De telefoon is onlosmakelijk met ons leven verbonden. En of je nu een iphone 11 of een andere mobiele telefoon in bezit hebt, het aanbod applicaties blijft hetzelfde. Ik zet een aantal apps voor alle buitenmensen op een rijtje. De apps waar je natuurlijk wel zonder kan, maar niet zonder zou moeten willen buiten leven.

Fietsknoop.

Als gezin zouden we niet meer zonder de app ‘Fietsknoop’ kunnen. Zelfs de kinderen stippelen eenvoudig een fietsroute uit, langs de mooiste paadjes richting het zwembad een dorp verder. Het enige wat je hoeft te doen is de nummering te volgen. En mocht je ergens bij een lunchroom stranden, dan vind je gemakkelijk de weg terug naar huis met de hulp van de app. Ik heb onderweg een goed bereik met mijn samsung a53. Je kunt natuurlijk als back-up de Fietsatlas van Routiq meenemen. Dan heb je de fietsroutes van heel Nederland in je fietstas zitten. Het gebruik van een app scheelt aanzienlijk in gewicht…

Fietsknooppuntennetwerk.

Ommetje app.

Het gebruik van de Ommetje app nam in de lockdowns een enorme vlucht. Je start eenvoudigweg vanuit huis of je locatie een ommetje, een wandeltochtje. De app is gratis te downloaden. Je kunt elkaar uitdagen om meer te wandelen. Een win-winsituatie want wandelen houdt de hersenen gezond!

Wildplukken.

Wie heeft er als kind geen bramen geplukt van de struiken onderweg? De bramen hebben nooit lekkerder gesmaakt dan toen. De Wildplukken app wijst je op fruitbossen en openbaar bereikbare notenbomen! Doe er je voordeel mee en meld je eigen bomen of struiken ook aan.

Drinkwaterkaart.

Onderweg even snel je waterfles vullen met kraanwater. Er zijn steeds meer openbare watertappunten in Nederland. Er zijn meerdere kaarten en overzichten per aanbieder. Dit is nog zonder het overzicht van de ondernemers waar je gratis wat water kunt afnemen. Voor watertappunten in het buitenland bestaat de Refillapp. Een aanrader voor verblijf in o.a. Duitsland, Italië, Ierland, Engeland, Zwitserland en Slovenië.

Buienradar.

Tja, ik noem het toch maar de app van Buienradar. Je kunt ook bedreven zijn in het lezen van de wolken of andere tekenen uit de natuur om het weer te voorspellen. Staan de koeien met de kont in de wind? Zag je de dag ervoor schapenwolken? Of je kijkt even snel op de Buienradar app en je past tijdig je plannen of je route aan. Het zou wel zonde zijn als je je door de weersvoorspelling laat weerhouden van het genieten van het buitenleven. Dat is niet vaak nodig.

Conclusie.

Heb ik je kunnen verrassen? Je bent letterlijk en figuurlijk voorzien van je natje en je droogje tijdens je wandel- of fietstocht. Dan zijn nog buiten beschouwing de apps van de smartwatch en initiatieven die ondersteunen bij een gezonde levensstijl gebleven. Denk hierbij aan SamenGezond.

Lees ook.

Sociale media.

Tuin- en Buitenleven is ook actief op social media en heeft een eigen Facebook groep. Zien we je daar ook voor een kijkje achter de schermen?

Van welke apps maak jij onderweg vaak gebruik?

*dit artikel is in samenwerking met Simyo geschreven*

Bron afbeelding: De Wildplukwijzer

Homepage van Tuin- en Buitenleven.

Informatie

Recent gepubliceerd:

6 Comments

  1. Eveline 24 september 2022 at 09:33 - Reply

    Bedankt voor de tips! Ik kende de Wildplukken app nog niet. Ik ga deze zeker een keer uitproberen. ?

  2. Noortje 24 september 2022 at 10:29 - Reply

    Wat leuk en handig! Gaan wij zeker gebruiken!

  3. Claire 29 september 2022 at 21:37 - Reply

    Ik heb wildplukken direct gedownload. Dankjewel voor de tip! Het ziet er erg leuk uit.

  4. Nicole Orriëns 30 september 2022 at 07:03 - Reply

    Ik gebruik altijd Spotify als ik ga hardlopen en als ik de weg zoek Google Maps!

  5. Tessa 30 september 2022 at 10:43 - Reply

    Ommetje app ga ik downloaden, een route lopen is toch net wat leuker dan doelloos rond lopen

  6. Mimi 11 december 2022 at 20:28 - Reply

    Wat een schat aan informatie voor buitenmensen!

Leave A Comment