Groene aanslag verwijderen met Tricel Soda is misschien wel de leukste lenteklus. In ieder geval de makkelijkste. In een handomdraai heb je een sprankelend schoon terras en schone tuinmeubelen. Het voorjaar kan beginnen. Kijk voor meer informatie op Schoonmakenmetsoda.nl.

Groene aanslag verdwijnt als sneeuw voor de zon door 2 kg soda op te lossen in een liter kokend water dat je aanvult met 9 liter koud water. Dit giet je uit over de groene aanslag en laat je twee dagen intrekken. Daarna verwijder je met de tuinslang eenvoudig, doeltreffend en milieuvriendelijk de aanslag.

Tricel Soda is een milieuvriendelijk alternatief voor de vele reinigingsmiddelen die je in de supermarkt kunt kopen. Het is mild, milieuvriendelijk en zuinig in gebruik. Je hebt maar een kleine hoeveelheid nodig voor een groots effect. Dit maakt Tricel Soda een stuk goedkoper dan andere schoonmaakmiddelen. Naast een krachtig en veelzijdig schoonmaakmiddel is soda ook waterontharder, luchtverfrisser, ontstopper en ontvetter. Zorg daarom dat je altijd soda in huis hebt.

Waterontharder.

Soda heeft een wateronthardende eigenschap. Giet een half kopje soda in het wasmiddelenbakje en een schep in de trommel van de wasmachine. Laat de machine leeg draaien op 90 graden. Door de wateronthardende eigenschap wordt kalkaanslag in de machine voorkomen. 

Luchtverfrisser.

Neutraliseer nare luchtjes in je container met Tricel Soda. Vooral in de warme zomermaanden kun je last krijgen van stank en ongedierte bij je gft-bak. Strooi grof soda onderin de container en je bent zo van de vieze geurtjes af.

Tricel Soda

Ontstopper en ontvetter.

Met Tricel Soda Grof ontstop je razendsnel de gootsteen: je strooit het over de afvoer en spoelt het na met kokend heet water. Je oven ontvet je door deze schoon te maken met een hete, sterke soda oplossing. Ook het barbecuerooster wordt weer blinkend schoon als je deze in een hete sodaoplossing laat weken.

Met Tricel Zilver Soda maak je zowat alles schoon in en om het huis. Het is een ideaal middel voor dagelijkse schoonmaakklussen zoals het reinigen van de keuken, vloeren, deuren en geglazuurde tegels. Klik hier voor een aantal instructievideo’s.

Informatie.

Tricel Soda is verkrijgbaar bij de supermarkt en via Klok-eco.nl. Je hebt keuze uit Tricel Zilver Fijn, zak 1000 gram of emmertje 800 gram en Tricel Zilver Grof, zak 1000 gram. Ga voor meer informatie naar www.schoonmakenmetsoda.nl.

Over Senzora.

Familiebedrijf Senzora produceert in Deventer een compleet pakket was- en reinigingsmiddelen. Zij investeert in de toekomst en legt zich toe op de productie van ecologische- en huidvriendelijke wasmiddelen. In 2001 is Senzora bekroond tot hofleverancier, wat betekent dat het bedrijf zich onderscheidt door kwaliteit, soliditeit en continuïteit binnen de bedrijfsvoering. Meer informatie: Senzora.com.

Winnen.

Tuin- en Buitenleven mag een prachtig pakket verloten met daarin de volgende inhoud:

 • Tricel soda fijn, zak 1 kg € 1,69
 • Tricel soda grof, zak 1 kg € 1,69
 • Tricel zachte groene zeep, pot 750 gram € 2,69
 • Tricel zachte groene zeep vloeibaar, fles 1 liter € 2,69
 • Zamarra’s Doorwerkdoeken (2 pack), € 7,95
 • Zamarra’s Megadoek € 7,95

Wat mag je hiervoor doen?

Om kans te maken op deze fantastische prijs laat je een leuke reactie achter onder dit artikel én een ander artikel op TuinenBuitenleven.com. Ik ben overigens wel benieuwd welke schoonmaakklus jij het leukste vindt! De winnaar wordt op 15 maart 2023 bekend gemaakt onder dit artikel.

De winnaar is bekend!

Anja heeft het schoonmaakpakket gewonnen! Niet gewonnen, niet getreurd, volg de categorie Winacties op de voet om kans te maken op leuke prijzen.

Lees ook:

Welke schoonmaakklus vind jij het leukste?

Homepage van Tuin- en Buitenleven.

Informatie

Recent gepubliceerd:

24 Comments

 1. Marloes Vetten 4 maart 2023 at 19:05 - Reply

  Wat een heerlijk pakket! Ik ga graag starten met hetbpoetsen van onze veranda. Onze heerlijke plek waar we in het voorjaar al heel fijn kunnen vertoeven.

 2. Francisca Kromhout 5 maart 2023 at 08:52 - Reply

  Owowow super win actie. De balkon en de tegels op de grond. Dan leuk vol zetten met planten. En genieten op t schone balkon en plantjes i. De zoner

  • Barbara Sara 9 maart 2023 at 15:36 - Reply

   Heerlijk nooit geweten wat je allemaal met soda kan doen en milieuvriendelijk ook nog. Dat zou ik graag uitproberen met mijn zit plek in de tuin. De stoelen de tafeltjes l, de tegels, ja zelfs de droogmolen.
   Het leukste? Ik ben gek op opruimen en organiseren.

  • Robert 19 maart 2023 at 07:25 - Reply

   Beter dan schoonmaakazijn mbt milieu

 3. Patricia 5 maart 2023 at 09:11 - Reply

  Wat een groot pakket. Daarmee wil ik graag de tegels, voor en achter ons huis gaan aanpakken. Een hele klus, maar als ik zo die tip van de Soda lees wordt het toch een stuk makkelijker en leuker! Heb nu al zin in het resultaat en lekker weer buiten zitten en leven.

 4. Xaviera Jamie Jansen 5 maart 2023 at 09:43 - Reply

  Tuin- en Buitenleven, #Tricell en #Zamara wat een pakket om het terras en alles dolfijn ? #milieuvriendelijk lente klaar te maken. Ik loot graag mee. De ramen aan de buitenkant wassen vind ik dan erg leuk want dan kunnen we weer heerlijk in het zonnetje zitten en kan het genieten beginnen. ☀️

 5. Inge van Dijk-Stoop 5 maart 2023 at 11:27 - Reply

  Ik vind het altijd een heel karwei maar wat een genot als het terras in de tuin weer schoon is! Als alle groene aanslag verwijderd is dan kan ik daar zo van genieten! Hopelijk gaat dit fijne pakket me helpen dit jaar!

 6. Marja Legius 5 maart 2023 at 12:04 - Reply

  Echt leuk vind ik schoonmaken niet maar als ik de badkamer gedaan heb en alles weer zie blinken kan ik daar enorm van genieten

 7. Anja 5 maart 2023 at 12:33 - Reply

  Wat een toffe actie. Ja mijn hobby gaat het nooit worden schoonmaken, maar zo in de vroege lente lekker buiten aan de slag, ja daar knapt alles, inclusief mezelf, toch wel heel erg van op. Ramen lappen, overkapping schoonmaken, tuinmeubilair goed onderhanden nemen. Ik zeg: kom maar op met die lente! En om het echt leuk te maken doe ik dit gewoon samen met mijn kleindochter van bijna 3, dan wordt schoonmaken een feestje. Laat ze maar lekker rommelen met een doekje en een emmertje water. Momentjes om te koesteren!

 8. Rory 5 maart 2023 at 13:10 - Reply

  Oe! Milieuvriendelijk schoonmaken. Dat zie ik zeker wel zitten. Onze (witte) schuur kan ik dan aanpakken, net als de (witte) veranda en natuurlijk de tuinmeubelen. Ik doe graag mee!

 9. Yvon 5 maart 2023 at 18:13 - Reply

  Persoonlijk vind ik het schoonmaken van de buitenboel een hele zware klus en ben ik altijd blij dat het gedaan is. Ik kan wel genieten van het opruimen en decoreren van de overkapping. Mijn huisje voor de zomer!

 10. Marian Zw 5 maart 2023 at 20:04 - Reply

  De groen uitgeslagen vlonder weer helemaal schoon en fris, de trampoline weer van de groene aanslag ontdoen en dan weer fijn het tuinset naar buiten

 11. Jolanda 7 maart 2023 at 08:44 - Reply

  Wat een fijne prijs! Ik ben al 2 weken bezig om stukje bij beetje het terras schoon te maken – met groene zeep en lekker borstelen. Werkt ook heel goed! Heel fijn om te doen en zo snel verschil te zien. Ik ben wel benieuwd naar de werking met soda.

 12. Kim de Jong 7 maart 2023 at 10:32 - Reply

  Het leukste? De tuin helemaal klaar maken om weer vol te zetten met groente en fruit voor komend jaar. Helaas is het ook veel poetsen door de winter veel groene aanslag.

 13. cb.dkl 7 maart 2023 at 15:41 - Reply

  Schoonmaken is niet mijn hobby maar met dit pakket wordt het wel makkelijker. De leukste klus is denk ik na de winter de uinset poetsen. Eer van je werk en dan komt de zomer er weer aan.

 14. Jolijn 8 maart 2023 at 06:31 - Reply

  Handig! Het is bij ons hard nodig dus ik maak graag kans (:
  Vooral de tuin zomerklaar maken vind ik erg leuk, zin in!

 15. Annemiek 9 maart 2023 at 13:14 - Reply

  Wat een mooie schoonmaakactie.

  De Tricel soda en groene zeep en Zamarra’s doeken komen hier goed van pas, en omdat het milieuvriendelijke producten zijn heeft het geen gevolgen voor ons mooie gras.

 16. anita kempenaers 11 maart 2023 at 15:41 - Reply

  doe zeer graag mee voor dit mooie pakket, de oprit en het terras moet weer eens flink worden aangepakt na de winter , wel een hele klus maar het moet wel gebeuren

 17. Charlotte 12 maart 2023 at 07:59 - Reply

  Ramen lappen, omdat je meteen resultaat ziet dn meer licht in huis krijgt. Tegels schoonmaken vind ik het ergste want dat gaat voor geen meter.

 18. Goele H 13 maart 2023 at 09:30 - Reply

  Ik dweil heel graag, geen idee waarom maar ik vind dat erg ontspannend.
  Dit leuke pakket wil ik wel graag winnen.

 19. Jacqueline van de Manakker 14 maart 2023 at 10:02 - Reply

  Heerlijk als ik dit pakket zie, krijg ik echt weer zin om aan de slag te gaan, zodat het er weer mooi bij ligt en wij weer heerlijk kunnen gaan genieten van de tuin en het terras

 20. Wessel 14 maart 2023 at 16:12 - Reply

  Het terras ontgroenen!

 21. Isabel 15 maart 2023 at 05:43 - Reply

  Mooie winactie! Hoewel ik soda regelmatig gebruik, heb ik het nog niet voor alle genoemde voorbeelden gebruikt. Ik waag graag een kansje voor het pakket, dan kan ik de rest ook uitproberen. Een van de leukste schoonmaakklussen? De tuin lenteklaar maken geeft altijd een fijn gevoel ☺️☀️?✨

 22. WIllem de Wal 15 maart 2023 at 12:23 - Reply

  De tijd om de tuin weer lente klaar te maken komt eraan, ben al met de voortuin begonnen, als de groencontainer weer leeg is, kan ik weer verder. Zou graag de Tricell produkten willen uitproberen. Vooral bij het gebruiken van de aanslagverwijderaar beginnen mijn handen te jeuken.

Leave A Comment