Is het een hoofdband? Is het een sjaal of een kol? Lijkt het op een bivakmuts, de balaclava? Kan je het gebruiken als een zweetbandje? Ja hoor, dat kan allemaal. Het is een BUFF® Coolnet UV+, een multifunctionele band die alle buitenmensen beschermt tegen UV-straling en tegelijkertijd ook verkoeling brengt. Heb jij al een BUFF?

BUFF Coolnet UV+.

De naadloze Coolnet UV+ is gemaakt van gerecyclede plastic flessen. De band rekt en zit technologisch zeer vernuftig in elkaar. Er is gebruikt gemaakt van gepatenteerde koeltechnologie en de band blijft langer fris. Ook biedt het tot een factor 50 zonbescherming. De BUFF Coolnet kent meerdere toepassingen in de tuin en tijdens het sporten. Daarbij komt dat er voor iedere smaak wel een leuk design Coolnet verkrijgbaar is.

Coolnet UV+ Insect Shield en Reflective.

BUFF heeft nog twee bijzondere technologische hoogstandjes door gebruik te maken van Insect Shield® technologie en reflecterend materiaal. Deze toepassingen zijn speciaal bedoeld voor mensen die belang hebben bij het weren van insecten. En één voor degene die graag maximaal zichtbaar is na zonsondergang, denk hierbij aan hardlopers. Zo is er voor een ieder een uitermate geschikte BUFF Coolnet UV+ verkrijgbaar.

Mijn ervaring met de multifunctionele band.

Gelijk na het lezen van het bericht over de BUFF Coolnet UV+ dacht ik aan een haarband. Zo blijft mijn haar uit mijn gezicht tijdens het fietsen en tuinieren. Prompt breekt een week later de knuttentijd aan. De knut is familie van de mug en heeft ook bloeddorst. De beestjes zijn bijna niet zichtbaar en zorgen als het windstil is voor veel hinder. Met de BUFF Coolnet UV+ sla ik dus meerdere vliegen in een klap. Ik had er bijna twee nodig terwijl ik alle Hortensia’s probeerde te bevrijden van brandnetels, kleefkruid en andere klimplanten. De band is lang genoeg om mijn oren, neus, nek en keel te beschermen tegen de steekdieren (zie uitgelichte afbeelding). Ik kan gewoon blijven ademen en de stof zweet niet. Tijdens een drinkpauze blijf ik de band dragen of hang het even uit over de stoelleuning.
Tijdens het fietsen houd ik niet van de wind in mijn nek. De BUFF Coolnet vervangt heel eenvoudig mijn hoog dichtgeritste jas voor een kol. En het ziet er door het design ook nog eens heel leuk uit. Kortom ik ben blij met de BUFF Coolnet UV+ en vind het een aanrader.

Informatie.

BUFF® Coolnet UV+ is verkrijgbaar bij de betere outdoor- en sportwinkels en via webshops. Ga voor meer informatie naar Technolyt.nl. Consumentenadviesprijs vanaf € 18,95.

Buuf Coolnet UV+ review.

Ik neem nu standaard mijn tuinhandschoenen, BUUF Coolnet UV+ en anti-insect bar mee naar de tuin.

Over BUFF.

Het verhaal van BUFF® begint 25 jaar terug wanneer de avonturier Juan Rojas het idee krijgt om een multifunctionele sjaal te maken. In de stoffabriek van zijn familie produceert hij de eerste samples van een naadloze en kokervormige sjaal van elastisch en ademend microvezel. Met trots draagt hij de eerste versie van de Original BUFF tijdens zijn avonturen op de motor en in de bergen.
BUFF is sindsdien uitgegroeid tot een waar begrip in multifunctionele headwear. Het merk is inmiddels ook uitgebreid met een lifestyle collectie met vele unieke designs. De collectie combineert stijl met uitstekende bescherming tegen de elementen. Vandaag de dag staat BUFF bekend om de kwaliteit, aandacht voor het milieu, het gebruik van hoogwaardige materialen en innovatieve producten en materialen.

Winnen.

Tuin- en Buitenleven mag namens BUFF® een BUFF Coolnet UV+, kleur blauw verloten.

Win een BUFF Coolnet UV+ blauw bij Tuin- en Buitenleven.

Maak kans op een BUFF Coolnet UV+ blauw bij Tuin- en Buitenleven.

Wat mag je hiervoor doen?

Om kans te maken op deze fantastische prijs laat je een leuke reactie achter onder dit artikel én een ander artikel op TuinenBuitenleven.com. Ik ben overigens wel benieuwd wanneer je de BUFF gaat dragen. De winnaar wordt op 10 juli 2022 bekend gemaakt onder dit artikel.

De winnaar is bekend!

Nanda heeft de snelloting gewonnen. Stuur je een email naar winnen.thuisleven@gmail.com met je gegevens? Niet gewonnen, niet getreurd. Neem een kijkje tussen de lopende winacties.

Lees ook.

Tuin- en Buitenleven op Social Media.

Je kunt Tuin- en Buitenleven ook vinden op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Bloglovin en LinkedIn. Helemaal leuk als je Tuin- en Buitenleven ook gaat volgen. Daar kan je heel handig de volgknoppen voor gebruiken…
Voor een kijkje achter de schermen is de Facebookgroep van Tuin- en Buitenleven uitermate geschikt. Al je vragen, oproepjes en verzoeken m.b.t. het buitenleven kun je daar heel laagdrempelig plaatsen. Ook reacties achter laten onder andere blogartikelen vinden wij fijn!

Draag jij iets op of om je hoofd?

*voor het schrijven van dit artikel heb ik een review exemplaar ontvangen*

Homepage van Tuin- en Buitenleven.

Informatie

Recent gepubliceerd:

38 Comments

 1. Antonia van Eegelen 20 juni 2022 at 07:33 - Reply

  Ik zou hem dragen als ik de tuin in ga, maar ook als ik naar winkel zou gaan

 2. Anneliese de Waal 21 juni 2022 at 10:10 - Reply

  Super handig voor in de tuin te werken, ik doe erg graag mee ?? Groetjes Anneliese de Waal

  • Frederique 17 augustus 2022 at 05:34 - Reply

   Handig hoor, ook fijn dat het factor 50 zonbescherming biedt!

 3. Zilfia 22 juni 2022 at 20:04 - Reply

  Buiten krijg ik vliegen en pollen op mijn gezicht tijdens fietsen of wandelen die gaan meestal in mijn neus en dan krijg je “hatschieee” of erge kriebels en rode of prikkelende ogen…Ik heb een masker geprobeerd op te doen maar daar krijg ik geen genoeg zuurstof van en vind ik niet fijn en kijken mensen ook raar om heel de tijd…

  • Annemarieke Bos 23 juni 2022 at 17:02 - Reply

   Op de motor!!! Geweldig!!!

  • Eddie van Hommelen 9 juli 2022 at 04:28 - Reply

   Als ik op de koersfiets zit draag ik altijd een Buff onder mijn fietshelm, want er vliegt heel wat door de lucht met 30 km/uur. Zonder Buff ga ik niet van huis.

 4. karin de graaf 22 juni 2022 at 21:47 - Reply

  tijdens de wat frissere zomeravonden

 5. Shirley 23 juni 2022 at 04:49 - Reply

  Ik loot graag mee

 6. Ans 23 juni 2022 at 07:23 - Reply

  Ik loot graag mee. Een verrassing voor mijn zoon. Hij draag altijd een Buff bij het sporten omdat hij lang haar heeft. Ideaal voor als het warm is.

 7. m chen 23 juni 2022 at 06:29 - Reply

  Ik zal de BUFF gaan dragen tijdens boswandelingen in het hooikoortsseizoen!

 8. Nelly 23 juni 2022 at 07:28 - Reply

  Ik ga het dragen als sjaal of als hoofdband. Loot graag mee.

 9. Wilmsen Anita 23 juni 2022 at 07:40 - Reply

  Ik neem het mee naar de festivals

 10. Astrid van Rekom 23 juni 2022 at 10:09 - Reply

  Nou, ideaal bij het werken in de tuin!

 11. WIllem de Wal 23 juni 2022 at 11:08 - Reply

  Nou daar hoef ik niet lang over na te denken, mijn hobby is: toeren op de racefiets, was onlangs vanuit Leeuwarden naar Breezanddijk gefietst, met de fietsbus over de afsluitdijk naar Den Oever, vandaar voor koffie bij familie in Wervershoof en toen over de dijk van Enkhuizen naar Lelystad, en toen op de trein terug naar huis. Had op de dijk ongelooflijk last van insecten. De volgende keer zou deze BUF heel goed van pas komen.

 12. Leon 23 juni 2022 at 11:32 - Reply

  Leuke actie. Ik zou hem dragen tijdens hikes van Scouting

 13. Marian B 23 juni 2022 at 14:19 - Reply

  Ik doe mee! Als sjaal of hoofdband zal ik hem gaan gebruiken, lijkt me wel een fijn en praktisch ding.

 14. Esther 23 juni 2022 at 14:48 - Reply

  Welk jaargetijde het ook is wanneer ik een jas draag hoort daar standaard een Buff bij.

 15. Maaike 23 juni 2022 at 17:54 - Reply

  Heerlijk in de Zwitserse kou

 16. Tanja 24 juni 2022 at 11:15 - Reply

  Normaal draag ik op zijn hoogst een klip in mijn haar, zeker wanneer het warm is. Maar met de buff kan ik het als een hair wrap dragen. Droogt mijn haar niet zo uit door de zon.

 17. Gea 24 juni 2022 at 13:10 - Reply

  Heerlijk voor in de tun

 18. SophiaG 24 juni 2022 at 19:18 - Reply

  Ik maak graag kans. Ik zou hem tijdens het wandelen gebruiken. Ideaal voor koudere dagen, maar ook als bandana op warme dagen.

 19. Jacqueline de Waal 26 juni 2022 at 08:58 - Reply

  Dat zou super zijn voor mijn dochter naar haar werk als ze in de tuinen werkt

 20. Emmy Oster 27 juni 2022 at 12:22 - Reply

  MIsschien helpt het tegen hooikoorts?

 21. anja 27 juni 2022 at 18:32 - Reply

  fijn voor mee op reis en voor het sporten maar zeker ook voor in de tuin

 22. Stef 29 juni 2022 at 19:30 - Reply

  Ik heb makkelijk last van hooikoorts dus dan zal deze mooie Buff zeker helpen dat te verminderen en als ik klaar ben in de tuin gebruik ik hem op de motor want vooral de UV-straling zorgt vaak met een normaal sjaaltje voor een verbrande neus (open helm) en dat heb ik liever niet!

 23. Bianca 1 juli 2022 at 15:30 - Reply

  Heerlijk beschermd tijdens een strandwandeling!

 24. Jolijn 3 juli 2022 at 13:15 - Reply

  Handig voor op de motor! Ik maak graag kans.

 25. Imke 4 juli 2022 at 18:56 - Reply

  handig voor in de tuin maar ook voor mee op reis

 26. Elle 5 juli 2022 at 13:56 - Reply

  lijkt me ideaal op de motor of op de fiets, ik heb last van hooikoorts en alles wat de pollen tegenhoudt scheelt weer

 27. Jacqueline van de Manakker 19 juli 2022 at 09:01 - Reply

  Jammer ik ben te laat

 28. Nanda 25 juli 2022 at 16:12 - Reply

  BUFF !! Wat een geweldige uitvinding.
  Zou het dragen tijdens het fietsen. Tegen de vliegen en zonnesteek.
  Ook tijdens het tuinieren.
  Ik zou het wel weten ?

 29. Diny Gijsberts 26 juli 2022 at 04:56 - Reply

  Op mijn werkvloer want daar is het altijd benauwd én warm en da’s n8et handig als je in de overgang zit met ál die opvliegers !

 30. Linda schrijft 't op 15 augustus 2022 at 18:49 - Reply

  Een sjaal gemaakt van recycling flessen, beter kan het niet!

 31. Deborah 16 augustus 2022 at 08:18 - Reply

  Ik ben natuurlijk weer eens vet te laat met het reageren en mee doen aan deze actie. Maar wat een uitvinding!!
  Voor de winter heb ik een aantal buffs in de kast liggen. Ik vind ze ideaal. Ik gebruik ze nl bijna bij al mijn buitenhobby’s. En deze kan dus ook mooi in de zomer tegen de muggen (en mogelijk ook dazen) Ik zou mijn paard er mee moeten inpakken haha.

 32. Marie-Lise (Reisrustig.be) 16 augustus 2022 at 18:43 - Reply

  Ik ben gigantische fan van Buffs (ik heb er 4 in verschillende kleurtjes :)). Ik gebruik hem vooral in de zomer om de zon van mijn hoofd te houden.
  Jammer dat ik te laat ben voor de winactie! :)

 33. EvenDelen.be 19 augustus 2022 at 11:04 - Reply

  Ik wist niet dat dit bestond maar het is echt wel super handig.
  Voor zover ik weet ben ik gelukkig niet allergisch.
  Deze Buff heeft echt heel veel voordelen.

 34. Renata Feyen 19 augustus 2022 at 21:45 - Reply

  Ik had er nog niet van gehoord en ben verbaasd dat het zo beschermd tegen de zon

 35. rachel 10 september 2022 at 07:30 - Reply

  ik had er nog niet van gehoord ook maar ik mag dat ook niet dragen ivm mijn gpa aandoending ;)

Leave A Comment