Poeh, ergens ben ik wel blij dat we niet meer bij de voetbaltraining mogen blijven kijken. Tweemaal in de week ’s avonds anderhalf uur lang op de tocht langs de lijn staan wippend van been op been. Al kan je je daar natuurlijk ook op kleden. Nu fiets ik vol gas terug naar een behaaglijk verwarmd huis voor een kop koffie. En dan trek ik alles weer aan voor het ophalen.

Behaaglijke kleding voor alle buitenmensen

Buitenkleding, ook wel outdoor kleding moet voldoen aan wat eisen. De kledingstukken moeten blijven ademen, zeker tijdens inspanning. Dit moet niet ten koste gaan van de watervastheid of waterdichtheid. Dunne laagjes stof genieten de voorkeur om de warmte beter te behouden.
Ook moet kleding voor buitenmensen stevig zijn en tegen een stootje kunnen. Soms is het wenselijk dat de broek kniestukken heeft en extra zakken voor je zakmes of gereedschap. Wat draag ik dan zoal, zal je misschien denken?

Thermokleding

Wanneer het echt bar koud wordt buiten dan draag ik graag thermo onderkleding. Het dunne laagje onder mijn broek en/ of trui biedt net dat beetje extra bescherming tegen de koude. Ook heel fijn tijdens het sporten, dan blijven de spieren wat warmer.

Parka jas

Speciaal voor langs de lijn, de wandeltochten en op de fiets draag ik een lange winterjas. Een parka model tot net over de knie. Aan beide zijden zit een rits die na het openritsen de knieën meer ruimte geeft tijdens het fietsen. Deze jas is voorzien van een ruime gevoerde capuchon. Dat geeft veel comfort tijdens het dragen en beschermt mijn hoofd en oren tegen de gure wind.

Poncho

De parka kan wel tegen een beetje water. Mocht het nu echt gieten van de lucht dan heb ik een lange regenjas speciaal voor op de fiets. Deze is niet gevoerd en draag ik over een jas heen. Deze regenjas heeft ritsen aan beide zijden en is om te toveren tot een poncho. Deze opengeritste jas kan ik over mijn fietsstuur deponeren en met mijn handen door de zakken heb ik de handvatten vast. Deze regenjas is een aanwinst, helemaal omdat ik geen rijbewijs bezit en alles op de fiets doe.

Jachtlaarzen

Ook ben ik de trotse bezitter van een paar leren jachtlaarzen. Onontbeerlijk langs de lijn tegen de optrekkende koude. En zeer comfortabel bij wandeltochten op onverharde paden in de natuur. De laarzen zitten tot aan de knie en zijn waterdicht. Een grote collectie vind je bij Jachtkleding Online. Eigenlijk draag ik ze het hele jaar door. Ook als ik werk in de tuin en achter de grasmachine aan loop. Daar draag ik kniesokken in, anders rollen de sokken op onder mijn voetzool.

Handschoenen en hoofdband

Goede handschoenen zijn een musthave op de fiets. Ook draag ik aan het begin van een wandeltocht graag handschoenen. Dit totdat ik warm gelopen ben. De handschoenen hebben wat grip aan de handpalm en zijn gevoerd en watervast. Met een gesp zijn de handschoenen wat aan te snoeren zodat ze goed binnen de mouw van mijn jas vallen.
Naast handschoenen draag ik graag een eenvoudige gebreide hoofdband over mijn oren. Met een capuchon op heb je niet altijd goed zicht op de fiets. Helemaal wanneer het wat mistig is of juist een laagstaand zonnetje het zicht beperkt.
Lees meer over veilig schaatsen op natuurijs/ schaatsfan/

Wat draag jij graag buiten in de winter?

Bron afbeelding: Jachtkleding Online