In de zomer willen we zoveel mogelijk buiten leven. Dat is niet alleen erg leuk, het is ook ideaal voor onze gezondheid. We kunnen echt niet zonder die extra dosis vitamine D! De laatste jaren is er dan ook een trend bezig om het binnenleven zoveel mogelijk naar buiten te verplaatsen. De buitensalon is ondertussen al goed ingeburgerd en de laatste tijd zien we steeds meer buitenkeukens opduiken. Hoe zorg je nu voor dat huiselijke gevoel buiten? Wij geven je enkele tips! 

Maak het knus.

Meubels voor buiten zijn tot nu toe altijd redelijk functioneel geweest. Ze waren vaak van plastic gemaakt omdat dat goed tegen de regen kan, maar echt mooi of comfortabel zijn die niet allemaal. Teak deed al snel zijn intrede als stevig en warm alternatief. Het vraagt wat onderhoud, maar je hebt meteen een veel warmere sfeer in de tuin.
Nu gaan we graag nog een stapje verder. We kiezen voor tuinmeubilair dat echt aan onze woonkamer doet denken. Loungesets – groot of klein – zijn nu in bijna elke tuin te vinden. Die loungesets maak je dan ook zo knus mogelijk. Gooi er heel wat kussens op en leg een buitentapijt. Heb je een (deels) overdekt terras? Denk dan eens aan vitrages om het zonlicht te filteren. Dit geeft een heel mooi en romantisch effect. Een echte eyecatcher voor je tuinfeestje! 

Houd de rommel uit het zicht.

De tuin is in de eerste plaats een plek om heerlijk te ontspannen. Maar een mooie tuin, daar moet ook in gewerkt worden, natuurlijk. Iedereen met een tuin heeft wel een tuinberging of garage waar eigenlijk nét iets te veel rommel in staat. Als je dan zit (of ligt) te ontspannen in je heerlijke lounge, is het niet zo fijn om op die rommel te kijken. Daar krijg je alleen maar stress van!
Heeft je garage of tuinberging ramen, overweeg dan zeker om het zicht af te schermen met een rolgordijn. Dat is niet alleen fijner om naar te kijken, het houdt ook nieuwsgierige pottenkijkers tegen. Je kan gaan voor een praktisch gordijn in een donker kleur, maar je kan het ook iets extra geven door de gordijnen te laten passen bij de kleur van je loungeset. 

Warm licht.

De fijnste feestjes duren tot laat in de avonduurtjes. Vroeger had iedereen in de tuin één grote spot die de hele tuin verlichtte. Dat is nu ook niet meteen gezellig. Als je kan, installeer je beter kleine sfeerlichtjes rond de lounge of het terras. Lukt dat niet, dan zijn er heel wat mogelijkheden op batterijen of zonne-energie. En helemaal gezellig wordt het pas als de tuinkaarsen worden aangestoken. Kies er meteen eentje die ook de muggen op afstand houdt. Win-win!
Of je nu een paar vierkante meter balkon hebt, of je hebt een riante tuin van enkele are, het doel blijft heerlijk ontspannen. Maak het daarom extra gezellig, geniet de hele zomer en lang daarna!

Lees ook.

En op Thuisleven ‘Een lekker warm huis tijdens de wintermaanden‘.

Tuin- en Buitenleven op sociale media.

Je kunt Tuin- en Buitenleven ook vinden op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Bloglovin en LinkedIn. Helemaal leuk als je Tuin- en Buitenleven ook gaat volgen. Daar kan je heel handig de volgknoppen voor gebruiken…
Voor een kijkje achter de schermen is de Facebookgroep van Tuin- en Buitenleven uitermate geschikt. Al je vragen, oproepjes en verzoeken m.b.t. het buitenleven kun je daar heel laagdrempelig plaatsen. Ook reacties achter laten onder andere blogartikelen vinden wij fijn!

Hoe haal jij het binnenleven naar buiten?

Afbeelding van Gernot Reipen via Pixabay

 

Homepage van Tuin- en Buitenleven.

Informatie

Recent gepubliceerd:

8 Comments

 1. Bianca 1 juli 2022 at 15:32 - Reply

  Puur genieten. Wij zitten vaak tot laat buiten. Boek erbij, lampjes aan.

 2. Jolijn 3 juli 2022 at 13:10 - Reply

  Ziet er gezellig uit, vanaf de eerste zonnestralen zitten wij al buiten. Heerlijk!

 3. Linda schrijft 't op 28 augustus 2022 at 07:20 - Reply

  Wat een goede tips, ik vind een rommel opbergplek in het zicht in de tuin vreselijk,dat hebben de buren.

 4. Deborah 29 augustus 2022 at 08:09 - Reply

  Zo waar, zorg dat er geen rommel of andere werk en rommel gerelateerde zaken in het zicht staan. Een mooi tuin scherm ervoor zorgt al voor wat meer rust.
  En de verlichting hebben we vorig jaar aangepakt. Het geeft mij echt een “vakantie” gevoel als de verlichting aanstaat. Heel gezellig.

 5. Nicole Orriëns 30 augustus 2022 at 06:44 - Reply

  Vooral door de rommel uit het zicht te houden ook. Want anders vind ik het niet lekker rustig zitten.

 6. Frederique 4 september 2022 at 11:15 - Reply

  Ja dat is zo heerlijk, lekker buiten met kaarsjes ’s avonds. Ik ben er gek op. Helaas mogen we ons balkon nu tijdelijk niet gebruiken. Die staat op instorten. I kid you not. En de woningbouw neemt er heerlijk de tijd voor om te repareren….

 7. Simone 7 september 2022 at 07:52 - Reply

  Ik moet onze tuin nog steeds een beetje gezellig maken. Nu zitten we eigenlijk sneller binnen dan buiten.

 8. Mieke | Miek's Mind 10 november 2022 at 08:00 - Reply

  Voor nu niet met dit koude weer haha. Maar we zijn net verhuisd, dus alles eerst binnen afmaken en dan komt buiten wel.

Leave A Comment