In de voortuin hebben we een Pioen gepoot. Deze struik geeft (nog) geen bloemen. Dat kan komen omdat de grond niet luchtig genoeg is en/ of niet genoeg voeding heeft. Ook wil de struik graag vochtige voeten houden, maar niet te nat staan. En graag meerdere uren in het zonnetje stralen. Ook wil de kluit niet te diep ingegraven zijn. Gelukkig heeft de pluktuin van Pluukz dit allemaal wel op orde en kan ik dit seizoen toch genieten van een bos pioenrozen op tafel.

De pluktuin van Pluukz.

De online pluktuin van Pluukz brengt vers geplukte bloemen van de Nederlandse telers bij de liefhebbers thuis. Het aanbod sluit aan bij het plukseizoen. Dat staat nu in het teken van de Pioenroos en Zonnebloemen. Zoals je wellicht hebt gemerkt loopt het tulpenseizoen onderhand op zijn einde.
Pluukz koopt alleen in wat ze hebben verkocht. Op deze manier is er geen sprake van verspilling. Deze drive lag ook ten grondslag aan het ontstaan van het bedrijf toen ze ten tijde van de pandemie de tulpenoogst zagen verwelken. Pluukz heeft toen geholpen om de tulpenoogst van de getroffen kwekers bij de mensen thuis te bezorgen.

Pioenrozen van Pluukz.

Terug naar de Pioenrozen. Wat een beeldige, romantische bloem. Er lijkt geen einde te komen aan de zich langzaam opende knop. Oneindig veel blaadjes. De Pioenrozen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren zoals rood, fuchsia, wit, zachtroze en koraal. De kleuren combineren onderling ook mooi tot een luxe bos. Deze houd je langer mooi door de stelen schuin af te snijden en de onderste bladeren te verwijderen. De Pioenrozen zet je in een schone vaas in lauwwarm water. Wat een rijkdom op tafel en jij mag daar ook van genieten! Je kunt natuurlijk ook de pioenrozen kopen om een ander mee te verrassen.

Pluukz giftbox met 10 pioenrozen, chocolade en vaas winnen.

De Pioenrozen Giftbox.

De Pioenrozen Giftbox bestaat uit 5 of 10 Pioenrozen. Ideaal om cadeau te geven aan een bijzonder iemand of om jezelf mee te verwennen. Om het brievenbuspakket compleet te maken zit er een uit te vouwen vaas bij en luxe fair trade chocolade. Er is ook ruimte voor het achterlaten van een persoonlijke boodschap.

Mijn ervaring met Pluukz.

Binnen een dag na de bestelling heb ik de Pioenrozen Giftbox in huis. Ze zijn verpakt in stevig karton met wat vloeipapier. Ik neem de verzorgingstips ter harte en vouw de bijgeleverde vaas uit. Deze staat verrassend stevig op tafel en ik schik de drie verschillende kleuren Pioenrozen. De knoppen zijn nog dicht dus het grote wachten begint. Dat geldt overigens niet voor de fair trade chocolade, die gaat er smakelijk bij het eerstvolgende koffiemoment in.
De volgende dag merk ik al dat één van de witte Pioenrozen langzaam zijn knop opent. Vervolgens gaan de andere Pioenrozen langzaam open. Prachtig om het verschil tussen de gesloten knop en de volledig geopende Pioenroos te zien overigens. We vergapen ons er bijna aan.

Pluukz pioenrozen dichte knop en volledig geopend.

Winnen.

Tuin- en Buitenleven mag namens Pluukz een 10 pioenrozen giftbox verloten.

Wat mag je hiervoor doen?

Om kans te maken op deze fantastische prijs volg je Pluukz op instagram. Je laat een leuke reactie achter onder dit artikel én een ander artikel op TuinenBuitenleven.com. Ik ben overigens wel benieuwd naar je lievelingsbloemen. De winnaar wordt op 3 juli 2022 bekend gemaakt onder dit artikel.

De winnaar is bekend.

De winnaar heeft de prijs tijdig geclaimd. Niet gewonnen, niet getreurd. Neem een kijkje tussen de lopende winacties.

Lees ook.

Tuin- en Buitenleven op Social Media.

Je kunt Tuin- en Buitenleven ook vinden op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Bloglovin en LinkedIn. Helemaal leuk als je Tuin- en Buitenleven ook gaat volgen. Daar kan je heel handig de volgknoppen voor gebruiken…
Voor een kijkje achter de schermen is de Facebookgroep van Tuin- en Buitenleven uitermate geschikt. Al je vragen, oproepjes en verzoeken m.b.t. het buitenleven kun je daar heel laagdrempelig plaatsen. Ook reacties achter laten onder andere blogartikelen vinden wij fijn!

Heb jij al eens brievenbusbloemen ontvangen?

Homepage van Tuin- en Buitenleven.

Informatie

Recent gepubliceerd:

66 Comments

 1. Katrijn 12 juni 2022 at 07:49 - Reply

  leuk ik wil graag winnen

  • Ruth de smedt 13 juni 2022 at 06:02 - Reply

   Wow pioenrozen ze zijn zo prachtig in verschillende kleuren heb ik ze in mn tuin. Maar ze zijn al bijna uitgebloeid dus ik waag graag een kans om nog wat langer te kunnen genieten van een bosje pioenrozen van @Pluukz???? en wik heb zoveel lievelingsbloemen in mn pluktuin @dahlias, zinnias droogbloeme…

  • Luciënne 16 juni 2022 at 18:24 - Reply

   Pioenrozen zijn mijn lievelingsbloemen. Ik ben benieuwd naar alle kleurtjes en hoe ze tot leven komen nadat ze in een brievenbuspakket hebben gezeten en ze in de bijbehorende gevouwen vaas staan en ik daarnaast ook nog eens kan genieten van een heerlijk stuk luxe fair trade chocolade. Perfect cadeau wat mij betreft.

 2. Xaviera Jamie 12 juni 2022 at 07:56 - Reply

  Zulke prachtige volle bloemen. Wie wil dit boeket nu niet op de vaas! Ik maar wat graag en ik loot graag mee tuinenbuitenleven!

 3. Annet Pfaff 12 juni 2022 at 09:49 - Reply

  Vind de pioenroos zo mooi.
  De tuin is helemaal opgeknapt. Maar er is zeker nog een mooie plek voor de pioenroos

 4. Kristel Gubbels 12 juni 2022 at 17:12 - Reply

  Wow prachtige bloemen zijn het. Hier loot ik heel graag voor mee. Krijg je altijd gelijk goede zin van. Ik heb meerdere lievelingsbloemen: zonnebloemen, tulpen en rozen.

 5. Jacqueline Roose 12 juni 2022 at 17:52 - Reply

  Ik sta steeds weer versteld van die kleine bloemknoppen die uitbloeien tot prachtige bloemen met een heerlijke geur. Het is echt mijn favoriete bloem! Een geweldig kleurrijk feestelijk boeket voor mijn zestigste verjaardag!

 6. Jessica Dorenbos 12 juni 2022 at 20:17 - Reply

  Pioenroos wat een mooie romantische bloem. Ik zou hem niet voor mezelf houden, maar neerzetten op de afdeling waar ik werk in het verpleeghuis, kunnen nog meer mensen van zo’n mooie bloem genieten.
  Een echte lievelingsbloem heb ik niet, vind alle bloemen wel mooi.

 7. Lucie 12 juni 2022 at 21:31 - Reply

  Oooooh, een boeket prachtige pioenrozen, alleen de gedachte doet me al blozen!

 8. Noyb Diafane 12 juni 2022 at 21:53 - Reply

  Ik houd van explosieve schoonheid, zoals de pioenroos maar ook de klaproos die plotsklaps alomtegenwoordig is en dan ineens niet meer…

 9. Diana van os 13 juni 2022 at 08:34 - Reply

  Wauw wat een geweldige winactie , ik doe heel graag mee ! Ik wil hiermee iemand verassen die mij van mijn verslaving heeft af geholpen . Ik vind rozen en tulpen heel erg mooi .

 10. Jacqueline de Waal 13 juni 2022 at 08:50 - Reply

  Wooh pioenrozen zijn mijn lievelings bloemen net als de korenbloem .Ik heb wel eens naar iemand roosjes verstuurd maar nog nooit zelf ontvangen.

 11. Astrid van Rekom 14 juni 2022 at 19:17 - Reply

  Pioenrozen, zo prachtig, ieder jaar krijg ik van mijn man op onze trouwdag het aantal pioenrozen dat we getrouwd zijn.

 12. Mirjam Hellingman 14 juni 2022 at 19:32 - Reply

  Mijn lievelingsbloemen zijn normaal gerbera’s, maar wat een prachtige rozen zijn deze pioenrozen ?.

  Hier zou ik ontzettend vrolijk ? van worden. Ik volg Pluukz op instagram als Mirremeid. Ik maak heel graag kans op de 10 pioenrozen giftbox. Genieten van prachtige bloemen ?en fair trade chocolade.?

 13. van erum maria louisa 14 juni 2022 at 19:42 - Reply

  pioen rozen zo mooi ik hou van bloemen

 14. Ilona 14 juni 2022 at 20:49 - Reply

  De mooiste bloemen die er bestaan ?

 15. k de graaf 14 juni 2022 at 21:34 - Reply

  wat leuk zeg

 16. A. 14 juni 2022 at 22:25 - Reply

  Wij kunnen wel wat kleur gebruiken dus doen we mee met dit mooie pioen idee ?

 17. Shirley 15 juni 2022 at 04:01 - Reply

  Ik loot graag mee.
  Ik hou van pioenrozen

 18. John Bottenheft 15 juni 2022 at 06:02 - Reply

  Te gek allerlei pioenrozen. Dit zijn de lievelingsbloemen van mijn vrouw. Ik geef ze haar de laatste jaren als het onze trouwdag is en onze tuin staat ook vol met Campanula. Schitterend paars in deze tijd.

 19. Henk 15 juni 2022 at 06:10 - Reply

  Wat mooi. Deze zou mijn vrouw geweldig vinden. Die vind pioenrozen schitterend.

  • Angelique Gijsbertse 17 juni 2022 at 07:17 - Reply

   Zou ze naar het adres van mijn moeder sturen. Zo orgineel direct van de teler in de vaas. Het kado voor mijn Ma die bloemen het mooiste presentje vind. Een attentie waar ze heerlijk van kan genieten. En die giftbox maakt het helemaal speciaal. Doe dus graag mee voor haar.

 20. Sohnie 15 juni 2022 at 06:39 - Reply

  Ze bloeien in onze tuin, maar dat wil ik zo houden!. Ik doe wel mee voor binnen.

 21. Wendy 15 juni 2022 at 06:45 - Reply

  JAAAA graag!!

 22. Sam Kempers 15 juni 2022 at 07:02 - Reply

  Mijn lievelingsbloem zijn de rode rozen. Ik zou dit graag willen winnen voor mijn vader, die dol is op rozen en deze mooie pioenrozen een mooi cadeau zijn voor zijn verjaardag. En onze grote tuin nog mooier maakt.

 23. Nanda 15 juni 2022 at 07:58 - Reply

  Ja, we hebben een keer bloemen via een brievenbuspakketje ontvangen van onze schoonzus en zwager. Dat we nog even vol moesten houden in Coronatijd. We werden daar best door geraakt en na 6 maanden hebben wij alle broers en zussen een brievenbuspakket gestuurd. Wel met een ander inhoud. Het idee was geboren om zo spontaan iemand te verrassen. Het mooiste is: je hoeft daar niet voor thuis te blijven.
  Persoonlijk is Lelietje van Dalen mijn favoriete bloem maar rozen -pioen en gerbera’s vind ik ook prachtig.
  Volg Pluukz en TuinenBuitenleven onder mijn eigen naam.

 24. Mark 15 juni 2022 at 08:07 - Reply

  Doe graag mee voor buiten in de tuin.

 25. Jan 15 juni 2022 at 08:21 - Reply

  Ik hou in het algemeen van bloemen en de kleur- en geurbeleving die ontstaat.

 26. Willy Nijssen 15 juni 2022 at 11:32 - Reply

  Nee, ik heb nog nooit brievenbusbloemen ontvangen. Pioenrozen zijn mijn lievelings bloemen, ik loot dan ook echt onwijs graag mee voor zo’n mooi brievenbus boeket!

 27. Emma 15 juni 2022 at 15:50 - Reply

  Mijn favoriete bloem is de pioenroos!
  De pioenroos wordt beschouwd als teken van liefde, geluk, gezondheid, voorspoed en bloeiende romantiek.
  Een prachtige bloem om te schenken en te mogen ontvangen.

 28. Debby Koeman 15 juni 2022 at 16:26 - Reply

  Dubbele pioenrozen zijn echt schitterend! In de tuin heb ik witte, licht roze en donker roze. De struiken bloeien na elkaar, dus heb ik er extra lang plezier van. Ik hou van heel veel bloemen, in allerlei mooie kleuren die me opfleuren, ik heb niet echt één lievelingsbloem.

 29. Ineke 15 juni 2022 at 16:29 - Reply

  Prachtige bloemen geven pioenrozen. Ik doe graag mee met de actie van tuinenbuitenleven.

 30. Anita te Gussinklo 15 juni 2022 at 17:53 - Reply

  Prachtige pioenrozen, echt heel mooi.
  Ik hou er van en verder ook van Gerbera’s

 31. Jolijn 15 juni 2022 at 18:48 - Reply

  Pioenen zijn mijn favoriet dus dat komt heeel goed uit :) Ik maak graag kans!

 32. will Langenberg 15 juni 2022 at 19:20 - Reply

  Pioenrozen zijn mijn favoriete bloemen. Net als voor Koningin Maxima!
  Schitterend vind ik ze.
  Heel graag doe ik mee en waag een kansje.

 33. Hendrikus 15 juni 2022 at 19:49 - Reply

  Pioenrozen nog niet in mijn tuin daarom doe ik mee aan deze vet cool top actie
  lievelingsbloem Hotensia

 34. Karin van der Lee 16 juni 2022 at 10:32 - Reply

  Wat lijkt mij dit toch leuk om deze mooie pioenrozen thuisgestuurd te krijgen. Dat is pas verwennerij!

 35. anja vermeulen 16 juni 2022 at 11:53 - Reply

  prachtige rozen die zouden erg mooi staan in mijn vaas want die staat al een tijdje leeg leeg daarom doe ik graag mee dan heb ik misschien weer eens een mooi bos bloemen. super prijs hoor.

 36. Mariëlle Cornelissen 16 juni 2022 at 16:05 - Reply

  wowowowo bedankt voor deze actie.
  Ik gun dit mijn lieve ouders zo! ze staan altijd voor anderen klaar en ook voor mij, op vele manieren!
  Ze hebben veel (toenemende)zorgen om mijn gezondheid dus ik zou hen dit zo gunnen!

 37. WIllem de Wal 16 juni 2022 at 16:19 - Reply

  Mijn rodondenderons zijn net uitgebloeid, dus weer wat vrolijke bloemenkleuren om van te genieten, komt als geroepen.

 38. Charlotte 16 juni 2022 at 16:50 - Reply

  Blauwe druifjes, niet eens speciaal om de bloemen zelf. Maar de herinnering aan oma’s tuin waar ze in bloeiden & ik ontdekte dat ze sAvonds heel erg lekker gaan ruiken.

 39. Jeanine 16 juni 2022 at 17:53 - Reply

  Wat leuk! Ik ben helemaal verliefd op pioenrozen, daarom is het zo jammer dat ze maar een korte tijd beschikbaar zijn gedurende het jaar :( het liefst heb ik ze het hele jaar in de woonkamer staan. Ik loot graag mee!

 40. anja 16 juni 2022 at 18:03 - Reply

  leuk om mijn ouders mee te verrassen ze hebben zelf ook altijd pioenrozen in de tuin net als ik

  • Kelly Robin 17 juni 2022 at 05:02 - Reply

   Mijn pioenroos geeft elk jaar maar 1 bloem. Ik geniet dan met volle teugen van deze prachtige bloem en kan nooit wachten tot zij bloeit. Het is dan ook geweldig om de giftbox met een hele bos pioenrozen te winnen! Ik hou van alle bloemen en planten maar Geraniums, rozen en blauwe druifjes zijn toch wel mij favoriet.

 41. Bastiaan 16 juni 2022 at 18:34 - Reply

  Pioenrozen ……..prachtige bloemen, de mooiste wat mij betreft. Een feest wanneer ze bloeien en op de vaas staan.

 42. Kelly 17 juni 2022 at 04:57 - Reply

  Mijn pioenroos geeft elk jaar maar 1 bloem. Ik geniet dan met volle teugen van deze prachtige bloem en kan nooit wachten tot zij bloeit. Het is dan ook geweldig om de giftbox met een hele bos pioenrozen te winnen! Ik hou van alle bloemen en planten maar Geraniums, rozen en blauwe druifjes zijn toch wel mij favoriet.

 43. Gea 17 juni 2022 at 15:34 - Reply

  Waarachtig prachtig

 44. Marian B 17 juni 2022 at 17:47 - Reply

  Ik zou ze heel graag aan mijn schoonmoeder geven. Ze kan wel een opsteker gebruiken. Ze houdt erg van planten en bloemen dus dat komt zeker goed. Zelf vind ik rozen en gerbera’s erg mooi.

 45. Anton Hompe 18 juni 2022 at 06:57 - Reply

  wel eens verstuurd [ en ik geloof een tevreden ontvanger ] zelf nooit gekregen of gewonnen dus ik doe mee en ga met deze actie en pioenrozen in zee………

 46. Gea Jager 18 juni 2022 at 18:43 - Reply

  leuk om mama mee te verrassen

 47. SophiaG 18 juni 2022 at 19:20 - Reply

  Prachtig! Daar wil ons huis wel mee opvrolijken.

 48. Anneliese de Waal 19 juni 2022 at 13:53 - Reply

  Nee, nog nooit bloemen via de brievenbus ontvangen :) , ik doe erg graag mee voor mijn moeder :)

 49. Simone 19 juni 2022 at 20:04 - Reply

  Tijdens de lockdown ben ik begonnen met het verzenden van brievenbusbloemen, omdat ik op speciale momenten niet langs mocht komen. Hoe leuk zou het zijn om zelf zo’n boeket te winnen?

 50. Yvon 21 juni 2022 at 13:27 - Reply

  Zelf nog nooit brievenbusbloemen ontvangen. Ben zeer benieuwd hoe netjes ze dan binnen komen. Pioenrozen zijn op zich al een kadootje, iedere dag een verrassing.

 51. Gonny 24 juni 2022 at 13:04 - Reply

  Ik ben echt verzot op pioenrozen. Net als mijn lieve mams…
  dus mocht ik winnen… dan verras ik haar graag.
  De Coral Charm en Coral Sunset zijn zo bijzonder. Ze kleuren van Koraal naar roze naar creme naar wit. Wauw.
  Jammer dat ze er niet het hele jaar door zijn…

 52. Erica 29 juni 2022 at 09:34 - Reply

  Wat een prachtige winactie, ik doe graag mee.
  Mijn lievelingsbloemen zijn rozen, in alle kleuren, heel romantisch.

 53. Jacqueline Koenders 30 juni 2022 at 14:26 - Reply

  Wauw, dit is een leuke winactie!
  Pioenrozen zij mijn lievelingsrozen, ik heb ze graag in huis haal ze regelmatig voor mijzelf!
  De romantische rozen bloeien in een korte tijd zo gigantisch mooi op, ik hoop dat mijn vriendinnetje ook zo kan opbloeien.
  Zij is al een aantal jaar heel ongelukkig en het lijkt alleen maar erger te worden, er gebeuren dan ook nare dingen in haar leven.
  Zo’n boekketje met deze heerlijke bloemen zouden haar zeker opfleuren! Wat zou dat fantastisch zijn!

  *Ik zal ook reactie plaatsen bij een artikel van TuinenBuitenleven.com
  *Ik ga jullie volgen op instagram met (@jacqsoes) en zal ook even wat reacties plaatsen en berichten liken!

 54. Bianca 1 juli 2022 at 16:00 - Reply

  Mijn vrouw is dol op pioenrozen, maar die blijven vaak gesloten. Benieuwd wat wij dan ‘verkeerd’ doen. Zit nu ook tegen een bosje bruine pioenknoppen te kijken….

 55. Mayke 2 juli 2022 at 13:24 - Reply

  Dolgraag zou ik meeloten om hiermee mijn schoonmoeder te verrassen. Zij is dol op tuinieren, en op pioenrozen.

 56. Wanda 31 juli 2022 at 18:15 - Reply

  Zelf heb ik nog nooit brievenbusbloemen ontvangen, maar ik zou het dolgraag een keertje willen ervaren en zeker zulke mooie pioenrozen want dat zijn natuurlijk wel de mooiste rozen, dus ja, ik doe graag mee!

 57. Linda schrijft 't op 31 juli 2022 at 18:24 - Reply

  Wat een leuke originele giftbox. Ik heb zelf ook pioenrozen in de tuin, ze zijn prachtig.

 58. Amina 1 augustus 2022 at 15:46 - Reply

  Ohhhhhhh wat jammer dat deze winactie al voorbij is! Maar ik zal even online naar Pluukz zoeken. Prachtige bloemen ?

 59. Nicole Orriëns 2 augustus 2022 at 12:00 - Reply

  Ze zijn echt prachtig! Pioenrozen zijn altijd zo mooi omdat ze zo enorm veel laagjes lijken te hebben.

 60. Tessa 3 augustus 2022 at 17:33 - Reply

  Pieonrozen zijn echt prachtig om te zien. Ik hou er van

 61. Janet 4 augustus 2022 at 18:10 - Reply

  Wat een mooie pioenrozen, ideaal ook dat zo’n pakket door de brievenbus past.

Leave A Comment