Jeetje, als er nog iets op mijn wensenlijst staat, dan is het wel een jacuzzi. Voordat ik daadwerkelijk een jacuzzi aanschaffen zal, zet ik eerst alle voor- en nadelen op een rijtje. Al zijn de voordelen van een bubbelbad in de tuin wel heel erg talrijk. Voor je broodnodige ontspanning hoef je de deur niet meer uit. En tegelijkertijd een lekkere frisse neus halen in de buitenlucht, terwijl je geniet van de sterrenlucht. Of ben ik nu te romantisch?

Wat is een jacuzzi?

Eigenlijk spreken we over een bubbelbad. Een bad of kuip waarin je met meerdere personen kan zitten om te genieten van (verwarmd) bubbelend water. Deze luchtbubbels kunnen uit het zitbad komen, maar ook van een losse mat.
De benaming jacuzzi komt van het Amerikaanse merk voor bubbelbaden Jacuzzi af. Hetzelfde geldt overigens voor het Engelse Whirlpool. Een ander synoniem voor bubbelbad is hottub. Al zie ik dan echt een houten tobbe met daaronder wat brandende houtblokken voor ogen.

Wat komt er allemaal bij kijken?

Waar moet je allemaal aan denken voordat je daadwerkelijk een jacuzzi in de tuin hebt staan? Voordat je de keuze voor een specifiek model kunt maken dien je eerst na te denken over het benodigde water en de energiebehoefte van een bubbelbad.
Een jacuzzi moet gevuld worden met leidingwater. Het gebruik van regenwater kan het bubbelsysteem niet goed verwerken en kan voor onderhoudsproblemen zorgen.
Om het bubbelende water ook aangenaam aan te laten voelen zal het verwarmd moeten worden. Daar is energie voor nodig. Hier hangt niet alleen een kostenplaatje aan, maar ook een praktisch punt van aandacht. De locatie moet bereikbaar zijn voor het vullen met water en het aansluiten van een energiebron. Ideaal zou het gebruik van de hernieuwbare energie opgewekt door zonnepanelen zijn.

De locatie.

Waar in je tuin kan je punt 1 een jacuzzi kwijt en heb je de beschikking over een water- en stroomaansluiting? Ook wil je hoogstwaarschijnlijk graag wat privacy terwijl je (samen) geniet in het bubbelbad. Is er nog een plekje onder de overkapping? Deze locatie in de tuin moet ook nog eens een stevige ondergrond hebben en gelijkvloers zijn. Denk hierbij aan een vlonder of een terras. Wanneer dit allemaal bekeken is kan je naar een Sunspa showroom in de buurt om je te verwonderen over het uitgebreide aanbod.

Punten van aandacht.

In de showroom laat je je misschien te gemakkelijk overhalen. Op voorhand kan je je verdiepen in het beschikbare aanbod en je eigen wensen op een rijtje zetten. Hoe groot mag de jacuzzi in omvang zijn? Hoeveel zitplaatsen en jets wil je minimaal hebben? Deze punten staan allemaal nog los van je beschikbare budget. En wacht eens. Het kan ook verstandig zijn om je van tevoren voorbereiden op de aanzuigende werking die een jacuzzi kan hebben. Mogen de kinderen met hun zandvoeten erin? Wie gaat de jacuzzi na gebruik schoonmaken en op regelmatige basis onderhouden?

Nadelen van een jacuzzi.

Als je na moet denken over schoonmaken en onderhoud zit je al bij één van de nadelen van het bezit van een jacuzzi. Het water is bederfelijk en moet zeker qua PH goede waardes hebben en ook behouden. Er zijn gelukkig tal van producten die je hierbij kunnen helpen. Denk hierbij aan reinigingsproducten en het gebruik van een afdekzeil.
Met het laatste nadeel kan je ook je voordeel doen. Tenminste als je goed NEE kunt zeggen. Je zult aantoonbaar meer bezoek van familie en vrienden ontvangen na de aanschaf van een jacuzzi. Vanaf dit moment zul je gemakkelijk een huisoppasser vinden wanneer je zelf op vakantie gaat. Alhoewel, je hoeft niet meer op vakantie met een jacuzzi in de tuin!

Lees ook.

Vind jij de voordelen van een jacuzzi tegen de nadelen opwegen?

Afbeelding van VIVIANE M. via Pixabay

 

 

Homepage van Tuin- en Buitenleven.

Informatie

Recent gepubliceerd:

One Comment

  1. Robert 19 maart 2023 at 07:27 - Reply

    Goeie info dit

Leave A Comment