kruiskopschroevendraaier PH1 en PH2, Platte schroevendraaier 5,0mm en 6,5 mm

De kwaliteit van de Leatherman Signal.

Het zakmes is van prima kwaliteit. De verschillende onderdelen zitten stevig vast en zijn gemaakt van 420HC roestvrij staal, DLC-coating en Cerakote™. Het lemmet is scherp en houdt goed stand. Het lichtpuntje is krachtig en geeft goed licht. De pen is fijn in gebruik en de lijnzaag snijdt goed door hout en kunststof. Het glasbrekertje is sterk genoeg om een ruit te breken. De uit te klappen handvat van de tang is lang genoeg om kracht mee te kunnen zetten. En de diamantslijper houdt het lemmet erg scherp.

De tang van het Leatherman Signal zakmes.

Mijn ervaring.

Ik heb het zakmes al verschillende keren gebruikt en ben er erg tevreden over. De verschillende functies komen goed van pas en de kwaliteit is degelijk te noemen. De te nemen veiligheidsstappen maken het een veilig gereedschap. Het enige minpuntje is dat de diamantslijper helemaal los van het zakmes kan en dit kleine onderdeel wel eens zoek kan geraken in het gras. Over het algemeen is het zakmes echter een ware aanrader. Goed voor jarenlang plezier en zijn aankoopbedrag meer dan waard.

Conclusie.

Het Leatherman Signal zakmes is een veelzijdig zakmes met vele mogelijkheden. De gereedschappen zijn gemaakt van roestvrij staal en het zakmes heeft 19 verschillende functies. Het is voorzien van een glasbreker aan de achterkant van het heft, een vuursteentje om vuur mee te maken, een mes, een schaar, een zaag, een tang, een borstel, een lichtpuntje, een pen en een lijnzaag. Dit zakmes is echt een must have voor iedereen die regelmatig in de buitenlucht verkeert. De kwaliteit is perfect en de verschillende functies komen altijd wel goed van pas.

Regels omtrent het dragen van een zakmes.

In Nederland is het niet toegestaan om een zakmes mee te nemen in het openbaar vervoer of naar een openbare gelegenheid. Dit is om de veiligheid van iedereen te kunnen garanderen. Het is wel toegestaan om een zakmes mee te nemen op de camping of in de tuin. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat een zakmes een scherp voorwerp is en dat het dus gevaarlijk kan zijn. Mede daarom is het belangrijk om er voor te zorgen dat het zakmes op een veilige manier wordt meegenomen. Het etui van deze Leatherman Signal draagt hier aan bij. Ook is het zakmes voorzien van verschillende veiligheidsmaatregelen zoals een volledige vergrendeling.

Lees ook.

Draag jij een zakmes bij je?

Homepage van Tuin- en Buitenleven.

Informatie

Recent gepubliceerd:

6 Comments

 1. Angie 13 december 2022 at 05:27 - Reply

  Met regelmaat draag ik een zakmes bij, voornamelijk tijdens het werken in tuin of bos, of tijdens het boogschieten. Er wil nog wel eens een pijl in een boom of tak verdwijnen en die krijg je er vaak niet zo 1, 2, 3 weer uit… Leatherman ben ik al bekend mee, maar zo uitgebreid als de Signal is de mijne niet. Goeie tip!

 2. Linda schrijft ' t op 1 februari 2023 at 12:37 - Reply

  Een zalmes met een glasbewerking dat is handig

 3. Janet 1 februari 2023 at 14:43 - Reply

  Ik heb dit zakmes al eens eerder voorbij zien komen, het ziet er handig uit. Ik heb echter nog nooit een zakmes (nodig) gehad, maar ik kan me voorstellen dat het in sommige situaties handig is.

 4. Frederique 1 februari 2023 at 17:10 - Reply

  Oh nostalgie!! Ik had vroeger een Leatherman, iets andere uitvoering. Ik had hem altijd bij me en vond het superhandig. Helaas ben ik hem ooit kwijtgeraakt. Nu ik het weer zo zie, denk ik dat ik binnenkort weer eentje zal kopen toch.

 5. Jouvence 1 februari 2023 at 18:26 - Reply

  Ziet eruit als een fijne multitasker. Wij hebben er altijd een bij als we naar het bos gaan en (hoe erg ook) als ik alleen ga wandelen heb ik er ook een bij.

 6. Nicole Orriëns 2 februari 2023 at 09:44 - Reply

  Nee, ik heb geen zakmes, maar deze lijkt me wel superhandig. Zeker bij calamiteiten.

Leave A Comment