In De Schooltuin staat de beleving van de kinderen in relatie met de planten en dieren centraal. Een speels en leerzaam verhaal met humor en teleurstelling over natuur, biodiversiteit, kringlopen, duurzaamheid en verwerking van voedsel. Waarbij het avontuur van de kinderen voorop staat. Naast de film wordt er ook een lesmodule aangeboden, bestaande uit tien clips. In deze clips worden de diverse fases behandeld. Van de eerste voorbereidingen naar de waarde van de grond, compost, gereedschap, zaaien tot het oogsten en eten. De kinderen en leerkrachten kunnen door middel van beeld zien welke stappen er nodig zijn om zelf aan de slag te gaan. De lesmodule wordt gratis aangeboden aan alle scholen en (natuur)organisaties om hun bestaande lesmateriaal te versterken.

DE SCHOOLTUIN | vanaf 8 oktober te zien in de bioscoop.

In De Schooltuin kijk je mee door de ogen van een groep kinderen. Ze gaan een jaar lang aan de slag met het verbouwen van hun eigen groenten, fruit en bloemen.
De kijker volgt de ‘cycle of life’, de seizoenen. Verhalen over de grond, het zaaien, groeien, oogsten, bereiden en opeten. Het succes, het enthousiasme en het commentaar van de kinderen. Ook de teleurstelling als iets mislukt of als een konijntje ervan door gaat met hun worteltjes.
Niet alleen voor de mens maar ook voor dieren is de schooltuin een aantrekkelijke plek in de stad. Van bladluizen, bijen, vlinders, kikkers, koolmezen, ringslangen naar de vos die als het hek ’s avonds dicht gaat op pad gaat….

Speelduur: 60 minuten | Kijkwijzer: AL | Genre: familiefilm / natuurfilm | Regie: Mark Verkerk | Producent: EMS FILMS | Distributeur: M&N Film Distribution  

Over M&N Film Distribution.

Sinds 1 januari 2020 zijn Gerben Kuipers, Jeffrey de Graaff en Ignas van Schaick M&N Film Distribution gestart. De nieuwe filmdistributeur wil zich vooral gaan toeleggen op het uitbrengen van muziek- en natuurfilms. Daarnaast gaat het bedrijf zich ook richten op andere filmconcepten. Zo ziet het driemanschap ‘mooie kansen in de markt op het gebied van event cinema, projectie op locatie en creatieve filmconcepten binnen de Benelux’, zo laten ze in een verklaring weten. Een van de concepten waarin het bedrijf zich wil specialiseren is het uitbrengen en vertonen van dome-producties (360 graden cinema).

Gerben Kuipers verdiende zijn sporen in het bioscoopbedrijf vooral als bioscoopondernemer. Hij exploiteerde bioscopen in Wageningen, Ede, Utrecht en Nijmegen. Jeffrey de Graaff heeft een achtergrond in film en muziek. Hij werkte onder meer bij de distributeurs Entertainment One en Bridge Entertainment. Hij was ook general manager van AT Bookings. Ignas van Schaick werd bekend als producent bij EMS Films, het bedrijf dat onder meer De Nieuwe Wildernis en De Wilde Stad maakte.

Over EMS FILMS.

De afgelopen 25 jaar heeft EMS FILMS internationaal bekroonde documentaires voor bioscoopvertoning, televisie-uitzending en museumgebruik geproduceerd. Films zoals De Nieuwe Wildernis, Holland – Natuur in de Delta, De Wilde Stad en This is Holland vinden een loyaal publiek over de hele wereld, en blijven die ook vinden.

EMS FILMS bundelt zijn creatieve know-how met de talenten van een breed scala aan (inter)nationale partners voor het ontwikkelen en produceren van projecten, variërend van web clips, tv-series, educatieve modules tot hoogwaardige bioscoopproducties. De films van EMS FILMS worden vertoond op honderden wereldwijde festivals en omroepen waaronder de RTL, VARA, ARTE, France Television, ZDF, The Discovery Channel en National Geographic.

Lees ook.

Tuin- en Buitenleven op Social Media.

Je kunt Tuin- en Buitenleven ook vinden op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Bloglovin en LinkedIn. Helemaal leuk als je Tuin- en Buitenleven ook gaat volgen. Daar kan je heel handig de volgknoppen voor gebruiken…
Voor een kijkje achter de schermen is de Facebookgroep van Tuin- en Buitenleven uitermate geschikt. Al je vragen, oproepjes en verzoeken m.b.t. het buitenleven kun je daar heel laagdrempelig plaatsen. Ook reacties achter laten onder andere blogartikelen vinden wij fijn!

Heeft je school een schooltuin?

12 Comments

 1. Gea 4 februari 2020 at 13:25 - Reply

  Dat klinkt zeker ook heel leerzaam. Daar hebben kinderen zeker wat aan.

 2. racheltjuh 5 februari 2020 at 09:57 - Reply

  ik denk niet dat ze dat bij mijn meiden nog hebben ;) maar het is een leuk concept

 3. Lodi 5 februari 2020 at 09:59 - Reply

  Ik weet wel dat ze het hier wilden opzetten, maar of het daadwerkelijk van de grond is gekomen, ik heb er eigenlijk nooit meer iets van gehoord. Ik ben wel benieuwd naar de film, die andere films waren zo goed. Ik heb hier wel eens een voorstukje over gezien op het jeugdjournaal volgens mij.

  • Linda Meester 5 februari 2020 at 10:59 - Reply

   Ik kijk er ook al naar uit, kijk naar anderen, in dit geval kinderen, die druk aan het werk zijn is altijd leuk

 4. Krystle/Batboy 5 februari 2020 at 11:10 - Reply

  Ja ,de oudste heeft een schooltuin. Hij zit bij een na schoolse activiteit en dan gaan ze zaadjes planten en verzorgen heel leuk vind hij dat!

  • Linda Meester 5 februari 2020 at 12:15 - Reply

   Wat leuk om te lezen zeg

 5. Nicole Orriëns 5 februari 2020 at 11:14 - Reply

  Mijn zoon zit op de middelbare school maar volgens mij hebben ze daar geen schooltuin.

 6. Marushi 7 februari 2020 at 21:54 - Reply

  Niet iets waar ik snel naar zou kijken, maar ik vind het concept erg leuk. Brengt weer herinneringen van vroeger naar boven.

 7. Jasmina 9 februari 2020 at 13:12 - Reply

  Leuk concept, erg leerzaam lijkt me dit ook

 8. priscilla 9 februari 2020 at 16:18 - Reply

  De school van mijn dochter heeft het niet. Al denk ik wel dat kinderen hier heel veel van kunnen leren!

 9. Frederique 10 februari 2020 at 16:51 - Reply

  Nee helaas niet meer. Op hun oude school hadden ze een stadstuin waar ze regelmatig met zijn allen naartoe gingen. Ik denk dat het heel leerzaam is voor kinderen.

 10. mirremeid 27 oktober 2020 at 17:03 - Reply

  Super leuk!

Leave A Comment