Ben je gek op de tropen maar zit een reis hiernaartoe er voorlopig niet in? Dan haal je de tropen toch naar Nederland, gewoon in je eigen achtertuin. Met een paar aanpassingen waan jij je in Indonesië, Thailand of Brazilië. We geven je een paar tips hoe je met kleine of grotere ingrepen jouw buiten omtovert tot een waar tropisch paradijsje.

Tropische planten.

Met planten creëer je die tropische sfeer waar je zo naar verlangt. Wanneer je ze in de volle grond aanplant is het wel goed om er op te letten of ze winterhard zijn. Plant ze anders in potten die tijdens de wintermaanden naar binnen kunnen of bedek ze met bijvoorbeeld vliesdoek. Er zijn steeds meer planten te verkrijgen die tropisch aandoen en winterhard zijn. Denk maar eens aan een Yucca filamentosa, ook wel bekend als de Palmlelie. Ook diverse andere palmen, zoals de Wagnerpalm, brengen je direct in tropische sferen. Met z’n grote, waaiervormige bladeren is het een echte eyecatcher. Andere planten die zeker niet zullen misstaan zijn de Oleander, de Vijgenboom en de kleurrijke Canna’s. En vergeet de Bananenplant en bamboe niet. Kies voor een niet-woekerende bamboesoort en creëer daarmee je eigen thuisjungle.

Zwemmen in de achtertuin.

Heb je een grote achtertuin? Leg dan een zwemvijver in een natuurlijke vorm aan. Zuiverende waterplanten houden het water schoon en zorgen er ook voor dat de vijver er prachtig uitziet. Met een warmtepomp blijft het water heerlijk aangenaam waardoor je zelfs tijdens een koudere periode een duik in je tropisch zwemparadijs kunt nemen. Wanneer je helemaal het gevoel wilt oproepen alsof je in Thailand bent plaats je een waterval. Van plan om zelf een zwemvijver met toebehoren aan te gaan leggen? Dan kun je natuurlijk wel wat hulp gebruiken van vrienden en familieleden. Tijdens het klussen moet er natuurlijk wel voldoende worden gedronken, vooral bij warm weer. Laat voor alle helpers drinkflessen met logo bedrukken. Als bedankje en toepasselijk aandenken laat je ook voor iedereen slippers bedrukken. Geen plek in de tuin voor een zwemvijver? Plaats dan een buitendouche waaromheen je bamboe of riet plant. Zo waan je je toch in de tropen. En anders is een opzetzwembadje ook een goed alternatief.

Aankleding en accessoires.

Om dat ultieme tropische gevoel te creëren hoef je geen bakken met geld uit te geven. Een paar rieten stoeltjes, een vloerkleed met een mooi patroon, kussentjes in felle kleuren en een leuke tuinposter aan de schutting zorgen al voor de juiste sfeer. Hang een hangmat op en plaats overal in de tuin, tussen de planten en struiken, sfeervolle verlichting. Wanneer het gaat schemeren en de lampen aangaan is het net of je in de jungle zit. Wanneer je een overkapping hebt en ook tijdens de winter wilt genieten van je tropentuin plaats je een heater. Een lekkere loungebank of ligstoel met eventueel een fleurig fleecedekentje en je kunt er heerlijk zitten. Nu nog een lekkere cocktail erbij, geserveerd in een uitgeholde ananas, en de tropenbeleving in jouw eigen achtertuin is compleet.

Lees ook.

Waan jij je graag in de Tropen?

Afbeelding Palmlelie van 652234 via Pixabay

Homepage van Tuin- en Buitenleven.

Informatie

Recent gepubliceerd:

Leave A Comment