Er staan weer wat warme weken voor de deur. Dat ruiken én zien sommige mensen helaas ook in de GFT-bak. Daar is iets nieuws op bedacht, de GreenClip. Een product dat door zijn nieuwe ontwikkeling momenteel volop in de belangstelling staat. Eigenlijk zo eenvoudig dat je het zelf had kunnen bedenken. Twente Milieu haakt er direct op in en is op zoek gegaan naar 5.000 testers voor deze noviteit. Ze willen namelijk niet dat de inwoners uit deze gemeenten massaal stoppen met het scheiden van GFT-afval in de zomermaanden.

Overlast van je GFT-bak.

Het scheiden van je groente-, fruit- en tuinafval in een kunststof bak leidt tot broei, helemaal tijdens warme dagen. Dat is niet zo vreemd, want dat is ook de basis voor het compostproces. Door deze broei kunnen nare geuren vrijkomen. Het vocht kan niet verdampen en dat leidt onherroepelijk tot een verzwaring van het volume van het groenafval. En door de condensvorming kan in de winter de klep van je afvalcontainer vastvriezen. Ook ontstaat door het vocht een gunstig klimaat voor maden die later als vlieg uit de bak vliegen. Vlieg op, zal je denken. Deze herkenbare frustraties blijken de voedingsbodem om te werken aan een oplossing. Daar is nu iets op bedacht: de GreenClip.

De GreenClip.

Deze groene clip past maar op één manier op de groene afvalcontainer. Er ontstaat een kier tussen de deksel en de opvangbak van het groenafval, zodat een betere luchtcirculatie ontstaat. Dat voorkomt nare geuren en doorbreekt het gunstige klimaat voor maden en vliegen. Bijkomend voordeel is dat het gewicht van het groenafval door het verdampen van het vocht afneemt. Wat weer grote voordelen voor de inzameling en de verwerking van deze afvalstroom voor de afvaldiensten heeft. Alleen maar voordelen dus. Ik woon niet in Twente en kon mijzelf niet inschrijven als testers. Ik heb de GreenClip gelijk in de pre-sale besteld om nog voor het mooie weer in gebruik te kunnen nemen. Voorkomen is beter dan genezen.

GreenClip op je groencontainer tegen overlast.

Mijn ervaring met de GreenClip.

Onze GFT-bak staat namelijk naast onze voordeur en onder het toiletraampje. Het laatste wat wij willen is dat nare geuren ons huis binnenkomen. En ook de vliegen houden we liever buiten de deur.
Daar is de GreenClip dan! Ik bevestig de GreenClip eenvoudig op de groene kliko en laat de lucht de rest doen. Laat maar waaien! De clip is niet helemaal van hard plastic. Er zit wat beweging in en het materiaal lijkt op rubber. Dan vriest het ook niet zo snel kapot. Ik merk al snel nog een voordeel van de GreenClip. Ik kan de klep met een gerust hart dicht laten vallen. De GreenClip breekt zijn val en niemand schrikt ervan op. En de tip om de GreenClip te verwijderen wanneer het groenafval ingezameld wordt neem ik ter harte. Dat is in onze gemeente eenmaal per drie weken. Een kleine moeite die niet opweegt tegen de vele voordelen voor onszelf, de buren én de gemeentelijke afvaldienst.

GreenClip helpt tegen overlast van de groencontainer.

Informatie.

De GreenClip wordt gemaakt van TPU, een kunststof materiaal dat na gebruik ook weer te recyclen is. Na een opstartperiode, met de mogelijkheid van pre-sale, is de GreenClip inmiddels na bestelling binnen drie werkdagen in huis. Meer informatie en het laatste nieuws is te vinden op Greenclip.nl.

Lees ook:

Doe jij wel eens iets tussen de deksel van de groencontainer?

Leave A Comment