De voortuin is echt het visitekaartje van je huis. Dit is het eerste dat mensen zien als ze op visite komen. Daarom is het van belang om hier de juiste aandacht aan te besteden, zodat dit er netjes en verzorgd uitziet. In dit artikel lees je welke elementen niet mogen ontbreken. Laten we snel beginnen!

#1. Een pad.

Een pad naar de voortuin is erg uitnodigend. Zorg er daarom voor dat jij een mooi pad hebt door middel van stenen of tegels. Daarnaast staat het mooi en sfeervol om naast het pad mooie bloemen en planten te plaatsen. Hierdoor creëer je echt een gezellige voortuin en voelen mensen zich direct welkom.

#2. Verlichting.

Goede verlichting in de voortuin is ook een essentieel onderdeel. Het is niet alleen sfeervol, maar ook praktisch. Zorg ervoor dat je bijvoorbeeld buitenverlichting met sensor hebt. Hierdoor brandt de lamp alleen wanneer er beweging is, zodat je niet te veel energie hoeft te verbruiken. Daarnaast komt het de brandduur erg ten goede, omdat de verlichting niet continue op volle sterkte brandt. Kies daarom voor led buitenlampen in de voortuin. Daarnaast hebben deze lampen nog meer voordelen:

  1. Lange brandduur;
  2. De meeste modellen zijn voorzien van meerdere lichtstanden;
  3. Ideaal voor tuinverlichting;
  4. Praktisch en hebben een afschrikkende werking tegen inbrekers.

#3. Zitplek.

Een plekje om te zitten in de voortuin is ook ideaal. Dit zorgt voor een gezellige sfeer en hier kun je ook genieten van de zon. Kies een bankje uit dat bij de stijl van je huis past, zodat dit mooi blend met het huis en interieur. Daarnaast is het wel fijn om een beetje beschut te zitten, dus zorg ook voor voldoende planten bijvoorbeeld.

#4. Groen.

Niet alleen in je tuin, maar ook in de voortuin is het mooi om veel groen te hebben. Het is niet alleen mooi om naar te kijken, maar heeft ook nog eens een positief effect op het milieu. Planten en bloemen zorgen voor meer zuurstof en verminderen de CO2-uitstoot. Ga voor bloemen en planten die passen bij je huis en onderhoud het goed. Hierdoor ziet het er netjes en verzorgd uit.

#5. Opruimen.

Als laatste is het ook heel belangrijk om de voortuin opgeruimd en netjes te houden. Zorg dat er geen rommel en afval rondslingert en haal ook regelmatig de bladeren uit de voortuin weg. Dit oogt direct opgeruimd en netjes. Daarnaast is ook het snoeien van planten en de bomen erg belangrijk.

Veel groen, een fijne zitplek, regelmatig opruimen en goede verlichting mogen dus niet ontbreken in jouwvoortuin. Heel veel succes!

Lees ook:

Hoe ziet jullie voortuin eruit?

Homepage van Tuin- en Buitenleven.

Informatie

Recent gepubliceerd:

Leave A Comment