We kennen allemaal de wicker loungeset wel. Het gevlochten tuinmeubilair waar je met het hele gezin als hoekbank op neer kunt ploffen. De tijd heeft niet stilgestaan in de wereld van de loungesets. Inmiddels is er op het wicker thema voortgeborduurd. Wat is nu de beste loungeset voor in je tuin?

Aluminium Loungeset

Een loungeset op pootjes oogt iets luchtiger dan de kolossen van wicker. Het aluminium onderstel zetelt stevig op het terras. Beide materialen zijn nog steeds lichtgewicht. En niet geheel onbelangrijk makkelijk in onderhoud.

Houten loungeset

Een loungeset van hout oogt heel degelijk en waait niet snel weg. Over het onderhoud van houten tuinmeubelen is veel bekend. Hier zijn speciale onderhoudsmiddelen voor verkrijgbaar. Ik vind de houten elementen een leuke knipoog geven naar het o zo populaire steigerhout.

Dining loungeset

Een mooie combinatie tussen hangen in een loungeset en eten aan een tuintafel vormt de dining loungeset. Je kunt er met gemak het diner met een groot gezin nuttigen. Of met een leuk stel vrienden het goede leven vieren. Zo’n set misstaat helemaal niet bij een buitenkeuken.

Stoel loungeset

De stoel loungeset is de combinatie tussen de losse tuinstoelen met de hoekbank loungesets. Zo heeft ieder toch zijn eigen plekje en staat niets het loungen nog verder in de weg. Zak lekker weg in de weelderige kussens.

Tuinmeubelen kopen

Zo aan het einde van het tuinseizoen is het ideale tijdstip om voor nieuwe tuinmeubelen, zonwering en parasols te kijken. De meeste winkels ruimen de collectie op. Het enige nadeel is dat je misschien niet helemaal met de nieuwste tuinmode meeloopt. Ik neem online een kijkje en warempel het scheelt per meubel minimaal zeker zo’n 20%. En dan heb ik nog niet eens in de outlet of koopjeshoek gekeken.

Wanneer ga jij kijken voor nieuwe tuinmeubelen?

Bron afbeelding: Tuinmeubelshop.nl