Na de warme kerstshow lopen de tuincentra inmiddels over van de voorjaarsbollen en weelderige kamerplanten. Alles om de januari dip tegen te gaan. Ook wij hebben al een bezoek gebracht en kregen bij de kassa boeken cadeau. Een recensie van de Tulp van Tellingen lees je op Thuisleven. Die kregen we na het inleveren van onze kapotte kerstverlichting van Wecycle.

Intratuin.

Van maandag 30 december t/m zondag 26 januari 2020 ontvang je bij aankoop van minimaal € 25.- aan kamerplanten gratis de speciale Intratuin-editie van het boek Plant!, geschreven door Iris van Vliet oftewel Mama Botanica. Het boek (t.w.v. € 16.95) staat vol foto’s en tips voor het verzorgen van je kamerplanten. OP=OP! En aangezien wij de grote leegte van de kerstboom op wilden vullen, kochten we een grote kamerplant.

Plant!

Iris van Vliet, ook wel Mama Botanica, is bekend van Stek je plant. Achterin Plant! vind je een kortingsbon van 2,50 euro op deze gids.
Plant! is een gids over het verzorgen en stekken van kamerplanten. Het boek staat boordevol mooie foto’s en is overzichtelijk ingedeeld. Het lettertype is best klein, dus ik heb zeker mijn leesbril nodig gehad.
Na de algemene hoofdstukken over het verzorging van kamerplanten qua licht, water en ongedierte, komen we toe aan de verschillende mogelijkheden van stekken. Stekken met blad van (vet)planten en hoe je stekken laat wortelen. In eerste hulp bij stekproblemen komen de meest voorkomende problemen aan bod. En gelukkig is er dan de stek die niet kan mislukken!

Mijn stekjes.

Ik nam de proef op de som en probeerde mijn stekjes op te zoeken. Ik heb er inmiddels al bijna een vensterbank vol van. Achterin de gids staat een lijst met alle (Latijnse) plantennamen per paginanummer, niet op alfabet, dus ik moet het met de foto’s doen. Al bladerend passeerde vele mij reeds bekende kamerplanten de revue. Ik kom mijn plant niet tegen, wellicht omdat die zichzelf ondergronds verstekt. Wel zie ik de Vrouwentong (Sansevieria). Daar staat onze slaapkamer vol mee, aangezien die onze lucht zuivert terwijl wij slapen. Daar zou ik er graag meer van stekken.

Mijn stekjes groeien vanzelf

Plantenprenten cadeau.

Ontwerpster Annemiek Bartels heeft 5 botanische prenten in verschillende formaten gemaakt. Vanaf 2 januari 2023 ligt de eerste gratis botanische prent bij besteding vanaf € 15.- voor je klaar! Spaar ze allemaal voor een complete wand. Vraag naar het collectors item bij de kassa van Intratuin. OP=OP!

Intratuin app.

Wanneer je de Intratuin App. installeert dan krijg je 5 euro shoptegoed. Het shoptegoed kan gebruikt worden bij een minimale besteding van 25.- euro. Scheelt toch weer bij een leuke kamerplant. Attendeer anderen op onze leuke site en facebookgroep! 

Lees ook.

Tuin- en Buitenleven op Social Media.

Je kunt Tuin- en Buitenleven ook vinden op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Bloglovin en LinkedIn. Helemaal leuk als je Tuin- en Buitenleven ook gaat volgen. Daar kan je heel handig de volgknoppen voor gebruiken…
Voor een kijkje achter de schermen is de Facebookgroep van Tuin- en Buitenleven uitermate geschikt. Al je vragen, oproepjes en verzoeken m.b.t. het buitenleven kun je daar heel laagdrempelig plaatsen. Ook reacties achter laten onder andere blogartikelen vinden wij fijn!

Ben jij al klaar voor het voorjaar?

Homepage van Tuin- en Buitenleven.

Informatie

Recent gepubliceerd:

10 Comments

 1. Krystle/Batboy 9 januari 2020 at 10:41 - Reply

  Helemaal klaar voor hoor, laat het voorjaar maar komen!

  Eerder had ik trouwens helemaal niks met planten en nu ben ik er dol op, stel ook wel eens één plantje zoals de pannenkoekplant.

 2. comeonletsdothis01 9 januari 2020 at 10:42 - Reply

  Na de kerst vind ik het ook altijd tijd voor een nieuwe kamerplant. Net alsof er dan opeens te weinig groen in huis is

 3. Simone (@simscupoftea) 9 januari 2020 at 11:08 - Reply

  Ik neem me steeds voor om leuke plantjes in huis te nemen, maar het komt er maar niet van. Binnenkort toch eens doen!

 4. Natascha 9 januari 2020 at 13:00 - Reply

  Ik ben er klaar voor, zeker met deze regen!

 5. racheltjuh 9 januari 2020 at 18:44 - Reply

  Leuk!! maar ik heb niks verder met planten en ook zeker geen groene vingers en laat zelfs een cactus dood gaan dus niks voor mij ;). We hebben 1 hangplant die 40 jaar oud is en nog van mijn moeder geweest maar mijn man verzorgd die alleen

 6. Nicole Orriëns 10 januari 2020 at 08:13 - Reply

  Nee, joh! De winter is net 3 weken oud ongeveer. Ik ben nu nog niet met het voorjaar bezig. Eerst de winter eens kans geven : )

 7. Saskia 11 januari 2020 at 16:39 - Reply

  Klaar voor het voorjaar wel ja. Maar nieuwe plantjes nog geen tijd voor gehad. Hoop binnenkort even richting het tuincentrum te kunnen

 8. www.jouvence.nl 11 januari 2020 at 19:04 - Reply

  Ik heb helemaal geen planten meer in huis, alleen kunst. Mijn katten vreten alle planten aan, zelfs de kunst.

 9. Juliette - Strongbody.nl 16 januari 2020 at 14:43 - Reply

  Ik heb niet echt groene vingers maar kan sinds een half jaar eindelijk planten levend houden!

 10. Brianna 10 oktober 2021 at 12:11 - Reply

  Very nicee blog you have here

Leave A Comment