Door de gestegen prijzen zijn wij als gezin op zoek gegaan naar eenvoudige en besparende maatregelen voor in huis. Vandaag komt de waterbesparende douchekop aan bod. Deze helpt ons in eerste instantie om te besparen op waterverbruik. Maar men vergeet wel eens dat je doucht met lauw of warm water. Een waterbesparende douchekop helpt dus ook om te bezuinigen op je energiegebruik.

De beste waterbesparende douchekop.

Omdat we niet van halve maatregelen houden, zijn we gelijk op zoek gegaan naar de beste waterbesparende douchekop van 2023. De Grohe Tempesta komt het beste uit de test. Dat zullen we nog wel eens zien! Deze douchekop is voor nog geen 40 euro verkrijgbaar bij de bouwmarkt, sanitair winkel of rechtstreeks bij Grohe online. Daar kan je je dus geen buil aan vallen.

Onze ‘oude’ douchekop.

Hiervoor hebben we ook een Grohe douchekop gehad en deze is eigenlijk goed bevallen. Die had drie wisselstanden qua waterstroom: gewoon breed, harde, smallere straal en een pulse stand. Die laatste zorgde voor een welness gevoel onder de douche. Door het zachte materiaal kon je tijdens het douchen met je vingers de kalkophopingen zo uit de afzonderlijke waterstraaltjes vegen.

Verpakking Grohe Tempesta 100, waterbesparende douchekop.

De Grohe Tempesta 100.

De Grohe Tempesta 100 is net als de ‘oude’ ook een douchekop van chroom. Door de silicone rand wordt een eventuele val gebroken en zijn ook deze sproeiers eenvoudig van kalk te ontdoen. De sproeigaatjes staan breeduit, waardoor je een maximale douche ervaring geniet. Dit ondanks een waterbesparing van -40%! De Grohe Tempesta verbruikt 5,7 liter per minuut. Als je, zoals aanbevolen, maximaal 5 minuten onder de douche staat, betekent dat een verbruik van 28,5 liter. Eigenlijk al om zot van te worden. Zonder waterbesparende douchekop kan dit oplopen naar 7 tot 10 liter per minuut. Een regendouche spant de kroon met een verbruik van 15 liter per minuut!

Onze douche ervaring.

De Grohe Tempesta douchekoop heeft twee verschillende waterstralen. Er zit een geleidelijke overgang tussen de zachte regenbui (rain) richting de hardste straal (jet). Daar kan je ook een beetje mee spelen. De hoeveelheid water is aangenaam te noemen. De douchekop is tien centimeter breed en de waterstraal bereikt mijn beide schouders. Er spoelt aanzienlijk minder water weg in het putje. Om mijn haren goed nat voor het inzepen te krijgen, gebruik ik wel een harde straal. Normaal zet ik tijdens het inzepen de douchekraan uit. Dat is nu door het waterverbruik niet nodig. Ik ben net als altijd met drie minuten klaar met douchen en haren wassen. Nu de meiden nog…

Productinformatie.

Grohe Tempesta 100
Twee waterstanden;
Dubbelwandige watergeleiding;
Speedclean;
Shockproof;
EAN: 4005176985409.

Lees ook:

Heb jij al een waterbesparende douchekop?

Homepage van Tuin- en Buitenleven.

Informatie

Recent gepubliceerd:

Leave A Comment