We genieten massaal van het lentezonnetje en kunnen waarschijnlijk niet wachten tot de warme zomerperiode. Tijdens deze seizoenen kun je iedere dag genieten van
het buitenleven! Toch is het belangrijk om jezelf goed te beschermen tegen de zonnestralen. Zeker als je voor een lange tijd op je terras gaat zitten. In dit artikel
delen we 5 manieren om schaduw in je tuin te creëren, zodat je tijdens de zonnige periode comfortabel en koel op het terras kunt relaxen.

1. Grote parasol.

Een van de makkelijkste manieren om schaduw te creëren op je terras, is door een grote parasol neer te zetten. Er zijn parasols verkrijgbaar in allerlei soorten en formaten. Kijk bijvoorbeeld eens naar een moderne zweefparasol. Bij dit type staat de stok van de parasol niet in het midden, maar juist aan de zijkant. Je kunt het over jouw loungeset of tuintafel heen laten hangen.

5 manieren om schaduw te creëren op je terras.

2. Pergola zonwering.

Een nadeel van een standaard parasol is dat het kan omwaaien en vaak niet groot genoeg is voor het hele terras. Een pergola zonwering is daarom veel praktischer. Je kunt de zonwering geheel op maat laten maken. Ga voor gevelmontage of juist voor een vrijstaande constructie. De pergola vormt een frame dat het schaduwdoek stevig op zijn plek houdt. Bovendien ziet dit type zonwering er super stijlvol uit!

3. Knikarmscherm.

Wanneer je geen palen of overkapping in de tuin wil plaatsen, is een knikarmscherm een prima optie. Het is compact en vaak elektrisch te bedienen. Houd er wel rekening mee dat een knikarmscherm minder windvast is dan pergola zonweringen. Vraag eventueel om professioneel advies om te bepalen welk type zonnescherm het beste bij jouw tuin past.

5 manieren om schaduw te creëren op je terras.

4. Schaduwdoek.

Schaduwdoeken zijn een leuk alternatief voor zonneschermen. Je kunt ze gemakkelijk ophangen en ook weer snel opbergen als je het niet gebruikt. Handig als je een kleine tuin hebt en zo min mogelijk ruimte in beslag wil nemen. Ook ideaal voor op een balkon!

5. Natuurlijke schaduw.

De laatste manier is om op een natuurlijke manier schaduw te creëren. Je maakt het terras koel door het te omringen met hoge struiken of bomen. Houd rekening met de stand van de zon in jouw tuin om de beste positie te bepalen. Het is ook mooi om een pergola te laten begroeien met klimplanten. Zo kun je een sfeervol ‘natuurlijk dakje’ creëren.

Lees ook:

Op welke manier zorg jij voor voldoende schaduw in de tuin en op het terras?

Homepage van Tuin- en Buitenleven.

Informatie

Recent gepubliceerd:

Leave A Comment